iPon Hírek

Megérkezett a Windows 8 Release Preview

Dátum | 2012. 06. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Letölthető a Windows 8 Release Preview

A Consumer Preview kiadást követő Release Preview változat gyorsaságával és folyékony működésével próbálja lenyűgözni a felhasználókat, de emellett új felhasználói kezelőfelületet is kínál, amely egyformán hatékonyan használható érintőkijelzővel ellátott konfigurációkon, illetve billentyűzettel és egérrel rendelkező számítógépeken. A Consumer Preview februári megjelenése után az első 24 órában több, mint egymillió letöltést regisztráltak a Microsoft illetékesei – népszerűsége miatt a Windows 8 tekinthető a legtöbbet tesztelt Microsoft operációs rendszernek. A Windows 8 a Release Preview megjelenésével a fejlesztési feladatok az utolsó fázisba léptek, így legközelebb már a gyártásra jelölt kiadás fog elkészülni.
 

A Release Preview változatban több új alkalmazás is helyet kapott, amelyek a Microsofttól, illetve partnereitől érkeztek. Ezek között jelen van a Bing Travel, a News, a Sports, valamint a Gaming és a Music Xbox alkalmazás is, amelyek közül utóbbiakhoz Zune Pass integráció is jár. A Windows 8 legfrissebb kiadásában a Consumer Preview változattal bemutatkozó Mail, Photos és People alkalmazások továbbfejlesztett változatai is megtalálhatóak, de ezzel együtt a Microsoft partnereivel is szorosan együttműködött annak érdekében, hogy a Windows Store-ban a világ minél több részéről érkező alkalmazások is helyet kaphassanak.

Az új alkalmazások érkezése mellett maga az operációs rendszer is sokat változott. A Start képernyőn mostantól több testre szabhatósággal kapcsolatos opcióval találkozhatunk, de emellett a többmonitoros támogatás, illetve a Windows Store-ban történő keresés és letöltés is fejlődött, plusz új családi biztonsági szolgáltatások is helyet kaptak a szoftverben. A zökkenőmentes böngészésről az Internet Explorer 10-es kiadása gondoskodik, amely érintőkijelzős készülékeken is remek felhasználói élményt kínál, sőt, a webböngésző beépített, érintőkijelző-barát Adobe Flash Playert is tartalmaz. Az Internet Explorer 10 a webböngészők közül elsőként érkezik alapértelmezetten bekapcsolt „Do Not Track” funkcióval, ami elősegíti a privát böngészést.

Út a Windows 8 felé

Idén június másodikán indul a Microsoft Windows Upgrade Offer névre keresztelt promóciója, amely 131 országban lesz elérhető. Azok a vásárlók, akik a promóció ideje alatt, azaz a következő év januárjának 31. napjáig Windows 7 operációs rendszerrel ellátott PC-t vásárolnak, 14,99 dolláros áron Windows 8 Pro operációs rendszerre válthatnak. Emellett a Microsoft egyéb ajánlatokkal is előrukkol majd, amelyekkel a Windows 7 operációs rendszert futtató konfigurációk tulajdonosai számára megpróbálják könnyebbé tennni a Windows 8-ra történő átállást.

A Windows 8 Release Preview kiadását innen tölthetik le az érdeklődők.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

65. patrik2991
2012.06.01. 12:26
"A Release Preview változatban több új alkalmazás is helyet kapott," melyeket az életben nem akartam használni, így fölöslegesen terheli a gépet a jelenlétük.

"..Windows 7 operációs rendszert futtató konfigurációk tulajdonosai számára megpróbálják könnyebbé tennni a Windows 8-ra történő átállást," például elérhetetlenné teszik az asztali minialkalmazásokat...

Ez is egy olyan Windows lesz, amit messziről kerülni fogok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. SneakySnai...
2012.06.01. 12:50
Az a fura, hogy én is olvastam a hírt, hogy nem fogja támogatni a minialkalmazáskoat, de a Microsoft hivatalos oldalán meg ez áll:
"... click Gadgets to find the gadgets that come with Windows 7, Windows Vista, Windows 8 Consumer Preview, and Windows 8 Release Preview..."

