iPon Hírek

Megérkeztek a frissített belsővel ellátott iMac-ek

Dátum | 2011. 05. 03.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉGAz elmúlt napok pletykái után már nem nagy meglepetés, hogy ma végre megjelentek az Apple legfrissebb iMac sorozatú egybegépei, amelyek a híreszteléseknek megfelelően Thunderbolt porttal, Radeon HD 6000-es sorozatú videokártyával, illetve négymagos Sandy Bridge processzorral érkeznek. Sajnos 24 hüvelykes modell ezúttal sem szerepel a kínálatban, viszont a 21,5 hüvelykes és a 27 hüvelykes példányok vonzóbbak lettek. Ár tekintetében nem tapasztalhatunk változásokat, pedig korábban egyes források reménykedtek benne, hogy a legolcsóbb iMac esetében némi árcsökkentést eszközöl majd a gyártó. Nem így lett.

A 21,5 colos modellek tulajdonságai

Nézzük is, hogy milyen konfigurációk érhetőek el a frissítés után. A kisebbik iMac legolcsóbb változata 1199 dolláros áron kerül forgalomba, ezért az összegért cserébe pedig egy 2,5 GHz-es Core i5-ös sorozatú processzorral, 4 GB-nyi rendszermemóriával, 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriát tartalmazó Radeon HD 6750M videokártyával és egy 500 GB-os merevlemezzel ellátott konfigurációt kapunk.


1499 dollárért cserébe már 2,7 GHz-es négymagos Core i5-ös sorozatú processzorral, ugyancsak 4 GB-nyi memóriával, 1 TB-os merevlemezzel és 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával dolgozó  Radeon HD 6770M videokártyával ellátott konfigurációt kaphatunk. Érdekesség, hogy ennél a konfigurációnál kérhetünk második 1 TB-os merevlemezt is, így 2 TB-nyi teljes adattároló kapacitás állhat rendelkezésre, de igény esetén a második adattároló szerepét akár 256 GB-os SSD meghajtó is betöltheti. További extra, hogy ennél a modellnél 2,8 GHz-es Core i7-es processzor alkalmazására is van mód, persze némi felárért cserébe, csak úgy, ahogy az adattárolók esetében is. Ahogy a fenti konfigurációnál, úgy ennél a terméknél is 16 GB-ig bővíthetjük a rendszermemóriát, ami alap esetben 2 db 2 GB-os DDR3-1333 MHz-es So-DIMM modul formájában van jelen. a rendszer összesen 4 db memóriafoglalatot tartalmaz.

A két 21,5 hüvelykes iMac esetében közös tulajdonság, hogy LED-es háttérvilágítással ellátott kijelzőjük 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A termékek egyetlen egy Thunderbolt portot, négy USB 2.0-s csatlakozót, valamint egy FireWire 800-as portot, SDXC memóriakártya-olvasót és egy 8x-os Super Drive-ot, azaz DVD-írót tartalmaznak. Utóbbi slot-loading rendszerű, azaz tálca nélküli és képes a DL lemezek megírására is, maximálisan 4x-es sebességgel. A termékek ezen kívül FaceTime HD webkamerával, audió be- és kimenettel, Gigabites Ethernet vezérlővel és egy IR vevővel is büszkélkednek, ahogy 802.11 b/g/n típusú WiFi és 2.1-es Bluetooth adapterrel is. A beépített hangszórókkal is ellátott konfigurációkhoz jár egy Magic Mouse egér és egy Apple Wireless Keyboard is, de igény esetén akár Magic Trackped-et is kérhetünk hozzájuk. A konfigurációk minden esetben előtelepített Mac OS X Snow Leopard operációs rendszerrel érkeznek.

A kis iMac-ek 45,1 x 52,8 x 18,85 cm-es mérettel és 9,3 Kg körüli súllyal kerülnek forgalomba.

A 27 colos iMac-ek most is erősebbek lehetnek

Amennyiben a 21,5 hüvelykes példányok nem keltették fel az érdeklődésünket, úgy 27 colos képátlójú kijelzővel ellátott konfigurációk közül is válogathatunk. A két újdonság közös tulajdonsága,hogy mindketten LED-es háttérvilágítással működő, 2560 x 1440 pixeles natív felbontást kínáló LCD kijelzővel érkeznek, előtelepített Mac OS X Snow Leopard operációs rendszert tartalmaznak és jár hozzájuk egy Magic Mouse, valamint egy Apple Wireless Keyboard is.

A gyengébbik modell 1699 dollárba kerül és 2,7 GHz-es órajelen ketyegő Core i5-ös sorozatú processzort tartalmaz. Rendszermemóriából a "kicsikhez" hasonlóan itt is 4 GB-nyi áll rendelkezésre, az adatok tárolásáról pedig egy 1 TB-os merevlemez gondoskodik. A videó vezérlő szerepét - az erősebbik 21,5 hüvelykes modellhez hasonlóan - egy 512 MB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6770M modell tölti be.


