iPon Hírek

Megérkezett az OCZ Onyx 2-es SSD családja

Dátum | 2010. 09. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az OCZ nagyjából hat hónappal ezelőtt mutatta be első generációs Onyx SSD meghajtóit, amelyek között első körben csak egy 32 GB-os egység volt jelen, de ma már 128 GB-os adattároló kapacitásig bezárólag több modellt is tartalmaz. Az amerikai memória- és SSD gyártó nagyvállalat most lerántotta a leplet második generációs Onyx SSD-iről is, amelyek nem túl meglepő módon az Onyx 2 nevet viselik. A friss családban egyelőre csak egy 120 GB-os és egy 240 GB-os példányt találunk, amelyek sajnos több, mint valószínű, hogy nem lesznek olcsóak.


Az új SSD család tagjai 2,5 hüvelykes formátummal érkeznek és MLC típusú NAND Flash chipek köré épülnek. A termékek szokás szerint SATA 3 Gbps-os csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott mobil vagy asztali konfigurációhoz, de természetesen mind a SATA 1,5 Gbps-os, mind pedig a SATA 6 Gbps-os szabvány köré épülő portokkal képesek együttműködni. A TRIM támogatással is rendelkező újdonságok a gyártó állítása szerint másfél millió üzemórán át képesek meghibásodás nélkül helytállni. A meghajtók 99,8 x 69,63 x 9,3 mm-es mérettel, valamint 81 grammos súllyal rendelkeznek, üresjárati fogyasztásuk 375 mW-os, míg terhelés melletti fogyasztásuk 1000mW-os értéket képvisel.

A család tagjai egyformán 275 MB/s-os maximális olvasási- és 265 MB/s-os maximális írási sebesség mellett dolgoznak. A folyamatos írási sebesség 240 MB/s-os értéket képvisel, míg a meghajtók véletlenszerű írási teljesítménye 4k-s adatblokk méret esetén 10000 IOPS magasságában helyezkedik el.


A gyártó az Onyx 2-es sorozatú SSD meghajtókra két év garanciát vállal, azt azonban nem árulta el, hogy pontosan mennyiért juthatnak majd hozzá az érdeklődők a friss jövevényekhez.

Frissítés: A rendelkezésre álló információk szerint a 120 GB-os SSD meghajtó 189,99 dolláros, 240 GB-os társa pedig 439,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kerül forgalomba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. uristen
2010.09.28. 14:55
OCZ Z-Drive az OCZ buszkesege. Ezert sokan dontenek az OCZ termekei mellett, elegge megbizhato... De ahogy a memoriam is draga volt, igy az SSD sem az olcsosagarol lesz hires, hanem a teljesitmenyrol.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm
2010.09.28. 19:26

Ezek az árak messze nem azt a tendenciát tükrözik, amiről nemrégiben cikkeztek a szaklapok.Arról volt szó,ha jól emlékszem ,hogy a memóriacsipek árcsökkenése okán az év végére 1$ /GB -ra megy le az SSD-k ára, és még a 40 centet se tartották kizártnak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!