Nem igazán világos, hogy most akkor melyik, egy-kettő nekem is hiányozna

Az előre telepített alkalmazásokat meg gondolom lehet majd törölni (és a nevük alapján amúgy sem tűnnek erőforrás-zabálónak, térkép, hírek, ilyesmik..), ez azért nem egy olyan tényező ami miatt egy oprenszer kerülendő lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. Bhawk1990
2012.06.01. 13:23
Feltettem, benne van még jelenleg a Gadgets. Frissen feltéve az egész meghajtón picit kevesebb mint 10 gigabyte helyet foglal a partíción, nekem már a Windows 7 mappája több mint a dupláját foglalja, bár biztos tele van mindenféle szeméttel.

Úgyhogy nem hinném, hogy az a néhány minialkalmazás olyan sok helyet és erőforrást foglalna, főleg hogy nem is futnak esetleg.

Kicsit most már talán PC-n is könnyebben kezelhető, bár 1-2 dolgot még mindig nem nagyon találok De tableten nagyon szívesen kipróbálnám hogy milyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. netmumus
2012.06.01. 13:32
Akit esetleg érdekel, készítettem róla pár képet. A Windows 8 topicba megtalálhatók. Nem lesz annyira rossz mint gondoltam, jelenleg az aero is elérhető benne még mindig, úgy olvastam régebben hogy azt is kiszedik de megmaradt (kitudja meddig). A metroval viszont nekem igencsak össze kell barátkoznom, mint sok mindenki, én is ezen vagyok fennakadva, táblán még oké, PC-n minek. No de mindegy, ez is csak egy vélemény a sok közül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. Dokika
2012.06.01. 13:40
Nekem azt írja ki telepítésnél, hogy a processzor nem kompatibilis a windows 8al..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. mythbuster
2012.06.01. 13:44
"Út a Windows 8 felé"

Ez nem út hanem szakadék!

Na hol van Mikrobi és a társai akik szerint a MS munkatársai is olvassák azon fórumokat ahol leszarozzák a terméküket, és mindent a felhasználónak jeleggel kinyírják a metrót és visszateszik a startot?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. MaximumGam...
2012.06.01. 14:23
mythbuster : nem csak start menü kell, Aero Xbox os szarházi menüt vegyék ki, mert nem fogom használni várok inkább Win 9 re... én nem tanulom meg annak a szarnak a kezelését... és maradék 50millió ember akik nem szeretnék egészet újra megtanulni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. MaximumGam...
2012.06.01. 14:26