Amennyiben a fenti konfiguráció processzor és videó vezérlő tekintetében számunkra gyengének minősülne, úgy 1999 dollárért választhatjuk az erősebbik 27 colos iMac-et, amelyben már 3,1 GHz-es Core i5-ös processzor, valamint 1 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott Radeon HD 6970M típusú videokártya lapul. Processzorból ennél a példánynál lehetőség van 3,4 GHz-es Core i7-es központi egység alkalmazására, míg videokártyából kérhetünk akár 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával szerelt Radeon HD 6970M-et is, ha az abszolút maximumra vágyunk.

Felszereltség tekintetében az eddigieken felül a 27 colos példányok majdnem ugyanazt nyújtják mint a 21,5-esek, az egyetlen különbség, hogy rajtuk már két Thunderbolt csatlakozó van. Maguk a 27-es modellek egyébként 51,7 x 65 x 20,7 cm-es mérettel és 13,8 Kg körüli súllyal rendelkeznek.

Az új iMac-ek már kaphatóak. A termékekkel kapcsolatban további információk az Apple hivatalos weboldalán találhatóak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

71. fekszi
2011.05.03. 17:04
Egy 27" 6970M 3,4ghz-es i7-el ellátott gépet elfogadnék. Kár hogy ez csak álom marad. Az apple szépen adagolja a fejlesztéseket évről évre, mindig legalább 1,5x-ös teljesítmény növekedést célul véve az előző generációhoz képest. Nagyon jó a marketingje hozzá, de beláthatják az apple utálók is, hogy tesz le az asztalra valamit. Remélem eljön az az idő, amikor az iskolákban mac minik lesznek, a gyerekeket iwork-re tanítják office helyett, az irodákban imac-eken dolgoznak az emberek, komolyabb helyeken mac prokon (ez már most is kezd így lenni )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. axe
2011.05.03. 17:11
ilyen soha nem lesz, ezt elhiheted
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. zvigh
2011.05.03. 17:17

Látom a világ legvacakabb egere ennél szériatartozék. De nem baj, a droidoknak az is jó lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. fekszi
2011.05.03. 17:17
Azért had képzeljem már el az ideális világot Amúgy ha így halad az apple, én nem látom lehetetlennek. Én jó kapcsolatban vagyok a volt infó tanárommal, és ő érdeklődik pl a mac minik felé a suliba. A probléma az, hogy az érettségin nem lehet választani iwork-öt, így a tanítása se lehetséges. Pedig az ő bevallása szerint jobb csomag az officenál. Az egész amiatt van, hogy a microsoft támogatja egyetemeket, iskolákat (vagy fordítva?). Így nehéz átállni az almás dolgokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. asimov007
2011.05.03. 17:44
DVD író? Mi ez, múzeum? Csilliárd éve blu-ray lenne a kötelező ebben az árkategóriában. Külső eSata csatlakozó van már rajtuk?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. axe
2011.05.03. 17:53
az ideális világ a linuxban van nem az osx-ben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. fekszi
2011.05.03. 18:03
Linuxra nem szántam még rá magam, mert azt mondják nagyon bütykölgetni való rendszer, amire nekem mostanában se időm se kedvem. Nekem a lényeg kapcsoljam be és működjön úgy, ahogy azt szeretném.


asimov007: Az újításokat fokozatosan kell adagolni, nem lehet mindent egyszerre. (apple legalább is így gondolkozik) Minden éven bedob egy olyan újítást, amire azt mondja, hogy mindenképp válts előzőről erre mert neked ez kell. Ha valakinek meg blue ray kell vesz hozzá esetleg külsőt. Valószínű most még nem látja elég hasznát az apple. Meg ugye ott van nekik a régi jól bevállt super drive, ami egyelőre elég. Programokat nem adnak ki blue ray-en, ha meg filmet akarsz nézni arra ott a házimozi. Nem védem, csak az ő szemszögéből nézem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. szabtam
2011.05.03. 18:05
ha egy ilyenről szeretnék mozizni, (nem ezen, hanem kivinni a jelet a tv-re), van rajta hdmi, dp? (nem lehet a képre ránagyítani, így nem látszik jól a háta...)

nem igazán vágom a Thunderbolt-ot. ebből lehet "csinálni" hdmi-t?

mekkora hangjuk van ezeknek? a hangerőt elég nehéz leírni, de mégis...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. bigz
2011.05.03. 18:12
Nincs, a Thunderboltot nyomjak nagyon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. Intrepid
2011.05.03. 18:12
fekszi...az apple nem tesz le semmit az asztalra. Had mutassam meg mit csinál az apple számítógépek terén.

1.fog egy gépet amin nem csinál semmit csak összeállítja azokból amiket az ember amúgyis meg tud venni.
2.beszorozza az árcédulát 2vel.
3.alápakolja a valaha látott legrosszabb operációs rendszert a valaha látott legrosszabb de relatíve szép programokkal.
4.megdobja egy unalmas designal ami vagy bejön valakinek vagy nem.(nem mindenki csípi a minimalista dolgokat).
5.megcsinál egy marketing kampányt tele hazugságokkal és már dől is a pénz a sok hívőnek köszönhetően.

