iPon Hírek

Megérkezett a Vertu Signature Touch új generációja

Dátum | 2015. 10. 22.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Vertu jelentős vérfrissítésnek vetette alá a Signature Touch okostelefont. Ennek eredményével ismerkedhetnek meg olvasóink az alábbiakban. Az új zászlóshajó nem vall szégyent semmilyen téren, a luxus kifogástalan tudással társul.
Az új Signature Touch dizájnja maradt a régi – apró változásokat fel lehet azért fedezni –, viszont nem maradt az előző ház, az egész masina nagyobb lett. Ezúttal a tervezők már egy 5,2 hüvelykes megjelenítőt alkalmaztak, ami 1920 x 1080 képpontos felbontású. A panel igazán komoly védelem alatt áll. A Vertu szakemberei nem a különböző edzett üvegek valamelyikével hozakodtak elő, hanem zafír kristályüveghez nyúltak a Signature Touch tervezése során. Még az előlapnál maradva kiemelendő a 2,1 megapixeles kamera, ami nem önarcképek készítésére szolgál, hanem sokkal inkább az eredeti funkciójára, a videóhívások bonyolítására - méghozzá HD minőségben. Az újdonság főkamerája remek képek készítését teszi lehetővé. Egy 21 MPixeles megoldással ismerkedhetnek meg közelebbről az érdeklődők, ami az új belbecsnek köszönhetően 4K-s videófelvételek megörökítését is lehetővé teszi. A LED-es segédfény természetesen nem hiányozhat, egy kéttónusú egység van benne, melynek köszönhetően rosszabb fényviszonyok mellett is megőrizhető a színhűség.
A színfalak mögött egy Qualcomm Snapdragon 810 szériás lapka dolgozik. Az MSM8994 nagyon erős konfiguráció az Adreno 430 integrált grafikus feldolgozó egységgel, és a nyolc big.LITTLE architektúrába rendezett Cortex-A53 és A57 maggal. Arról nem esett szó, hogy milyen órajeleken dolgoznak a magok a Signature Touch-ban. 4 GB-nyi rendszermemóriával lett megfűszerezve a mobiltelefon, szóval ilyen téren biztosan nem lesz vele semmilyen nemű probléma. Vélhetően akkor sem fog kifogyni a RAM-ból, ha komoly grafikát felvonultató játékok között váltogat oda-vissza a felhasználó. Tárhely tekintetében 64 GB-tal szolgál az okostelefon, ami szintén nem kevés, és ha ez idővel mégis szűkösnek bizonyulna, akkor bátran lehet bővíteni – még 2 TB-os memóriakártyával is képes megbirkózni. Mi a helyzet a kapcsolati opciók terén? Nos, a Signature Touch kínál villámgyors 4G LTE hálózati modemet, 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi támogatást, Bluetooth modult, A-GPS vevőt és NFC chipet is.
Az operációs rendszer az Android 5.1 Lollipop, ami egyebek mellett a Vertu saját tartalmaival is meg lesz toldva. Még a különleges szolgáltatásokban sem fog hiányt szenvedni a vásárló. Dupla hangszóró került a Signature Touch előlapjára, tehát sztereóban szólal majd meg. Közvetlenül a felhasználó felé fog „beszélni”, ha pedig ez sem lenne elég, még Dolby Digital Plus szoftver támogatását is élvez, ami térhangzás generálásával fog próbálkozni. Az eszköz a 3160 mAh-s akkumulátornak hála jól bírja majd a kiképzést, az üzemidejére aligha lesz panasz. Az újratöltése gyors a Quick Charge 2.0 eljárásnak köszönhetően, és vezetékmentes töltővel is lehet használni. A vállalat mérnökei Qi szabványnak megfelelő töltőkkel tették kompatibilissé a szerkezetet.
A bejelentés során a Vertu ugyan már nem arra helyezte a hangsúlyt, hogy milyen mérhetetlen luxus jellemzi az új generációs Signature Touch okostelefont, de ez sem változott. A különleges fém burkolat gondosan lett kidolgozva, és azonnal prémiumérzést kelt, amint kézbe kerül, de egyébként inkább a finoman megmunkált bőr felületekre helyeződik a hangsúly. A Vertu különböző színű borjú-, gyík- és aligátorbőrrel kínálja az eszközt, a fémfelület pedig lehet natúr, fekete vagy akár arannyal bevont is. A hátoldalán egy nyitható „ajtó” mögé került a nanoSIM kártya, és a microSD-nek is itt van a helye. Természetesen ez a része is abból a fémből van, amiből az egész keret, és a kialakításának hála lehetőséget biztosít arra, hogy egyedi gravírozás kerüljön rá.
Az új Vertu Signature Touch szállítása már kezdetét vette. Az árazása nagyban függ attól, hogy az adott modell milyen anyaghasználatot vonultat fel: 6500 és 13700 font között mozog az árcédulára kerülő összeg. Érdekesség, hogy már a tavalyi gép is innen indult, tehát az árat nem emelte a Vertu a jobb hardver mellett sem.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. noPublicFG
2015.10.22. 14:15
Azért egyszer szívesen megtapogatnék egy ilyen telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. SgScorpion noPub...
2015.10.22. 16:59
Én is

Ez kb olyan, mint a Rolls Royce, nem tömegtelefon, hanem minden egyes centije részletesen ki van dolgozva.

Az ára meg egész elfogadható, ha 3x megnyerem az 5-s lottót, talán beruházok rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Leeroy
2015.10.22. 19:41
Érdekesnek érdekes, de ugorgyunk.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Snowman
2015.10.23. 02:25
13700 font az a 6 hónapos keresetem ennyit egy telefonért uram isten.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. thestock
2015.10.23. 08:33
Úristen de szép ez a tárgy! egyedül a bőrrel nem vagyok kibékülve..miért nem lehet valami szép,minőségi alu hátlap? Miért pont bőr? lehetne gondosan agyonvert bébifóka szőr is nem?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SgScorpion thest...
2015.10.23. 13:13
Mert a bőr sokkal jobban adja a prémium érzést
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Smooth44 SgSco...
2015.10.26. 08:27
"Ez kb olyan, mint a Rolls Royce"

Remélem, azért ezt te sem hiszed el...
Egy iPhone igényesebben tervezett/kivitelezett cucc, mint ez.

Arany keretesben és leopárd- vagy zebrabőr borítással lenne csak mégszebb. Esetleg gyári csengőnagnak valami szotyi és a hegedűs, vagy kis báró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. thestock Smoot...
2015.10.26. 16:13
Nem volt ilyen a kezemben, nem sok embert ismerek aki legalább 6500 fontot kiadna egy telefonra,de én is megkockáztatnám hogy minőségibb mint egy iphone. Nincs is ezzel baj,mert megkérik az árát.Szerintem egy ájfónnál nem a termék minőségét fizeted meg,hanem a szoftver megbízhatóságát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Leeroy
2015.10.26. 19:18
Meg a sznobfaktort.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 Leero...
2015.10.27. 09:26
Szerencsére, az egy Vertu esetén majdnem 0
Nem vagyok oda különösebben az almáért, de még ha egy árban is lennének, előbb vennék iPhone-t, mint ezt a borzalmat.
Persze, nekem aztán nem fáj, ha hülyeségre költi a pénzét az, aki már nem tudja, mit kezdjen vele. Adja is inkább ilyesmire, mint éhező afrikai gyerekeknek. "Mit kapsz, ha eteted a madarat? Kövér madarat."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!