Ez a picsa szar menüt vegyék ki kérjük a régit... undorító... ez nem Windows...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. msznagyb
2012.06.01. 14:51
Remélem lesz egy pár "házi sufni tuningos" aki barkácsol rá egy régi win7 kompatibilis shell-t, és max. úgy fogom használni. Egyébként nekem is az a véleményem hogy nem gyengén trágya. Én is szeretem a csilli-villit de persze akkor ha van mellette tudás. Sokáig használtam ubuntu-t, és nem volt elég hogy tisztességgel nem kevés volt az az idő hogy konfigoljam a hálózatot, de amikor 10.4-es v. a 10.11 változat óta beletolták az érintő képernyőhöz használható felületet, nem tudom mi a pontos neve, akkor gondoltam nekem ez innentől kezdve nem kell. Nem vok én egyik párti sem, amit tudok hogy otthon router-rel win xp-vel és a tv-vel a win7 pikk-pakk hálózat és minden müxik faxán, nem beszélve a 3D-s játékokról. Az a pár meg nem köt le ami opengl-re van linux alá.
Anno Ubuntu alá is írtak régi vmi classic felületnek nevezett patch-et, de az már nem az igazi! Én is ragaszkodom és maradok a régi win felületek mellett. Csak nem fogok azért egy új monitort venni, vagy lehet mostanit veszem az ölembe és kábelekkel és minden mással együtt tapizom hátha történik valami !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. fenyo1111
2012.06.01. 15:02
Mivan a Microsfossal????
Nemnormális állatok nincs start menü ez a metro felület pc-re abszolút felesleges.
Lehet mazohisták egyszer csinálnak egy jó op rendszer utána rosszat utána megint jót utána megint rosszat, ez kezd az INTEL féle tick-tock rendszere hasonlítani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. ByrDer
2012.06.01. 15:06
Jeleneleg semmi olyan igényem nincs egy op rendszerrel kapcsolatban aminkek a win 7 ne felelne meg, így 0 késztetést érzek az "upgrade"-re. Viszont sok olyan dolgot látok a 8-ban ami egyenesen visszataszít, úgyhogy belátható időn benül nem fogok váltani... még ha a microsoft szemét módon kidob gyorsan egy 8 excluzív diretx 12-t vagy vmi hasonló zsarolást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Taragas
2012.06.01. 15:19
Nos, nekem 1-2 nap használat után csak annyi bajom volt, hogy direkt jobb oldalra rakták azt a menüt, amiben a kikapcsolás volt(mert kb ennyire használom a startmenüt, ami ugye baloldalon van), és át se lehetett rakni a másik oldalra. Sem a stratmenü, sem az aero nem fog hiányozni, ha cserébe egy gyorsabb, stabilabb kernelt kapok, és jelenleg nekem ez számít. Ha a fentebb említett problémát hajlandóak orvosolni, akkor áttérek az új oprendszerre, mert az erőforrás kezelője viszont iszonyat jó... Csicsákat, meg baromságokat meg lehet mellőzni, vagy törölni. Metrot pl nem is használtam, mert nem asztalra való...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. asdsa
2012.06.01. 16:12
Ikonba ki kell rakni a kikapcsolást metróra.
Nekem nem hiányzik a start menü és a metro sem bánt, de a kereső hova tűnt?
Csak egy kalap metrós keresőnek gúnyolt szart kaptam helyette.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Simba
2012.06.01. 16:20
Ez a Metro UI gáz desktopon. Én még a vistánál is nagyobb bukót jósolók neki. Vállalati környezetben szerintem el lehet felejteni kapásból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Taragas
2012.06.01. 16:34
Egyébként meg:
http://itcafe.hu/hir/igy_szabadulhatunk_meg_a_metro_ui-tol.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. reednow
2012.06.01. 17:46
Ez egy nagy rakás.....az....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. djbundy
2012.06.01. 19:29
Találkozott valaki olyannal, hogy a telepítés legelejénél /mikor bejön a fehér windows felirat/ nem megy tovább? Tiszta partícióra is próbáltam, win7-ből is, pendrive-ról, dvd-ről, a helyzet ugyanaz. Külföldi fórumon sem találok választ ilyen problémára. Egy valakinek volt ugyanilyen, de ő sem kapott rá választ.
Biosban minden ok.
???
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. dilofekete
2012.06.01. 19:39
Számomra már az furcsa volt, hogy érintőképernyőre új windowst készíteni, metro kezelő felülettel párosítva meg már még furcsább, mert metro felület támogatja a 3d-s megjelenítést is és hiába érintőképernyős az új táblagépek rendszere, ha nem lehet őket kihasználni. Ennek akkor lesz igazán csak értelme, ha kiadnak egy szemüveg nélküli, érintő érzékelős táblagépet, de akkor minek kellet most windows 8 at készíteni?
Remélem jó kérdés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. noPublicFG
2012.06.01. 19:59
lol.. nem akarja feltelepíteni, mert állítása szerint az (nem reklám akar lenni: ) i7-em nem megfelelő a feladatra.
Konkrétan: " Your PC's CPU isn't compatible with Windows 8. "
mi ez már??
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. seven20
2012.06.01. 20:10
a biosba kell állitani "A BIOS ba a CPU beállításoknál nem volt engedélyezve :Execute Disable (EX)" intelesek ezzért sz@pnak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. atti2010 djbun...
2012.06.01. 20:12
Ha húztad a BUS sebességet ott lehet a baj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. atti2010 Tarag...
2012.06.01. 20:14
Az a baj hogy olyasmi nem is létezik a registriben tehat hogy lehetne 0-ra változtatni nem tudom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. seven20
2012.06.01. 20:15
enyi a megoldás mindent állits alapbeállitásra

CPU beállításoknál nem volt engedélyezve :Execute Disable (EX)