És hamár arról beszélünk hogy az apple letett valamit az asztalra hát el kell keserítselek mert a technológia korlátozásán, az emberek folyamatos átverésén, a gyatra szervízen, a túlárazott semmitsem érő dolgokon kívül semmit nem tettek le az asztalra. Főleg nem a szoftvereikkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. fekszi
2011.05.03. 18:14
Nekem macbook prom van, ez elég hangos (más laptophoz képest is hangos) egy átlagos szobát simán "telekiabálja" Az imac-et nem hallottam még, de tesztek azt írták, hogy jól szól. A thunder boltról írtak régebben hogy elvileg lehet csinálni hdmi-t de arról nem tudok pontos infót. Amúgy erről kivinni tv-re? szerintem egy 27 colos mac már elég nagy képet ad . Ezért nem is raktak rá mini display portot gondolom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. asimov007
2011.05.03. 18:25
fekszi:

Azért se az eSata, se a BD nem újdonság. Hogy min nézek filmet, az egy más kérdés, ha van egy HD kamerád, akkor kiírod DVD-re a családi mozidat? Nem. Ja, hogy vegyek hozzá külső BD írót (ne viccelj, ezen az áron)? Az Apple árul olyat? A szoftverei kezelik a HD videoeditálást a házi iMac gépeken? Vagy csak a 300e forintos Final Cut Express HD szoftverrel lehetséges a szerkesztés (fut egyáltalán az iMac-en)? Úgyhogy nem is kell védened őket. Sajna elavult a gépparkjuk, ehhez képest méregdrága.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. fekszi
2011.05.03. 18:28
Jönnek az apple utálok ezt vártam

Intrepid:
Olvass már el egy macpro tesztet, vagy akármilyen mac tesztet, ahol független ember ír. Minden helyen elmondják, hogy jó. Vannak hibái, ez természetes.

Legroszabb op rendszer? ezt mire alapoztad?

Legroszabb programok?

A film ipar nem véletlenül használja a mac-et. Márpedig ott kell teljesítmény és tudás. + jó programok.
Használtál már életedben mac programot?
(nem egy alkalommal, hanem legalább egy hétig, mert ugye a win után kell egy hét mire átszoksz.)
ha az alap programokat nézem, iwork vs office - fényévekkel jobb számomra. Pro programokról ne is beszéljek.
Vannak filmes ismerőseim, akik mást nem is tudnának használni, mert winre nincs olyan program ami kell nekik.

Az árazás magyar viszonylatban sok, ezt nem tagadom, de az eredeti árak nem. nézz egy csúcs kategóriás intel procit, 1000 dollár környékén mozog. Nézz csúcskategóriás ati kártyát.. sorolhatom. Aztán tervezd meg hozzá a házat, ahova beépíted olyan precizitással, hogy minden tökéletesen elférjen. Ha szétszedsz egy apple gépet, meglátod a tökéletes hely kihasználtságot, rendezett felépítést.

Az asztalra letett dolgokhoz pedig:
-kitalálta az egybegépet, ma már kezdik lassan majmolni, de nem nagyon sikerül.
-kitalálta az ujjal is használható érintő kijelzőjű telefont, amihez nem kell külön toll, vagy valami amivel böködöd, hogy használni tudd.
-ipad

Rengeteg innovációt mutat fel, amit utána a világ összes gyártója elkezd majmolni.

Lehet szidni is, de rengeteget költ fejlesztésekre, új innovációk bevezetésére.

Kicsit sokra sikerült bocsi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Neo19
2011.05.03. 18:34
Nem szeretek ilyen helyekre beírni de most megteszem:

Na most a vitásabb kérdések

videó kimenet és gyors adatátvitel:

THUNDERBOLT: nem más mint egy PCI-E alapokon nyugvó csoda csatlakozó. alapjában mini display csatlakozó, amiből dvi, hdmi, vga, semmi perc alatt készíthető, így mehet TV-re. Második funkciója az új adatátvitel ami 10Gbit/sre képes gyorsabb mint eddig bármi. Most jönne az a kérdés h ok de még kb semmi nem tud thuderboltot. Na most az ilyeneknek is szerencséjük van, mert bármivé alakítható, és fűzhető is. Szval ha kell monitor, USB3, Ethernet, USB2, amit csak akarsz mindenné lehet, adatátvitelnél még gondot se okoz a sebesség mert minden lassabb mint ő maga.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. csigabigaf
2011.05.03. 18:35
Wow fekszi te aztán el vagy tévedve, nincs kedvem bökdösni de ezt:
"Az árazás magyar viszonylatban sok, ezt nem tagadom, de az eredeti árak nem"

