iPon Hírek

Megérkezett az ASUS GeForce GTX 680 grafikus kártyája

Dátum | 2012. 03. 22.
Szerző | amazing
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az NVIDIA® első 28 nanométeres architektúrájának egyik első képviselője az ASUS GeForce GTX 680 grafikus kártya, ami teljes támogatást ad az új generációs tápellátáshoz és a vadonatúj NVIDIA® GPU Boost frekvenciamodulációhoz. A korábban már bemutatott ASUS GPU Tweak segédprogram továbbá rugalmas és intuitív felületével gondoskodik arról, hogy a játékosok és túlhajtók valóban kihozhassák a maximumot ebből a grafikus „erőműből”, az NVIDIA® Adaptive Vertical Sync technológia pedig segít a játékok akadásmentesebb futtatásában – maximálisra állított részletesség mellett is. Visszatér az NVIDIA® 3D Vision® is, ezúttal a 28 nanométeres technológia hatékonyságával és erejével felszerelkezve.

Az NVIDIA® legmodernebb GPU technológiája

A 28 nanométeres „Kepler” architektúrára épülő ASUS GeForce GTX 680 kompromisszumok nélküli DirectX® 11 teljesítményt és teljes felkészültséget kínál a PC-s szórakozás következő szakaszára, amely a játék- és multimédia-fogyasztókat Full HD felbontáson túlra repíti. Bőséges feldolgozási kapacitásának hála, a GTX 680 a játékokban és videókban megbirkózik az Ultra HD és 4K felbontásokkal is, messze túlhaladva a mai szabványok vizuális finomságát és minőségét. Emellett a 28 nanométeres GPU-gyártástechnológia alacsonyabb fogyasztást, terhelés alatt mindössze 195 watt tipikus fogyasztást jelent. 1536 CUDA magjával a GTX 680 megnövelt általános feldolgozási GPU-támogatást biztosít a rendszer összteljesítményének feljavításához. A kártya 256 bites memóriacsatolóval és 2 GB kapacitású 6008 MHz tényleges órajelű GDDR5 memóriával érkezik. A dinamikus NVIDIA® GPU Boost modulációnak hála, a kártya képes az alap 1006 MHz-es és a felturbózott, 1058 MHz-es mód között váltogatni, ha a legszámításigényesebb játékoknál szükség van pár extra képkockára. Ezt a rugalmas rendszert finomítja tovább az ASUS az exkluzív GPU Tweak segédprogramjával.
 

Valós idejű intuitív hangolás a valósághűbb grafikus megjelenítés érdekében
 
Az ASUS GPU Tweak komoly hírnévre tett szert a játékosok és túlhajtók körében, mint a piac legrugalmasabb és leginkább magától értetődően használható grafikai tuningprogramja. Mindig is az volt a lényege, hogy növelje a GPU sokoldalúságát a szélesebb órajeltartomány megnyitásával, így harmonikusan illeszkedik az NVIDIA® új GPU Boost technológiájához. A GPU Tweak segítségével a túlhajtók kihozhatják a maximumot a GTX 680 nagyteljesítményű hardveréből: az intuitív, jól használható felület az összes erőforrást könnyen elérhetővé teszi. A programmal biztonságosan túlhajtható a GPU, a jobb teszteredményekhez pedig rögzíteni lehet a 2D/3D módot, továbbá a játékosok egy képernyőn megjelenő Windows-asztali eszközzel (widget) követhetik figyelemmel a kártya állapotát. A GPU Tweak a GTX 680-at folyamatosan naprakészen tartja az azonnali illesztőprogram- és BIOS-frissítésekkel, ahogy azok elérhetővé válnak. 
 
A kártya BIOS-ába épített azonnali órajel-módosítással és a GPU Tweak kínálta extra rugalmassággal a GTX 680 már a dobozból kivéve is felkészülten várja az alapos túlhajtást és finomhangolást.
 
Simább és részletgazdagabb játékélmény az Adaptive Vertical Sync és 3D Vision™ technológiákkal

A GeForce GTX 680-ban mutatkozik be legelőször az NVIDIA® Adaptive Vertical Sync technológiája, amely a Vsync funkció intelligens aktiválásával és moderálásával kompenzálja automatikusan a játékok képkocka-sebességének ingadozásait. A tényleges sebesség alapján a GTX 680 képes be- és kikapcsolni a Vsync funkciót, ami simább képeket és kevesebb akadozást eredményez még a legintenzívebb játékokban is, a GPU erőforrásainak hatékonyabb kezelése révén. A technológia felszabadítja a játékosokat az alól, hogy kézzel kelljen be- és kikapcsolgatniuk a Vsync funkciót.
 
A GTX 680 kibővített teljesítménye javít az egy GPU-t használó 3D-s játékokon is. A sztereoszkopikus NVIDIA® 3D Vision® most már PC-s játékok százaival kompatibilis, és egyre több olyan cím jelenik meg, melyek eredetileg is 3D-snek készült. (x)

A kártya hamarosan nálunk is megvásárolható lesz a következő linken: ASUS GTX680-2GD5 PCIE
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Humbuk
2012.03.22. 17:04
"6008 MHz tényleges órajelű GDDR5 memóriával érkezik" nem effektív akar az lenni?

Kicsit hivatalosra sikerült a szöveg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. jozsefm
2012.03.22. 17:23
NVIDIA® Adaptive Vertical Sync technológiája, amely a Vsync funkció intelligens aktiválásával és moderálásával kompenzálja automatikusan a játékok képkocka-sebességének ingadozásait.
Látni lenne már jó milyen hatással van a képminőségre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. extrawelt
2012.03.22. 17:27
ezzel agyon lehet verni valakit... kérdés hogy az AMD kártyákat sikerül-e...
a piaci versenyben szerintem a 7850/7870 karikkal nagyot fog szakítani az AMD, tudom hogy ez a kártya felettük van jóval,de az alsóbb szegmensben vérszegények és alszanak nvidiáék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. serioussam...
2012.03.23. 19:28
Az ASUS az Jo féle...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm extra...
2012.03.23. 19:42
Ár teljesítményben a 7870 bőven vezet, a 680-hoz képest:

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!