iPon Hírek

Megérkeztek a digitális írnokok

Dátum | 2007. 08. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | EGYÉB

Az IOGEAR legújabb alkotása, a Digital Scribe (GPEN100C) nem többet és nem is kevesebbet tesz lehetővé számunkra, mint a kézzel írott jegyzeteink és rajzaink azonnali átvitelét papírról a számítógépünkre, feldolgozható és szerkeszthető formában. A toll hagyományos tintával tölthető és USB kapcsolat útján varázsolja a számítógépünkre digitális szöveg formájában mindazt, amit papírra vetünk - így ideális lehet bárkinek, akinek szokása a szorgos jegyzetelés: orvosoknak, ügyvédeknek, de még diákoknak is, akiknek nincs idejük arra, hogy hosszadalmas dokumentumokat pötyögjenek be a számítógépükbe. Mostantól mindössze annyit kell tennünk, hogy az írófelületünk tetején elhelyezünk egy kis vevőegységet és azt egy USB-porton csatlakoztatjuk a számítógépünkhöz; innentől pedig már teszi is a dolgát a toll szárában elhelyezett ultrahang-adó és az infravörös érzékő: egyetlen tollvonásunk sem marad észrevétlen - amelyek értelmezéséről pedig a gépünkre telepített optikai karakterfelismerő (OCR) rendszer gondoskodik, amely nem csak hogy könnyedén felismeri a folyóírást is, de teszi ezt rögtön 10 különböző nyelven.


Az írás mellett természetesen rögzíti a rajzokat és skicceket is, amelyeket aztán JPEG képekként tárol el, máris megszabadítva minket egyben a nehézkes számítógépes rajzeszközöktől is. Microsoft Messenger-felhasználók ráadásul chateléseiket is lebonyolíthatják a toll segítségével, és ugyanígy küldhetnek egymásnak rajzokat is. A digitális írnok valamennyi Microsoft Windows operációs rendszerrel kompatibilis, valamint valamennyi Microsoft Office-szal is, a 2000-estől fölfelé. $99,95 (kb. 18.500 Ft) ellenében már a magunkénak is tudhatjuk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.08.27. 09:18
vissza a hírhez

Az IOGEAR legújabb alkotása, a Digital Scribe (GPEN100C) nem többet és nem is kevesebbet tesz lehetővé számunkra, mint a kézzel írott jegyzeteink és rajzaink azonnali átvitelét papírról ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!