azért kijavítom neked, külföldi árazásban is sok. Ezek szimpla számok, sokkal drágábban adja ugyanazt mint mások, a saját köntöse meg nem ér annyival többet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. hajert
2011.05.03. 18:43
Hááát én nem tudom. Dolgoztam már mac-en, jelenleg PC-n teszem ugyan ezt, voltak idők mikor eljátszottam a gondolattal, hogy beruházok egy 27-esre, de ebből a pénzből több mindent tudnék venni PC alkatrészként. Szerintem nem éri meg az árát, csupán marketing és státusz szimbólum. Egy jó PC semmivel sem rosszabb, csupán olcsóbb. A programok 80%-a meg amúgy is PC-re készül, és hozzáférhetőbb. A monitor az egyetlen amit elfogadnék (bár most is 27-esem van, de a betekintési szögei meg a max felbontása nem igazán érnek fel ehhez...), de az is sokkal drágább a hasonló monitorokhoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. asimov007
2011.05.03. 18:44
Neo19:
Nem az a gond, hogy átalakító kapható-e, az a gond, hogy nincs gyárilag nagy sebességű csatolófelület beépítve. Ha meg külön kell aranyárban vásárolni...
Ma már ez egy 10e forintos alaplapnál sem gond.
Érted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. varsam
2011.05.03. 18:51
asimov007:

Ha lövésed sincs a dolgokról, akkor minek írsz?

"A szoftverei kezelik a HD videoeditálást a házi iMac gépeken?"
Képzeld igen, ingyen kapod az iMac mellé az iLife csomagot, amiben van iMovie progi, amivel tudsz HD-ban is videót vágni, pofon egyszerűen, ha profi cucc kell, akkor meg ott a Final Cut, azt meg úgy is azt veszi és használja, aki abból él kb és ez is fut iMac-en, miért ne tenné.
Elavult géppark? Szerinted miről szól ez a cikk, elolvastad? A legújabb Sandy Bridge processzorokat kapták meg a gépek az új HD6XXX szériás AMD GPU-kkal együtt.
Azt meg már írták, hogy a Thunderboltból olyan átalakítót csinálsz amilyet akarsz.

Intrepid
Milliószor le lett írva, hogy az Apple gépeket nem a dzsunka saját magad által összeállított géppel kell összehasonlítani, hanem a HP, IBM, DELL és társaival.

Ezektől függetlenül pedig senki nem kényszerít rá, hogy megvedd! Vegyél azt ami neked a legjobb és élvezd.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. szabtam
2011.05.03. 19:07
Thunderbolt felhomályosítást thx.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Tzupi
2011.05.03. 19:17
Optikai lemez kedvelőknek.
Jelen pillanatban úgy állunk, hogy olcsóbb hdd-n tárolni az adatainkat, mint optikai lemezeken.
1 terabytenyi adat tárolása :
Hdd-n kb 11e Ft (ha külső meghajtót veszünk akkor 15e körül)
Dvd-n kb 32e Ft (külföldről vásárolt dvd-n : kb 16e)
Bluray-n kb 40e Ft (külföldről vásárolt Bluray-n : kb 16e)

Nekem utolsó esetben jutna eszemben optikai lemezeken tárolni bármit is.
Nem beszélve arról, hogy nem annyira örökéletűek ezek a lemezek, mint hisszük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. bagi1992
2011.05.03. 19:34
istenem úgy bírom, amikor jön a sok win imádó, pc gamer felhasználó, és belöki ezeket a szavakat: drága, szar, mac.

Hát erre nekem olyan szavam van, ami fórumra nem illik.

Ember, használtál már ilyen "szart"?
Biztos az a sok külföldi studió, akik CSAK mac-et használnak, tévednek, és NEKED, átlagos gamer-nek, pc felhasználónak, igazad van

Szal vicc, amióta mac-et használok, valahogy nyugisabb az életem, és ez nem apple mánia, amikor win elé kell ülnöm, akkor folyamatosan csak baszom az agyam, hogy csináljad már, haladj már, persze h elfogadom... NEM, csak csináld amit mondok és kész, ne omolj össze, ne füstölj el.... egyszóval, csak mac, win soha többet.

Amúúúgy meg árak: valaki tudja, mennyiből jön ki egy iskolai pc? minden szoftverrel együtt? amikor a sulinkba vettek új gépeket (core2duo, 2gb ram, 320gb vinyó... stb, mac mini szintje) lazán vehettek volna alap imac-et vagy mac mini-t, mert annyiba került a pc, minden jogtiszta szoftverrel. Csak azért nemvesznek, mert senki nemtudja tanítani, használni a mac-et...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. malvoisen
2011.05.03. 19:38
A programok 80%-a nem csupán Windowsra jelenik meg (tekintsünk most el a játékoktól, mielőtt a számítógép vs. konzol vita is kirobban), hanem a Windowsos változatot éred el 80%-ban torrenten. Ez téveszt meg sok embert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. bagi1992
2011.05.03. 19:55
van több torrent oldal, amin CSAK mac feltöltés van, mac programok meg minden más ami mac-hez kell. Mellesleg csomó olyan program van, ami tök jó, mac-re van, winre nincs, még alternatívája se. Szal nekem bárki magyarázhatja, hogy a mac szar meg a win jobb.... a mac-et megkell szokni, de utána 1000-szer jobb, mint a win.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. axe
2011.05.03. 20:33
Mac-et csak portolásost használtam idáig mármint amit bütyköléssel el lehetett indítani sima pc-n, nekem bejött, bár furcsak volt, egy ilyen 27"-os csodát ellémdobnának, én addig használnám amig megy, mer szép, nagy, aránylag gyors, és letisztult. nekem több nem kell egy géptől. (most külsőre meg kompakt kiszerelésre gondoltam) a rendszer pedig olyan mint a linux megy és nem pofázik vissza ellentétben a win-el. és mielőtt jönne, hogy mac fan vagyok, egy ipod shuffle-m van tőlük össz-vissz, 8éve használok windows-t. ipodról annyit: rárakom a zenét, feltöltöm, és működik, szép is, egyszerű is, letisztult is, és strapabíró.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. asimov007
2011.05.03. 20:46
varsam:

