iPon Hírek

Megérkezett az MSI CR41-es multimédiás notesze

Dátum | 2012. 07. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

A friss jövevény TN+Film típusú LCD kijelzője 14 colos képátlójú és a szokásos, 1366 x 768 pixeles natív felbontást alkalmazza. A noteszgép háza egy Intel HM76-os lapkakészlet köré épülő alaplapot rejt, amelyben harmadik generációs Core i sorozatú Intel processzorok kaphatnak helyet. Rendszermemóriából maximum 8 GB-nyi pakolható az alaplapba, amely összesen két darab DDR3-as So-DIMM memóriafoglalatot kínál.


A noteszgép diszkrét videó vezérlővel nem rendelkezik, ehelyett az adott Ivy Bridge sorozatú processzor Intel HD Graphics típusú IGP-jére támaszkodik. Az adatok tárolásáról választásunktól függően 500 GB-os, 640 GB-os vagy 720 GB-os merevlemez gondoskodhat, az optikai meghajtó szerepét pedig egy DVD Super Multi egység tölti be.


A 349,7 x 234,8 x 32 milliméteres mérettel, illetve 2,4 kilogrammos tömeggel érkező CR41-es notebook a felsoroltakon kívül 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert, 4.0-s Bluetooth adaptert, Gigabites Ethernet vezérlőt, 1,3 megapixeles webkamerát, és két darab, egyenként 2 wattos terhelhetőségű beépített hangszórót is tartalmaz, amelyekhez SRS támogatás is jár. A csatlakozók között ezúttal egy HDMI 1.4-es és egy D-Sub videó kimenet, két darab USB 3.0-s és két darab USB 2.0-s port, valamint egy memóriakártya-olvasó lapul. A kínálatban természetesen a szokásos fejhallgató kimenet és mikrofon bemenet is szerepel.


A kompakt noteszgép hatcellás, 4400 mAh-ás akkumulátort alkalmaz, amely a gyártó közleménye szerint másfélszer gyorsabban töltődik fel, mint a hagyományos akkumulátorok: 80 perc alatt nagyjából 80%-os töltöttségi szint érhető el. Egyetlen akkumulátortöltéssel akár hét és fél órán át is képes üzemelni a rendszer. Az energiatakarékos működésről az MSI ECO Engine technológiája gondoskodik, a maximális akkumulátor-üzemidőért pedig a Turbo Battery eljárás felel.


A MSI CR41-es noteszgép hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!