ezt kell megnézni hibátlanul megy i7 és i5őn ezzel a megoldásal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. HUFEUR
2012.06.01. 20:20
Tabletre durva OS lesz, PC-n meg kerülni kell.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. djbundy
2012.06.01. 20:49
Nálam szerintem az A8-3870 APU-val lesz a problémája. Olyan mintha azért nem menne a telepítő, mert a videokártyát nem találja. Amíg i3 proci volt és külön vga nem volt problémája a consumer preview-nak. Nice!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. dilofekete
2012.06.01. 21:05
ha lenne egy projectorom, én is kipróbálnám
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. atti2010 djbun...
2012.06.01. 21:07
Érdekes hogy nekem felment az A8-3860k-ra, mar mondtam hogy USER ERROR, problémákat nem kell a gyártókra kenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Lazahunter
2012.06.01. 21:08
Na, pont a Win7-es felhasználókat akarják Win8 felé csábítani? Már éppen megszoktam, nem fogok váltani egy jó darabig, az tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. berreg
2012.06.01. 21:28
Régi start menü: viStart működik!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. atti2010 berre...
2012.06.01. 21:30
És a metrót ki tudtad kapcsolni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. berreg
2012.06.01. 21:39
Azt nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. djbundy
2012.06.01. 21:58
atti2010: éppen az az érdekes, hogy csak itt nem akaródzik. a hiba nem bennem van. 4 másik konfigra ma zökkenőmentesen felment csak az alábbin makacskoik:
ASROCK A75M-HVV/A8-3870K/2X8GBDDR3SAMSUNG1333/SAMSUNG83064GB
biosba ahci on, primary display onboadrd, időzítések, fesz default. win7 ugyanígy szépen települ.
de ha mégis,,,mit ronthatok el vajon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. atti2010 djbun...
2012.06.01. 22:05
Nem húztad a rendszert? Mivel az egered is akadozik lehet hogy az a baj, nem szereti ha piszkálják a BUS (FSB) órajelet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. djbundy
2012.06.01. 22:09
nincs húzva. minden default.
egyszerűen olvas a pendriveról (mint a win7 telepítés kezdetén mikor töltődik a fehér csík) gondolom ilyenkor keresi a hardvereket, majd mikor be kéne jönni a telepítés kezdőképernyőjének...na odáig már nem megy el.
az egér problem a béta driverrel pedig megoldódott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. noPublicFG
2012.06.01. 22:31
megoldódott, szépen működik, egyelőre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. atti2010 djbun...
2012.06.01. 22:51
Próbáld egy másik pendriveról vagy tedd rá még egyszer a Windowst, biztos nem az A8 proci az oka, esetleg próbáld meg DVD-ről ha van rá lehetőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. riflex
2012.06.01. 22:53
Én ugyanoda fogok visszalyukadni, mint anno vista-nál, hogy felteszek egy értelmesebb linux distro-t, mert netre, programozásra, filmezésre, egyéb apró dolgokra megfelelő, compiz-al még szebbé/funkcionálisabbá is lehet tenni, mint amilyen a win. Játékra meg anno XP dual boot-ba, most win7-el, de egyre több játék megy wine-al is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. lajcsi1975
2012.06.01. 23:07
A sok agyatlan csíra egyszerűen képtelen felfogni hogy ez az os elsősorban nem desktopra meg laptopra jön hanem táblára és mobil cuccokra ahol az volt az irányelv a gui megalkotásakor hogy az a kijelző tapizásával lesz vezérelve . De már csak röhögök a sok fröcsögő hülyén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Terror
2012.06.02. 00:18
Akkor a desktop verziókban miért ez a default? Ja hogy azt nem tudni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Taragas
2012.06.02. 00:25
lajcsi1975: Nekem nincs bajom a tablettel, de desktopra nem való az is biztos ez a metro felület! És az átag felhasználó még hagyján, de a cégek????(abból van a fő bevételük egy része a cégekből, szal most nagyon maguk alatt vágják a fát)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. CyberPunk6...
2012.06.02. 00:42
A szidók közül amúgy hányan próbálták ki a mostani változatot? Csak érdekel, mert egy csomó megállapítás van ami egyszerűen nem igaz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. atti2010 rifle...
2012.06.02. 06:03
Ja, mert a Metro 10 perc alatt megszokható a Linuxal meg egy hétköznapi Windowson felnőtt ember egyszerűen el sem boldogul, arról nem is beszélve hogy drivereket találni hozzá kész istenverése a játékok nem működnek rajta és az egész PC-bol a Linuxal szempillantás alatt sikerül egy lebutított emailgépet faragni, a Linux nagyon jó vállalati környezetbe és ennyi, nem akár miért van 1% a Linuxot használók aránya es ebben benne vannak azok is akikre az üzletbe rádumáltak egy Lin-es gépet és odahaza 2 órányi ablakkeresgélés után legyalultatták az egészet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Taragas
2012.06.02. 08:01
Hát akkor velem van valami nagy baj, mert pl a 7-re kb 1 óra alatt átállt az agyam XP után, de a 8ban a metrot 2 nap után sem tudtam megszokni. Kb annyit láttam belőle, amit bekapcsoláskor kell, után asztal. Mind mondtam nem szar rendszer ez magában, de a metro akkor sem desktopra való!! És igen, mind mondtam kipróbáltam, 2-3 napig használtam a 8-ból az előző versiót, majd az újat is felrakom kipróbálásra valamikor. De amúgy más is írta, más fórumon, hogy már nem azért megy a hőbörgés, mert igazából szar valami, hanem hogy 1 választási lehetőség sincs 2. beletolják a pofádba, és vagy lenyeled vagy nem 3. az előző kettő okán jön az hogy fejlődik maga a rendszer, és ha nem fogadod el, nem váltasz, akkor meg leszel fosztva egy csomó technikai újdonságtól (ami az ilyen cikkek olvasóinak egyik fő szempontja sztem). Tehát maga a Kernel baromi jó, de kapunk egy szar kezelő felületet, és még tolján pofánkba is, ráadásképp olyan szöveggel szúrják ki a szemét az embernek, hogy 2020-ig van a w7nek termék támogatása...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Terror
2012.06.02. 09:28
"az egész PC-bol a Linuxal szempillantás alatt sikerül egy lebutított emailgépet faragni"