Rendben, megszerkeszted aztán mi lesz? Kiírod DVD-re?
Vincseszter árakkal tisztában vagyok, nem kell a számítgatás, de van, amit ki kell írni. Amúgy a vinyó is be tud halni, nem is ritka eset.
Final Cutot nem indítanám el ezeken a gépeken se. Nem csak és kizárólag a CPU teszi használhatóvá a számítógépedet. Sajnos szegényes a szoftverkörnyezet, ráadásul nem magyar az OS, ez azért megint sokakat bosszant... De még egyszer: nem szeretnék átalakítgatni ennyiért semmit. Legyen rajta korszerű kimenet, optikai meghajtó. Azt is megértem, ha valaki imádja ezeket, szépek. Itt is parkol a polcon egy mini, be sincs kapcsolva 1 éve.

bagi1992:

Vegyél már egy normális pécét, vagy arra sajnáltad a pénzt? Nem olyan trendi?
A Mac is összeomlik; kernel pánik. Sőt le is fagy. No de szép az a szivárványgolyó, mikor forog...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. asimov007
2011.05.03. 20:50
Ja, varsam, ha lövésed lenne a dologról, tudnád, hogy kénytelenek voltak processzort váltani, mivel olyan lemaradásban voltak a pécéhez képest, hogy az iPod nélkül bezárhattak volna. A sznobok tartják életben most is a céget az iPhonnal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. bagi1992
2011.05.03. 21:42
Jah még jó, hogy a legnagyobb és legsikeresem számítástechnikai cég, már rég lenyomta a microsoft-ot és jelenleg a csúcsán van... de am az iphone tartja életben a tábla pc piacot megteremtette és uralja negyed év alatt volt annyi hasznuk, mint más gyártóknak az évi FORGALMA. Na ez is csak a tudatlanságodat mutatja asimov007

Normális pc-t? 2 hónapos felsőkategóriás sony vaio laptopomat cseréltem el 2008-as alu macbook-ra. Nemköltök elég pénzt pc-re? a sony mivolt? azthiszem annál drágább pc nem nagyon van csak a levono és dell, hp.... és ha elhiszed, ha nem, nem sajnálom, pedig vagy 3-szor erősebb gép volt, pedig eléggé hardverigényes dolgokat csinálok elég sűrűn, (autodesk maya, premier pro, after effect, photoshop nagyméretű plakátokkal). Egy szóval nemmondom, hogy nemhiányzik erősebb gép, de a windows nemhiányzik... szal ez a "gyengus" mac elindított egy olyan úton, ami megkönnyíti a jövőm, külföldön való munka, mert ott fix, hogy mac-en is kell majd dolgoznom. Ha nem ilyen imac-et fogok venni, akkor egy sandy bridge-s hackintosh-t rakok össze, mert nekem NEM az almalogó számít, hanem az oprendszer és a programok...

Am ha nemtudsz ennyit angolul, akkor megérdemled a win-t, ebből is látszik, hogy átlag felhasználó vagy, mert ha dolgoznál komoly programokkal, nem zavarna az angol, mivel ott csak az van.

Kernel pánik? életembe nem találkoztam még a mac-emmel kernel pánikkal, csak hackintosh-on, meg néhány ritka esetben youtube-on régebbi mac-el. Lefagy? pl mert vagy olyan segg aki nod32-őt felrak egy mac-re, ami alapból kinyírja a gépet. Vírusírtó nemkell mac-re, ezzel már sok apple seller is foglalkozott és tisztázta.

Szivárványgolyó meg a memória elfogyás hibája, annyit kell belerakni ami elég, nem egy nagy összeg.... másik esetben a hdd olvasásának lassúsága lehet ok, de ez pc-n is előjön--- > vegyél ssd-t. A harmadik ok meg az a töménytelen fos microsoft program ami fagyasztja a mac-et mert szarul van megírva. (mac-es office, msn.... ) érdekes az apple által fejlesztett alternatívái ezeknek kb 3%-os procihasználattal folyékonyan fut
Valamit csak elbasznak még a microsoftnál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. _DiEGO_
2011.05.03. 21:47
Pedig : Az AMIGA-nak van a legjobb operációs rendszere mindent verve ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. tszaboo
2011.05.03. 21:57
Nem kerülnek sokba ezek a gépek. Az kerül nagyon sokba, ha a dzsunka cucc amit vettél csődöt mond, meg amikor 3 havonta windowst telepítesz, vagy arra vársz, hogy eltűnjön a homokóra, mert már megint olyan bonyolult dolgot szeretnél csinálni mint hálózatra elmenteni egy docx-et.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. prohlep
2011.05.03. 22:21
"Linuxra nem szántam még rá magam, mert azt mondják nagyon bütykölgetni való rendszer, amire nekem mostanában se időm se kedvem. Nekem a lényeg kapcsoljam be és működjön úgy, ahogy azt szeretném."

