iPon Hírek

Megérkezett Európába az Oppo

Dátum | 2013. 05. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A távol-keleti vállalatok általában maradnak a hazájuknál és a környező régiókban, hiszen az elért potenciális vásárlók tábora így is milliárdosra rúg; de néha azért akadnak kiugrással próbálkozók. Ezúttal a több alkalommal is feltűnést keltően jó termékekkel operáló Oppo az, ami megpróbálja meghódítani az öreg kontinenst.
"Jó reggelt" - tehát a hazai rendeléseket is várják.
Az Oppo számára talán sikerülhet az, ami a legutóbbi híresebb "próbálkozónk" számára nem jött össze. A Panasonic az Eluga sorozattal szeretett volna betörni tavaly Európába, de közel egy éves sikertelenséget követően úgy döntöttek, hogy néhány évre ismét visszavonulnak - leszögezték persze, hogy ha a piac alakulását kedvezőnek látják, ismét megpróbálhatnak gyökeret verni. Az Opponak a Find széria jelentheti az ugródeszkát. Első körben a Find 5 lesz az, ami bizonyíthatja a rátermettségét távol a hazájától. A Find 5 volt a legelső olyan okostelefon, amelynek az előlapját FullHD felbontású megjelenítő díszítette. Az 5 hüvelykes, IPS technológiát használó panel több mint 440 pixelt sűrít egyetlen colra, de ezt mostanra már sokszor hallhattuk, ugyanis a HTC, a Sony és a Samsung is rendelkezik ilyen, illetve ehhez hasonló megoldásokkal. A gépezetet egy APQ8064 SoC hajtja, mely négy 1,5 GHz-es Krait maggal és egy Adreno 320-as grafikus egységgel rendelkezik. A chip mellett 2 GB-nyi RAM és 16 vagy 32 GB tárhely kapott helyet. Továbbá fontos megemlíteni a 13 megapixeles főkamerát is, amivel akár 120 FPS sebességű felvételek is rögzíthetőek alacsonyabb felbontáson.

Az Oppo Find 5 alapára 399 euró lesz, míg a nagyobb háttértár újabb 30 euró terhet jelent. Az eszköz fehér és fekete színben vihető haza. Ennyiért persze függetlenül kapjuk meg, de arra nem is érdemes várni, hogy valamely szolgáltató felkarolja, és így még olcsóbb legyen. Mivel a megjelenése nem manapság volt, így ugyan kicsit már eljárt felette az idő (ha lehet ezt így mondani egy amúgy brutálisan erős okostelefon esetében), de ez mindössze annyiban nyilvánul meg, hogy "csak" jó vételnek számít. Nem annyira emelkedik ki a mezőnyből, mintha a Galaxy S4-et és a HTC One-t megelőzően került volna terítékre felénk is. A Find 5 ugyan egyelőre weben kerül majd értékesítésre, de a VÁM-mal nem kell foglalkozni, hiszen a kontinensre egységesen érkeznek a nagyobb rakományok, vagyis lesznek helyi raktárak, és még a szállítás is ingyenesként van feltüntetve a weboldalon.

Az Oppo mellett egy másik erős belépőnk is lehet még idén a Lenovo személyében. A Lenovo a mobiljait eddig szinte csak Ázsiában forgalmazta néhány modell kivételével, de a terveik szerint egy éven belül Európában és az Egyesült Államokban is komolyabban megvetnék a lábukat. Erről a jelenlegi vezérigazgató, Yang Yanqing beszélt nemrégiben egy interjú során. Ehhez az első megfelelő fegyverük már meg is van a Clover Trail+ alapokra épített K900 személyében, melynek mintegy jelzésképpen Kobe Bryant, a legendás amerikai kosaras lett a reklámarca.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. jaszy.peti
2013.05.28. 14:37
Hm, jól nézki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2013.05.30. 18:38
"A Find 5 volt a legelső olyan okostelefon, amelynek az előlapját FullHD felbontású megjelenítő díszítette."

Úgy tudom ez volt az első telefon, aminél bejelentették az 1080p-s kijelzőt, de a HTC J Butterfly volt az első megvásárolható 1080p-s kijelzőjű telefon, nem? Mondjuk ez nem valami fontos.

Meg amit az Oppo Find 5-nél nem árt megemlíteni, hogyha minden igaz acél házból készül, tehát megvan az a prémium érzés, ami egy Samsung-nál nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!