A sysadmin most rázza a fejét. Helyesbítek, éppen a falba veri a fejét
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. CyberPunk6... Tarag...
2012.06.02. 09:56
User error, mert minden ugyanúgy működik.

Amikor megnyomod a win gombot, akkor előjön a metro start menü, amiben ha valamit meg akarsz nyitni ugyanúgy csak elkezded begépelni és kiadja a találatokat, mint a régi.
A rögzített ikonok ugyanúgy elérhetőek csempeként, mint a régiben, a csempék kezelése egyáltalán nem kényelmetlen.
minden ugyanúgy elérhető. nincs mit megszokni rajta.
Ha odaültetnél egy w7t megszokott vak embert a gép elé, ugyanúgy meg tudna csinálni mindent és észre sem venné, hogy nem 7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. CyberPunk6... Terro...
2012.06.02. 09:58
Ez a kijelentése tényleg durván erős, de azt a részét azért el kell ismerni, hogy ha éppen olyan hardwared van ami nem olyan elterjedt darab, akkor kb soha nem is lesz drivered hozzá, és otthoni átlag multimédiás felhasználásra nem jobb sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Terror
2012.06.02. 10:12
Azért nem egészen úgy mennek már a dolgok, mint a 90-es évek végén, hogy ócsóért tudtál venni Made In Világvége márkájú alaplapot integrált Dzsunka hangchippel. Most megveszed az Asus/MSI/AsRock/Csigabyte lapot, amiken a chipset ugyanaz, a VGA meg vagy AMD, vagy nVidia. Problémád egyedül a Lófrász márkájú scannereddel és Gaggyer webcamerával lehet, de hát ki az a hülye, aki noname szarokat vesz ilyesmiből, nem csak minőségben vacak de Windows-os terméktámogatás ugyanúgy nincs, mint más os alá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. CyberPunk6... Terro...
2012.06.02. 10:22
Azért néha nagy márkák eszközei sem működnek, és nincs hozzájuk driver...

A nem egyforma chipekről meg a laptopgyártók tudnak mesélni...