Butykolni, ... Win7-en az sem segit, ... irtam mar a hibairol.

Bekapcsolom es mukodik: ilyen a Linux.

Fogsz mondjuk egy UBUNTU linuxot (eppen mostanaban jott ki a legujabb, tehat a 11.4-es = 2011.aprilis), letoltod, kiegeted vagy pendrive-ra teszed, felbootolod, pikk-pakk felmegy, ...

... nem vacakolsz aktivalas, eredetiseg, fizetes, stb,

... nem vacakolsz mindenfele alkalmazoi szoftverre, mert telepiteskor az is felmegy

HANEM EGYSZERUEN HASZNALOD.

Nagyobbik lanyom egy eve hasznal UBUNTU-t ugy, hogy nagyon nem volt idom, pikk-pakk gyorsan vettem neki egy laptopot, ...

... az imenti mondon egy ora alatt ralapatoltam egy TOTAL TEJES, egyetemi tanulmanyokhoz boven elegseges rendszert,

... es odatettem neki a asztalara, hogy egyaltalan nem erek ra foglalkozni vele,

... de hasznalja egeszseggel

... egy eve soha semmi gondja nem volt vele, semmit nem kellett rajta csinalni, egyszeruen mukodik.


... JA ES BOVEN MEGFELEL EGY ELTE VEGYESZ ES EGY ELTE FIZIKUS, AZAZ KET NEM PUHA SZAKON VALO TANULASRA!

Sok jegyzokonyv, sok szamolas, sokmindenfele egyeb szakmai dolog.


Ures legenda, hogy KIZAROLAG a Win7 volna alkalmas arra, hogy ne kelljen hozza erteni, hanem cask hasznalni.

Macintosh-ok azert jok, mert NEM Win7 van rajtuk, hanem OS-X, ezek attol IS olyan vonzok.

Macintosh-okon RENDES, azaz Unix jellegu rendszer van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. qwertly
2011.05.03. 22:22
Nagyon szeretem ezt hallgatni,hogy 3 havonta újra telepítem a windows ,ugyanis a wint is lehet ghostolni és minden komolyabb windows felhasználó használja avval meg csak 15 perc újra telepíteni a rendszert .De amit te írtál az a win98 igaz,a windows 7 már jobb mint az osx 10.6,ezt mondom úgy hogy a osx is feltettem a gépre igaz,hogy csak hacintos mert hülye azért nem vagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. prohlep
2011.05.03. 22:25
"meg amikor 3 havonta windowst telepítesz, vagy arra vársz, hogy eltűnjön a homokóra, mert már megint olyan bonyolult dolgot szeretnél csinálni mint hálózatra elmenteni egy docx-et."

Hat igen!

Win7 ket igen sulyos hibaja miatt, alig varom a szorgalmi idoszak veget, hogy vegre legyen idom a felesegem Win7-es gepet (szegeny rendes ember, de a hivatali kotelessege ilyen szereny rendszer alkalmazasara kenyszeriti) NULLAROL UJRAINSTALLALJAM OLYAN MODOSITOTT FORMABAN, AHOL A KET SULYOS HIBA LEGALABB EGYIKE NEM JON ELO.

Ha tehetnem, akkor Macintosh-om lenne, de ehhez nincs eleg penzem.

Igy maradok a Linux alapu rendszereknel, ... meg mindig sokkal jobbak, mint a Win7.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. qwertly
2011.05.03. 22:25
Ja és az ubuntut könnyebben lehet használni mint az osx,ha csak nettezni filmet nézni és torrenetezni akarsz.És vírus sincsen rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Winyettyu
2011.05.03. 22:26
nem tudom, nekem egy mezei acer laptopom van, eredeti 64 bites win7 home premiummal, rajta 3 db nagy monitorral, és még egyzser se fagyott le nekem nincs bajom a winnel.. viszont van csomó olyan dolog amit hasznosnak vélek, és nincs meg ezekben az almákban. ja meg hogy csillogós kijelző.. a legutálatosabb dolog a földkerekségen szeintem. és minden gépen-laptopon ezt nyomatják már.. fárasztó ha mindig egy sötétebb részen meglátod ahogy megmozdul a tükörképed és akaratlanul is odapillantasz. szeirntem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. polarx
2011.05.03. 22:27
fekszi: ez se nem csúcs intel proci ami 1000 dolcsi volt se nem csúcs ati kártya de leginkább a kártya MESSZE nem csúcs (habár ezt lehet leírták már egyszer az első nagy kirohanásodra reagálnék)

Én már haszáltam imac-et egy halom fos. 4-500e FT (ugyan az az elöző modell lehet mert abba még csak 2,6-os dual core volt) Az almák nagy sajátossága hogy ha véletlen egy hibás lemezt olvastatsz kb meghal az egész gép a lemezt nem képes kiadni ez a dudva meg pláne, csak nyomkodod a billen azt a retek gombot de csak vársz semmit se csinál force restart meg a bánat tudja mik után képes valamit is csinálni, hát kössz, de közel 2e dolcsiból össze rakok legalább 3 gépet ami megeszi ezt a gépet. Nem kell mindig a csúcsba gondolkozni mert van 1-2 olcsobb alkatrész is ami megeszi a nagyokat nem tudom hallottál e már bestbuy alkatrészekről. Hónapról hónapra vannak aktuális procik, kártyák, ramok stb stb.

