iPon Hírek

Megérkezett a WayteQ xTAB-7Q

Dátum | 2014. 09. 19.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A WayteQ ezúttal egy olyan eszközzel állt elő, ami nagyon minimalista, de vélhetően ez az árán is meglátszik majd. A forgalmazó legújabb terméke a kedvezőnek ígérkező árcédula miatt biztosan sok érdeklődőre számíthat, de nézzük, hogy mivel is lesz dolga az embereknek. Az xTAB-7Q-nál bizony elég sok kompromisszumot kell majd kötni, a költségcsökkentés első áldozata maga a kijelző. Az előlapot uraló 7 hüvelykes képátlójú panel IPS technológiával dolgozik, ami jó, ám a felbontása mindössze 1024 x 600 képpontos. Hiába lesz tehát nagyon széles betekintési szögekből is torzításmentes a kirajzolódó kép, valamint kiváló a színhűség és a fényerő, ha a végeredmény egészen "nyers" a 170 PPI-s pixelsűrűség miatt. Az újdonság egyetlen kamerának ad otthont, ami szerencsére nem a hátlapra, hanem az előlapra került – odafigyeltek tehát arra, hogy egy tabletnél nem a fotózás, hanem a videócsevegés a lényegesebb felhasználási mód. Az előre figyelő egység nem kecsegtet túl jó minőséggel, csupán 0,3 megapixeles (VGA), de legalább lehetőséget biztosít a videóhívások bonyolítására.
A szerkezet belsejében egy egészen korrekt lapka van jelen a MediaTek MT8127 személyében. Ez a korábbi négymagos MTK chipeknél jobb grafikus és multimédiás képességekkel rendelkezik, vagyis pont azon a területen történt javulás, ami a korábbi megoldások gyengéje volt. Az MT8127-ben az 1,3 GHz-es Cortex-A7 kvartett mellett egy Mali-450 MP4 grafikus egység dolgozik 600 MHz-es frekvencián. Ráadásul ez a SoC már azon szűk rétegbe tartozik, ami a HEVC/H.265 kodeket is támogatja, ezáltal adott esetben igazán jól boldogul nagyfelbontású videókkal is. A rendszermemória 1 GB-os méretet öltött, a tárkapacitás pedig alapból 8 GB. Ez utóbbi bizony nem túl sok, de lehetőség lesz bővíteni microSD kártya hozzáadásával. A kapcsolati képességei az eddigiekhez képest kiemelkedően jók, egyedül a mobil hálózati egység hiányozhat, minden más akad az xTAB-7Q tarsolyában. Van 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi Miracast támogatással, Bluetooth 4.0 modul, FM rádió és GPS vevő is, amit minden bizonnyal sokan elégedetten nyugtáznak majd. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.4 tölt be rajta, ami olyan előre telepített alkalmazásokkal is fel lett vértezve, mint például a WayteQ Táblamagazin, a MinDigTV és a Fuso. Némi felárért pedig még a Sygic 3D navigációs szoftverhez is hozzá lehet jutni. A táblagép 191 x 116 x 10 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 280 gramm. Ezek átlagos paraméterek, viszont a tervezőknek sajnos nem volt ezt egyszerű elérnie, ugyanis a hátlap mögé cserébe csak egy 2400 mAh-s akkumulátor került. A megdöbbentően alacsony kapacitású telep természetesen nem képes csodát tenni, így a készülék még puszta zenehallgatással is bedobja a törölközőt 10 óra után, videózni és Wi-Fi-n internetezni pedig csak 3-4 órán át lehet vele egyetlen feltöltést követően. Sajnos ilyen formán csak arra lesz jó, hogy használjuk amíg eljutunk A-ból B-be, utána már kereshetünk is egy konnektort. A WayteQ xTAB-7Q ára kb. 25 ezer forint lesz és hamarosan feltűník a webshopunk kínálatában, aki a navigációs szoftverre is igényt tart, annak további 5 ezer forintot kell majd kifizetni érte. Összességében valószínűleg csak egy szűk réteg számára lesz igazán megfelelő az, amit ez a gépezet nyújt. Például egy navigációs eszköz pozícióját biztosan képes betölteni egy gépjárműben, ahol folyamatosan töltést biztosítanak neki, és eleve messziről pillantanak rá, így az alacsony pixelsűrűség is jobbára irreleváns.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. gabesz7630
2014.09.19. 20:03
Édes savanyú tablet minden takintetben..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Bucse
2014.09.19. 20:57
De ez a kép a jövőből jött?
Vagy akkor fog hivatalosan megjelenni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. legyes
2014.09.19. 23:17
Tipikus Wayteq. Nagyon rosszban lehetnek az akku gyártókkal...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. DemonDani Bucse
2014.09.19. 23:53
Így is lehetne de nem, már nagyon közel van és közben kiderült, hogy kb. 25 ezer forintról indul. És természetesen kapható lesz itt az iPonon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. peti198706...
2014.09.20. 05:33
"Sajnáljuk, az ön készülékében nincs több szuffla - kispóroltuk."
"Együttműködő megértését mindazonáltal köszönjük."
"Tartson továbbra is a Vétekjúval"
Omoishirioi, tonikaku zenzen shirimasen deshitane..( >v< ) "
-Otthagyjuk..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. gabeszmake...
2014.09.20. 17:11
Én már megbántam, hogy wayteq-t vettem, ( qcr 100) egy nagy fos, finoman fogalmazva....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Kajafun
2014.09.20. 19:20
Az ilyen tablecsókat cégestül tiltanám be!
2400mah? Bakker! Annyira elég hogy a kecseg a boltban mutogatva rásózza a tudatlanokra!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. freyr
2014.09.20. 20:00
Ez minek ez? Egyszerre utóda és butítása is mind a 7x-nek, mind a 7x Quadnak. A WayteQ csak így tud op.rendszert frissíteni, kiad még egy gépet a belépő alatti szinten?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. khaun freyr
2014.09.21. 09:35
Én speciel örülök annak, hogy ebből kikerült a telefon funkció, és olcsóbb is emiatt. Szükségtelen volt, idegesítő, használhatatlan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. freyr khaun
2014.09.21. 15:00
Egyrészt csak egy headset kell és máris pont úgy használható, mint egy telefon (igazából featurephone-okhoz is illene ma már headsetet használnia az embereknek, nem értem miért tiltakozik majdnem mindenki, még a legtöbb hivatásos buszsofőrök is ellene, nagyon sok jó van piacon elérhető áron már a Plantronics-tól is, de jó alternatívákat kínál mondjuk a Jabra) másrészt a telefon funkcióval együtt jelen esetben a 3G kapcsolati lehetőségek is eltűntek, amik kihagyásával a legkomolyabb, csúcskategóriás tablet is csak értéktelen ócskavas, már ha nem divatból veszi valaki, hogy csak otthon üljön vele, hanem rendeltetésszerűen használni akarja. Nem, közkeletű (illetve itt nyugati) tévhit, hogy van mindenhol WLAN. Egyrészt nincs, másrészt hihetetlen biztonsági kockázatokat rejt minden útba eső hálózatra felcsatlakozni, elég néhány hacker beszámolóját elolvasni, hogy szembesülj vele mit tud ma már egy script kiddie is csinálni ilyen hálózatokon, ha azok biztonsági szintje megáll ott, hogy kér egy jelszót a kapcsolathoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. khaun
2014.10.01. 10:51
Szívesebben adom neki a 3G-t hotspotról (már amennyiben nem lenne zsebwifi), mint figyelgetem az errorokat, hogy nem érzékelhető a SIM.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!