Félre ne érts, én is használok linuxot, és sok dologra nagyon jó, de baromság azt mondani, hogy mindenre jobb, mert nem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Taragas
2012.06.02. 10:37
CyberPunk666: Ergonómiailag nem ugyan az a startmenü, mint a csempe, hiába funkciójuk szinte ugyan az. Először is nem tölti be a teljes képernyőt, és nem csinál minden ikonhoz egy külön kockát. A kockák halmaza, főleg ha sok progit raksz fel nagyon idegesítő, startmenöben nem volt annyira az. Ezen felül, ha megnyitod a startmenüt mellette bármikor le tudsz kattintani a tálcára vagy az asztalra, mert lehet valamit ott gyorsabban elérsz mint a startmenüben keresgélve, vagy éppen ott van csak elérhető. Ez a csempével nem megy, mert át kell váltani az asztalra, hogy lásd a dolgaid. Ezek apró dolgoknak látszanak, de marha bosszantó mindennapi használat esetén, és ez teszi igazán kényelmetlenné a rendszert, főleg ha siet az ember, és én nem szeretek totojázni a gép előtt.(sokszor meg is jegyzik mások, hogy alig tudják követni amit csinálok). tehát aki hozzá van szokva egy környezethez, az ergonómiailag nehezen érvényesül a metron, főleg hogy 20 éve van windowsban startmenü. Ezért értem meg azokat, akik legalább annyit kérnek, hogy legyen választható mint opció, azt max a kövi windowsal elhagyják, ha már mindenki megszokta (kb úgy mint a klasszikus nézetű startmenüt). De hát erőltetni kell, mert mi vagyunk faxa gyerekek, és megmutatjuk hogy ez milyen jó. Persze jó tabletre, de nem PCre....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. CyberPunk6... Tarag...
2012.06.02. 10:58
megnyomod a startot bejön a start, megnyomod a startot eltűnik a start.
kockák halmaza, ha sokat raksz fel? a bal oldalra szabadon berendezed amiket gyakran használsz és máris ott van, kirakahtsz csak ugyanannyit és csak ugynaazt amit a 7ben, és akkor nem lesz sok é átláthatatlan.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. gabest
2012.06.02. 12:03
20 éve nem találok semmit a control panelben, emiatt a négyzetrácsos elrendezés miatt, és az se segít hogy átnevezik őket minden verzióban, de az más kérdés. Telefonok menüjében ugyanez a helyzet. Az asztalon nekem 3-5 ikon van kinn. Akinek tele a képernyő, azt trehánynak szokták tartani. Ugyanezt akarják mindenkire rákényszeríteni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Gyurkov
2012.06.02. 12:05
Irodai munkakörnyezetben használhatatlanak tűnik... otthon még talán elmegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. djbundy
2012.06.02. 14:29
Biztosak lehetünk abban is, hogy kismillió tweak lesz ami win7 skint húz a rendszerre és meg sem látjuk az oprendszer betöltésekor a csempéket. Ilyenen kár fönnakadni, de még az is lehet, hogy belerakják a végleges verzióba. Úgy volt, hogy az aeronak is vége és tessék, itt van. Azért vannak a béta verziók, hogy a Microsoft gyűjtse a userek által okozott hibákat, tapasztalatokat, véleményeket. Ha ennyi hőbörgés van a csempék és a start menü miatt, hát csak tesz ellene valamit, de ha mégsem akkor ott az első mondatom felül.

atti2010: nem megy azon a konfigon a telepítő még mindig. több pendrive és dvd-ről sem. ugyanezekkel a telepítőkkel viszont más konfigokra simán. de legalább megvan az első gépem amin biztos marad a win7!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. mythbuster
2012.06.02. 17:37
Nem tudom itt egyesek honnan veszik azt, hogy a microsoft egy 4 éven át fejlesztett rendszerből "csak" a felhasználók kívánságának eleget téve kidobja a featureket...

Vegyétek már tudomásul, hogy nem fogja! Ez a Microsoft!

Magyarul a végleges változatban is pofádba fogja nyomni a csempéket és kénytelen leszel vigyorogni neki ha váltani akarsz, ha meg nem akarsz váltani majd kitalál valamit amivel váltani fogsz! Mióta Ballmer őrült elképzelésein alapszik a rendszer, azóta nincs kivánságműsor! Magasról leszarja hogy az emberek mit akarnak, mert a szoftvergyártól még MS -ra írják a programokat, bár remélem ez nagyon hamar megváltozik és mindent szépen átportolnak MAC -re, valamint a MAC -ek ára a földre vagy megfizethető kategóriába zuhan majd, az lenne számomra a kánaán, és a MS legnagyobb bukása eddigi pályafutása alatt.