"Rengeteg innovációt mutat fel, amit utána a világ összes gyártója elkezd majmolni.
Lehet szidni is, de rengeteget költ fejlesztésekre, új innovációk bevezetésére."

Ez is egy vicces tény. Jó, van néhány dolog amit ők alkalmaztak elöszőr, ők szarták a spanyol viaszt. DE ha más cég is elkezd csinálni valamit ami hasonló az rögtön majmolás, ha ne adj isten még jobbra is sikerült.. "hát DE az alma akkor is hamarabb csinálta, de ha ők nincsennek ők se volnának sehol se." igen valszeg ha soha senki nem másolt volna semmit akkor még mindenki lovas kocsival járna, mindenki állatot tartana otthon, mindenkinek volna saját földe amit művelgetne, és az is nagy szó volna ha volna áram. Na bumm,

ezért is bocs hogy sokra sikeredett, főleg ha már valaki írt valami hasonlót, a tied után nem volt kedvem tovább olvasni, csak nem tetszik az alma féle elvakultság, hiába "te csak az ő szempontjukból nézed, és nem véded őket". Nem is kell őket védeni, egy semmire való banda. Ha az itt felsorolt gépekből a legjobb kerülne 200e-be akkor még TALÁN meg gondolnám hogy vegyek e almát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. prohlep
2011.05.03. 22:32
"ugyanis a wint is lehet ghostolni és minden komolyabb windows felhasználó használja avval meg csak 15 perc újra telepíteni a rendszert"

Koszonom a vallomast es a bizonyitekot.

Linus es OS-X MEGBIZHATOSAGARA AZ JELLEMZO, hogy ezen rendszerek felhasznalok NEM ismernek olyat, hogy milyen ghostolasi es egyeb trukkokkel lehet 15 perc alatt ujrarakni, ... mert Windows-zal ellentetben, ... ezeket NEM kell rendszersen ujrarakni.

Mellesleg, most nekem Win7 ujrarakaskor pont az kell, hogy NEHOGY UGYANOLYAN ROSSZ LEGYEN, MINT A KORABBI FELRAKAS. Mert akkor megint elojon a Win7 sulyos raid1 kezelesi hibaja.

Win7-nel azt ruhellem, hogy 5-6 oras, es szinte folyamatos igen/nem szintu felugyeletet igenylo processzus feltenni Win7-et, +A BELOLE ALAPBOL HIANYZO mindenfele alkalmazoi programot, +FRISSITENI es beallitani.

Ezzel szemben egy linux telepites egy viszonylag rovid felugyelt fazis utan teljesen onjaro, es termeszetesen MINDENT EGYSZERRE FEL LEHET RAKNI, + MINDEN FRISSITES KESOBB IS EGYETLEN MOZDULATTAL MEGY.

Mig Win7 eseten a frissites nagyjabol 7-8 szoftver forras manualis/kezi felkereseset igenyli.

AZOK DICSERIK EZERREL A WINDOWST, AKIKNEK NINCS MASMILYEN KOMOLY TAPASZTALATUK.

Ritka a kivetel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. tszaboo
2011.05.03. 22:56
qwertly: gratulálok, bebizonyítottad, hogy mennyire megbízható a windows. Ha egyszer épp mondjuk london és tájvan között repülsz úgy, hogy ghostolnod kellene hogy másnapra jó legyen a prezentáció, különben bukik a cég 100 milliót, akkor cs.heted.
windowst használok, van kék varázsgomb a gépemen, de még így is meghalódott szegény két év után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. bagi1992
2011.05.03. 23:16
polarx:

3dsmax-ot használsz ugye? ha igen már emiatt is esélytelen leváltani.... de meglátszik, hogy egy kétmagos imac előtt ültél, mert egy 4 magos, erős imac lazán használható akár 3d-s munkára is, akár videó utómunkálatokra. (nem avatar szintű, arra ott a renderfarm meg a mac pro)

Meddig használtál amúgy imac-et? mert 1 hét alatt nem szereted meg, én amikor elcseréltem, jöttek ki azok a furcsaságok amik win-en megszokottak, mac-en nem úgy megy. Most, lassan egy év elteltével, hogy mac-em van, folyamatosan fedezem fel a jobbnál jobb programokat és funkciókat, hogy mi milyen gyorsan megy.

Jah és hozzátenném, az egy év alatt 2-szer volt újrarakva a gépem, egyszer amikor kipróbáltam a lion bétát, meg amikor visszaraktam a 10.6-ot. De egyik se hiba vagy behalás miatt, nemtetszett a lion és ezért....

