iPon Hírek

Megérkezett a Windows 7

Dátum | 2009. 10. 28.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Windows 7 az eddigieknél jóval gyorsabb számítógép-indítást tesz lehetővé, újszerű grafikai megoldásaival és funkcióival nemcsak a felhasználók munkahelyi tevékenységét teszi egyszerűbbé, hanem az otthoni alkalmazások terén is új lehetőségeket nyújt, a médiaállományok kezelésében és megosztásában például egyedülálló megoldásokat kínál - írja a gyártó közleménye.

A Windows 7 részét képezi az Internet Explorer 8 böngésző, amely - legalábbis a Microsoft szerint - legjobban védi az internetező felhasználókat a megtévesztő kártevők ellen. Az új processzorkezelésnek köszönhetően a számítógépek alacsonyabb energiafogyasztással üzemeltethetők, ami főként a noteszgépek és netbookok mobil használata esetében jelent komoly előrelépést.

Magyarországon október 22-étől közel ezer viszonteladó kezdte meg az új operációs rendszer forgalmazását, a számítástechnikai szaküzletek többségében pedig már a Windows 7-tel telepített noteszgépeket és pc-ket lehet megvásárolni. A forgalmazóknál négy különböző szoftvercsomag kapható: a Windows 7 Home Premium elsősorban az otthoni felhasználók, a Windows 7 Professional a kis- és középvállalkozások számára ajánlott, a Windows 7 Ultimate a legmagasabb otthoni igényeket is kielégíti, a Windows 7 Enterprise pedig kifejezetten a nagyvállalatok által kihasználható funkcióegyüttest kínálja.

Az ötödik változat a Windows 7 Starter, amely azonban kizárólag netbookokra telepítve érhető el. Az év végéig tartó bevezetési időszakban mind a lakossági piacon, mind a vállalati szegmensben több kedvezményes konstrukció várja a vásárlókat és ügyfeleket.

Az előzetes felmérések szerint a Magyarországon jelenleg működő mintegy 4 millió számítógépből 2,2 millió alkalmas a Windows 7 futtatására. A szaküzletek polcain jelenleg található pc-k és noteszgépek mindegyike képes az új operációs rendszer fogadására.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Azrael
2009.10.28. 17:46
Családi csomag például, de így is veszett drága
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hbalazs
2009.10.28. 18:16
Kipróbáltam, ment, tök jó volt. Csak épp a modemem nem akart működni vele. Ebben az az érdekes, hogy Vista 64bit-en meg minden gond nélkül megy (most is). Minden máshoz viszont jó volt a Vistás illesztőprogram.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!