iPon Hírek

Megérkezett az új GPS-es Nokia N95

Dátum | 2007. 03. 26.
Szerző | aruboczki
Csoport | HÁLÓZAT

A Nokia bemutatta az új N95 modelljét, az első olyan telefont, amely beépített Globális Helymeghatározó Rendszerrel (GPS) rendelkezik, 150 világváros telepített térképével együtt. Az 5 megapixeles kamerával ellátott csúcskészülék még csak Európában és Ázsiában kapható, ára pedig 732 dollár körül mozog.

Bár a nem éppen olcsó mobiltelefon rengeteg egyéb hasznos funkcióval rendelkezik, mégis a beépített GPS a legnagyobb ütőkártyája. Ennek segítségével ugyanis a készülék tulajdonosa bármikor, bárhol eligazodhat navigáció nélkül, illetve képes rákeresni a szállodák vagy éttermek helyére is.
Az 50 város beépített térképe, amely mellé városnéző program is dukál, már csak hab a tortán. Ezzel a finn székhelyű mobiltelefon gyártó óriás a világon elsőként dobott piacra navigációval felszerelt készüléket.


Rob Enderle, a californiai San Joseban található technológiai kutató cég, az Enderle Group vezető elemzője a következőt nyilatkozta a TechNewsWorld internetes magazinnak: „A Nokia N95 maroktelefon egy olyan multifunkciós készülék, amely a BlackBerry-k, a hordozható navigációk és más csúcsmobilok méltó vetélytársa lehet.”

A számos extra mellett az a 6,5 cm átmérőjű, 240x320 pixeles TFT kijelző, valamint a MicroSD kártya is a Nokia N95 mellett szól. A beépített Bluetooth funkció, a 2.0 a Wireless LAN technológia, vagy épp az USB csatlakozó segítségével a telefon bármikor a számítógéphez csatlakoztatható.

Mindezzel együtt az új N95 a Nokia N-sorozatának legdrágább darabja. Azonban Enderle szerint a csúcskészülék borsos ára ellenére is kelendő lesz a piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.03.26. 16:32
A Nokia bemutatta az új N95 modelljét, az első olyan telefont, amely beépített Globális Helymeghatározó Rendszerrel (GPS) rendelkezik, 150 világváros telepített térképével együtt. Az 5 ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!