iPon Hírek

Megérkezett a ZTE Grand S Flex

Dátum | 2013. 11. 06.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A ZTE most az európai piacot szemelte ki magának a Grand S Flex-szel. A Flex neve az elmúlt hetekben bejelentett flexibilis kijelzővel szerelt okostelefonok miatt elég furcsán veszi ki magát, de senki ne gondolja, hogy a ZTE máris vetélytársat állított az LG G Flexnek. Érdekesség viszont van a megjelenésében a ZTE újdonságának. Ezúttal szerettek volna egy kicsit eltérni a megszokott formáktól, és ez nagyjából sikerült is nekik a körbefutó vékony csíkkal, ami egyébként lényegében egy megvastagított keret, mely kikacsint az előlap alól.

A telefon kijelzője 5 hüvelykes képátlóval rendelkezik, a felbontása pedig 1280 x 720 képpontos. Ez a felbontás az IPS technológiával kombinálva, ilyen méretben meggyőző eredményt fog felmutatni. A borítás színét tekintve nem adódik a választás lehetősége: a fekete és szürke kettősének kombinációja az egyetlen kivitel. A gépezet fedélzetén egy Qualcomm chip tevékenykedik majd. A Snapdragon 400 besorolású MSM8930 két 1,2 GHz-es Krait processzormaggal dolgozik, a grafikus munkát pedig egy Adreno 305 hivatott végrehajtani. Ilyen vonások mellett végeredményben a sebességre valószínűleg nem lehet majd panasz. A rendszernek egyébként 1 GB-nyi memória jutott, míg a háttértár tekintetében 16 GB-tal állunk szemben. Tehát itt is jónak tűnik a konstrukció, bár némi homok azért került a gépezetbe, mivel a memóriakártyás bővíthetőségről le kell mondanunk. A telefon multimédiás képességei rendben vannak. Két kamera van a fedélzeten: előre, a videóhívások folytatásához egy 1 megapixeles dukál, míg a főkamera már 8 MPixellel dolgozhat, ráadásul a videófelvételek során sincs megállás 1080p-ig. Fényképezésre gyengébb fényviszonyok mellett is lehetőségünk fog nyílni, mert szerencsére egy LED villanó is része a Grand S Flexnek. Az eszköz kapcsolati képességei között a leginkább kiemelendő a 4G LTE támogatás, ennek hála akár 100 Mbps-os letöltési sebesség elérésére is képesek leszünk úton-útfélen – megfelelő infrastruktúra mellett. Ezen felül találunk benne Bluetooth 4.0 modult, 802.11 b/g/n Wi-Fi-t DLNA-val megtoldva és persze egy A-GPS vevőt is. Végül sokak nagy örömére az FM rádió sem veszett oda a spórolás oltárán.

A Grand S Flexnek nem sok gyengéje van, de az operációs rendszert górcső alá véve az egyikre rátapinthatunk. Sajnos a fejlesztés során az Android 4.1.2 került elő, és ezt a mai napig "nem sikerült" (vélhetően nem is próbálják, így frissítésre nem érdemes várni) újabbra cserélni. A felhasználói felületet valamelyest átalakították, hasonlóan a konkurensekhez, ám semmilyen egetrengető változásra ne számítsunk. És hogy mi gondoskodik a masina energiaellátásáról? A ZTE mérnökei a 145 x 70 x 8.9 milliméteres testbe egy 2300 mAh-s akkumulátort pakoltak, éppen akkorát, mint amilyet az Android 4.4-es referencia Nexus 5 is kapott hasonló kijelzőmérethez. A ZTE Grand S Flex megjelenésére Spanyolországban, Csehország, Szlovákiában és hazánkban már sor került, de a vállalat további bővítéseket tervez, így hamarosan Németország, Finnország és Lengyelország megkapja az LTE-s ZTE-t. Az ára kártyafüggetlenül itthon 90 és 100 ezer forint között alakul, ami szerénynek éppenséggel egyáltalán nem nevezhető – remélhetőleg ez hamarosan némileg mérséklődik, és akkor jó vétellé avanzsál ez a ZTE is, mint általában mindegyik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Leeroy
2013.11.06. 17:33
Ugyanúgy kimarad a frissitésekből, ahogy a Grand X In is. (4.0.4.-nél megállt.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Freeware
2013.11.06. 22:23
Úgy is lesz rá főzött frissebb rom. Nem rossz, de a Lenovo P780 sokkal jobb 60e környékén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2013.11.07. 20:29
Főzött is csak akkor tud lenni, ha valaki rászánja magát és megtákolja. Azért példálóztam a Grand X In-nel, mert nekem az van és 4.0.4 után se hivatalos, se főzött nem lett, csak ugyanennek a verziónak variánsai.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!