iPon Hírek

Megérkezett a Shuttle új egybegépe

Dátum | 2013. 02. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az X70S típusjelzéssel ellátott újdonság érkezésével a Shuttle kínálatában már nem csak 15,6 colos, hanem 18,5 colos képátlójú LCD kijelzővel ellátott egybegép is jelen van, ami természetesen nem csak kijelzőjének képátlója miatt érdekes. Maga az LCD kijelző egyébként természetesen LED-es háttérvilágítást használ, natív felbontása pedig 1366 x 768 pixeles értéket képvisel. A 16:9-es képátlójú LCD kijelző esetében opcionálisan rezisztív érintő támogatás is rendelkezésre áll.

A H61-es alaplappal szerelt X70S modell esetében most először nyílik lehetőségük a Shuttle rajongóinak arra, hogy kedvenc egybegépükben LGA-1155-ös tokozású asztali processzorokat használjanak, méghozzá egészen 65 wattos TDP-ig - utóbbi megkötést természetesen a hőcső alapú hűtőrendszer hűtőteljesítménye indokolja. Az új egybegépben két darab So-DIMM típusú DDR3-as memóriafoglalat lapul, amelyekben akár 16 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemória is elhelyezhető.

A 46,8 x 36,4 x 5,7 centiméteres mérettel érkező újdonság belsejében egy 9,5 milliméter magas 2,5 colos adattároló számára is van hely, de emellett két Mini PCIe bővítőhely is rendelkezésre áll, amelyek közül az egyik teljes, a másik csak felezett méretű bővítőkártyákat fogad. Utóbbi gyárilag foglalt, hiszen itt lapul a WiFi kártya. A videó vezérlő szerepét minden esetben az adott Intel processzorban lapuló IGP tölti be, audió vezérlőből pedig egy Realtek ALC 269-es megoldást kapunk.

A Shuttle friss egybegépe két Gigabites Ethernet porttal, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel, valamint 2 megapixeles webkamerával, beépített mikrofonnal és 2 x 2 wattos sztereó hangszórókkal érkezik. Csatlakozói között két USB 3.0-s és 6 USB 2.0-s port lapul, plusz a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet is jelen van a felhozatalban. Az egybegép opcionálisan akár 2 COM porttal és 1 LPT porttal is kérhető. A rendszer HDMI videó kimenettel és egy SD/SDHC/SDXC memóriakártyákat támogató memóriakártya-olvasóval szintén fel van szerelve. A tápellátásról egy 120 wattos külső tápadapter gondoskodik.

A 4,6 kilogrammos egybegép barebone típusú megoldásnak minősül, azaz se processzort, se adattárolót, se rendszermemóriát nem tartalmaz - ezeket a felhasználók saját maguk válogathatják össze. A VESA 100-as támogatással ellátott, azaz falra is könnyedén felszerelhető Shuttle X70S 452 eurós áron érhető el.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!