Lehet lálykolni ezt az őrültet: http://www.youtube.com/watch?v=e8M6S8EKbnU
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. yodamester...
2012.06.02. 20:26
Lényeg,hogy legyen hozzá loader
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Taragas
2012.06.02. 21:29
mythbuster:
Ezután a video után nem csodálkozok semmin sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. seven20
2012.06.02. 22:07
" mythbuster - 2012-06-02 17:37:36

Nem tudom itt egyesek honnan veszik azt, hogy a microsoft egy 4 éven át fejlesztett rendszerből "csak" a felhasználók kívánságának eleget téve kidobja a featureket... "


már most kivan dobva a plussz dolgok hozzá 3 verzioba van attól függően hogy egyeseknek mi kell kiegészitésbe jobban keresen rá neten .

amit kiadot most az a Pro verzio alap ehhez már most van 3 változat:
csak a kulcs kell hozzá én ezekre frisitetni is tudtam tesztelés céljából MSDN tagként :
Mindegyikhez kaptam kulcsot:
1. with windows media center
2. ultimate
3. enterprise
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. seven20
2012.06.02. 22:11
másikfele ha játszani akar az ember akkor vált mert már most vannak játékok amik nem indulnak el régebbi rendszernen mint w7 szoval sz@r ügy

engem sose zavart mikor az alfátol teszteltem microsoftnak a w7et meg a w8at is

mert mire kijőtt én már vágtam mi hol van benne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2012.06.02. 22:32
seven20,

Melyik az a verzió amelyik nem tartalmazza a Metro -t és benne van a régi Start Menü?

Én ezt a verziót még ma föl szeretném telepíteni!

Legyen Windóz 7 csak új alapokon kategória.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2012.06.02. 22:57

Szanalmasak. Win7-et sem tudtak rendesen megcsinalni, de mar win8-al foglalkoznak, mert azt hiszik hogy akkor nagymenok.

Hianyzik csomo XP-re meglevo printer driver a win7-bol, vallalati szinten ezert is megfontolando a win7-re atallas, nem hogy win8-ra.

Bootolasi ido egy linux-hoz kepest szanalmas, ... igaz most nagyon odavannak, hogy a win8 milyen gyorsan bootol, ... csak eppen nem gyorsabban mint egy linux.

Kultura.

Onmagaert beszel, hogy a WINDOWS-ONLY INFORMATIKUS-ok tudasa milyen, az jol mutatja, hogy windows-only elet mikepp hatraltatja az informatikailag szeles latokor kialakulasat.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. rieper
2012.06.02. 23:12
Nekem semmi bajom az új kinézettel, tetszik.
Fiatal vagyok és nem probléma az átállás.
3.1 95 Millenium ... eddig mindet sikerült használni bármi féle hőbörgés nélkül.
A haladáshoz meg változás kell.

PrinterDriver-t meg a gyártó adjon az új rendszerekhez. Meg hát kellemetlen, de 10 éves driver support nem nagyon szokás. Azt a világot éljük, ahol ha valami régi dobd ki hiába működik és vedd meg az újat.

Szerintem az lenne a jó, ha beleraknának egyéni skinelhetőséget open source módon(xmlek garmadája, jó pár kép bezippelve) vagy valami creatort hozzá, amivel megtervezheted meg midnen és akkor számára szerethető formában egy telepíthető packkot kapnál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2012.06.03. 01:14
Mikrobi,

Pakold meg programokkal és ugyanúgy be fog állni mint a Windóz7. Amúgy ha gyors és használható operációs rendszert akarsz futtatni, mindezt kompromisszumok nélkül, akkor egyetlen út van és az nem más mint az SSD!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.06.03. 17:00
Szerintem mas miatt is merfoldko az uj Win,mint amiket eddig taglaltak.Gyanithatoan ez az elso Win,ahol azert vannak reszek kihagyva-letiltva-megcsunyitva,hogy azt majd szerzodeses partnerek appjaival potolhassa mindenki.
Ez megmagyarazna szinte az osszes problemat vele kapcsolatban,es szinte az elso napra meg is toltene az app boltot olyan programokkal,amiket garantaltan sokan letoltenenek.Olyan szamokat generalhatnak igy,amivel mar lehet dicsekedni az elso negyedev vegere.Az Apple op rendszere is ilyen mar az utobbi idoben.Ott sem jo sok alap alkalmazas,de mindig van felaras alternativa.Hogy egy peldat is mondjak,a Boot Camp annyira fasza,hogy a drivereket szolgalto szerver mar el sem erheto,igy lehetetlen normalisan hasznalni a Wint rajta.De van VMware,aki ezt megoldja egy par tizesert
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. CyberPunk6... DogTh...
2012.06.03. 17:03
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Layosh
2012.06.04. 00:17
Légyszi súgjátok meg hogy van e már benne Chess Titans? Előre is köszi
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!