iPon Hírek

Megérkezett az ASUS-Skype videótelefon

Dátum | 2008. 09. 19.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Meglehetősen szerény darab ugyan az AiGuru SV1, de egy új irányba tett első lépésnek még elmegy - legalábbis a két cég állítja, hogy valóban teljesen új irányról van szó, amelybe azt követően indultak el, hogy a Skype felfedezte, hogy a Skype-os hívások több, mint egynegyede videókapcsolattal együtt zajlik.


Ez a kis pszeudó-mobil 7 hüvelykes, 800x480-as LCD-képernyővel, valamint egy beépített, 640x480-as webkamerával rendelkezik, amelynek segítségével a felhasználók könnyen és ingyen videótelefonálhatnak bármely más Skype-felhasználókkal számítógép nélkül is... elvileg.

Gyakorlatilag azonban, mivel a mobil akku-üzemideje egyszerűen nevetséges (20 perc beszéd, fél óra készenléti állapot), az idő nagy részét kétségkívül a töltőn fogja tölteni (egy teljes feltöltés két órába telik). Márpedig ahol van töltő - tehát áram -, ott, mondjuk úgy, legalábbis nem kizárt egy számítógép vagy egy laptop jelenléte sem. Márpedig ha van az is, akkor legalábbis kérdés eme kis kütyü létjogosultsága.

A készülék egyébként a beépített Wi-Fi moduljával, vagy Ethernet csatlakozóval tud felmászni a Nagy Hálóra, és beléptetni gazdáját a Skype-fiókjába. Rendelkezik SkypeIn és SkypeOut-támogatással, így "normál" telefonos hívásokat és lebonyolíthatunk vele, beállíthatunk rajta hívástovábbítást, hozzáférhetünk a Skype voicemail-hez, és csatlakozhatunk többfelhasználós videókonferenciákhoz is - de csak néma hallgatókként.

Természetesen csatlakoztatható hozzá headset is. Megrendelhető a Skype online boltjából, október elejétől kezdik szállítani - az ára pedig majdnem $300. Megéri...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások