iPon Hírek

Megérkezett a Wasteland 2 bétája

Dátum | 2013. 12. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Wasteland 2 PC-s (még pontosabban Windowsos) bétája végre megérkezett és a Linuxos és a Maces verzió is készülőben van. Az InXile bejelentette, hogy a támogatók Ranger Center fiókukba bejelentkezve juthatnak hozzá Steam kulcsukhoz, a többieknek viszont várniuk kell, amíg beindul Steamen az Early Access. Ennek még nincs meg a pontos dátuma, Brian Fargo annyit mondott, hogy egy darabig még hagyják, hogy a támogatók belekóstoljanak a játékba. Az biztos, hogy van még munka bőven, mielőtt a végleges verzió megjelenhet. "Egy összetett RPG létrehozása egyedi kihívás" -, írta Fargo - "nagyon sok elemnek kell jól együttműködnie, és a játék alapjainak 95% kész kell hogy legyen, mielőtt elkezdődhetne a béta, amin olyan keményen dolgoztunk a múlt hónapban. Most a fejlesztésnek abban a szakaszában vagyunk, amelyben a varázslat történik. A legtöbb mechanikai problémán már túl vagyunk, és végre elkezdhetünk mélyebbre ásni a játékban és kitalálni, hogy a jóból hogyan csináljunk nagyszerűt." Fargo elmondta, hogy számukra eddig is nagy segítség volt a rajongókkal együtt dolgozni. A kezelőfelületből pl. ötféle verziót készítettek, és a támogatókkal együttműködve választották ki és finomítottak rajta, amíg eljutottak a végleges változatig. "Nincs az a tervezés vagy előkészület, amely helyettesítheti a régimódi tesztelésre és iterálásra szánt időt, ezért nagyon hálásak vagyunk nektek, hogy úgy segítetek finomítani ezt a folyamatot, ahogy eddig még soha." A bétateszt során a fő szempont az lesz, hogy az alkotók meggyőződjenek arról, hogy a játék filozófiája és dizájnja olyan-e, amilyenre a rajongók számítottak és amilyet szerettek volna. Fargo szerint ez a legfontosabb, mert a többi dolog, az MI beállításai, a kezelőfelület, a harcrendszer kiegyensúlyozása sokkal egyértelműbb dolgok. "Mindannyian a szívünk-lelkünk beletettük a Wasteland 2-be, és remélem ez látszik rajta. Sosem fogom elfelejteni a Kickstarteres kampány első két napján tapasztalt felemelő érzést, és hogy milyen boldog voltam, hogy megkaptam ezt a lehetőséget. Most, egy hosszú utazás után telve vagyok izgalommal és idegességgel." Ezen nem csodálkozunk, hiszen Fargo már 20 éve próbálja megvalósítani azt az álmot, ami a Wasteland 2 formájában most végre manifesztálódhat.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. vivanto
2013.12.12. 13:42
Az is kap kulcsot, aki cask a Torrent gyüjtésről kapott Wasteland2-őt, vagy most első körben csak a direct támogatóik?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. vivanto vivan...
2013.12.12. 14:24
Na most már ki nem javítom az "elírásom", úgyis mindenki tudja mire gondoltam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. magerg
2013.12.12. 17:48
"A bétateszt során a fő szempont az lesz, hogy az alkotók meggyőződjenek arról, hogy a játék filozófiája és dizájnja olyan-e, amilyenre a rajongók számítottak..."
Hehe. Béta fázisban már nem nagyon csinálnak nagy design változtatásokat, szóval ez a vonat már elment.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Runciter
2013.12.12. 19:51
és sajnos a kezelőfelület még mindig elég gagyi, B-kategóriás.
nyilván nem ettől lesz jó, vagy rossz, de azért ez nem jó jel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Meteoreso
2013.12.13. 11:54
Azt ugye mindenki vágja hogy ez a videó nem ide való !!!
Ezen még a régi HEXA vagyis hatszög alapú a játékmenet van ami ütős lett volna.
Ehelyett lett egy amerikai fiúcskáknak szánt butácska négyzet alapú játékmenet.
A kinézete is más lett igaz ettől van amiben csak rosszabb lett...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. wishformor...
2013.12.13. 13:25
Regota varom a cuccot nagyon, fasza lenne ha korrekt minosegbe le tudnak hozni a sracok... Kell mar egy jo postapoc hangulat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!