Win7 jobb mint a 10.6?
qwertly valami nincs rendben a hackliddal akkor, vagy csak nem haszálod eleget értelmes programokkal. Játszani nem mac-et kell venni. Munkára kell venni mac-et vagy hacklit építeni....
Megtudnád mondani, hogy mi jobb a win7-ben? érdekelne
Én pl tudok mondani előnyt, a mac javára: dmg-t, iso-t melyik melyik win7 mountol alapból semmilyen telepített program nélkül? mert bármelyik mac os tudja ezt.... melyik windowsos programot lehet úgy telepíteni, hogy fogod és az appot behúzod a mac application mappájába? mert a mac-en a programok 75%-a így működik... melyik mac-re kell drivereket vadászni és telepítgetni?

Ajj istenem, minek magyarázkodok én itt? csak átkell menni angliába vagy újzélandra ahol foglakoznak kicsit a filmiparral meg az egész számítógépes grafikával... azthiszem 100 gépből 95 mac és a maradék 5 is azért win, mert nincs a programnak még mac alternatívája. Átlag felhasználó vegye meg a win-t a maga 50-80 ezrével, meg mellé egy office-t, 60-ért, vírusírtó 20-ért, meg maga egy mac szintű gépet mondjuk 200-ért, kijön olyan 3-350 ezer, de amúgy neméri megvenni egy alap imac-et ugye.... aminek a kijelzője magasan veri a 200 ezres pc-jét, fogyasztásban negyede... mindegy, aki nemakar, mert beszűkült agyú, az úgyse fogváltani, aki meg képes kicsit a fejlettebb országoktól tanulni, az elgondolkodik akár egy használt mac-en is, ami pl nekem van, 180-200 ért egy alu macbook... és rájön, hogy a következő gépe is mac lesz.

Nekem a köv gépem, nem fix, hogy mac lesz, de az fix, hogy osx lesz rajta!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. qwertly
2011.05.03. 23:22
Nem kell ilyen szélsőségesen gondolkodni .Ha ilyen fontos tárgylásra repül akkor erre gondol és jól be van állítva az üzlet notija.Ha pedig nincsen akkor ott szokott lenni a F11 billentyű és avval helyre rakja a gyári belőtt windowst.De ezen a témán nem akarok rugózni.Már kipróbáltam a osx 10.6 és nem voltam elájulva tőle televolt mindenféle hülyeséggel.De elismerem voltak benne jópofa megoldások is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. Intrepid
2011.05.04. 00:20
Fekszi:

1.nem az apple találta fel az érintő kijelzőt megsúgom már évekkel az apple előtt is megcsinálták és az alső ujjal kezelhető kijelzős telefont sem az apple hanem az lg adta ki fél évvel az apple előtt.

2.az egybegép értelme = 0

3.ipad = használhatatlan rakás szar koncepció szinten bukta a tábla pc.

4.az oprendszer kommentem alapja az hogy sebesség és kezelhetőség tesztek alatt azt mutatták ki hogy a mac os(mindegy milyen verzió) csak azért olyan gyors mert erőmű robog alatta viszont mi a helyzet ha egy gyengébb gépen nézem mit csinál akkor a sok csili vili szarság aminek haszna nincs de jól néz ki.

5.a programok hát nem tudom nemrégiben teszteltem a safarit az itunest és a quicktimet 1 hónapon át használtam őket...a safari a legrosszabb böngésző amit valaha láttam mint a chrome mind az ff sőt még az IE is kényelmesebb és gyorsabb volt, az itunes csilivili de kezelhetetlen, körülményes és roppant lassú a quicktime pedig egyszerűen fapados.(nemis beszélve arról hogy a példáit rosszak mivel amire nincs program az ellentáborban ott naná hogy azt fogják használni amit tudnak)

Ja és csak megsúgom hogy rendezett elrendezésről ne beszélj mert ponthogy az apple az aki a semmi helyre akar bepaszírozni mindent(éppen ezért szervizelhetetlenek) míg ha össze akar az ember rakni egyet magának sokkal kellemesebb utólagos szerelgetést tud elérni egyszerű kábel rendezéssel amire már majdnem minden ház nagyon profin fel van készítve.

varsam:
Ugyanazok a perifériák vannak benne ergó nincs teljesítménybeli differtencia hacsak nem tuningolják gyárilag ezeket, szvsz marhaságot mondtál.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Intrepid
2011.05.04. 00:34
prohlep:

Van egy laptopom win7 alatt, 1 másik laptop windows xp alatt, 1 másik laptop ubuntu 11 alatt és van 2 szervergépem egyik alatt centos másik alatt debian...

Hiddel ezek közül a debian messze a legjobb ha szerverként akarok használni 1 gépet de a többi közül centost leszámítva az webszervernek tökéletes...messze messze a win7 a legjobb. Amit mondasz többnyire megalapozatlan marhaság...közel 4éves már haldokló laptopra is tudotam dobni a win7-et kevesebb mint 1 óra alatt minden beállítás mellett és minden frissítéssel...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. Sturmtiger
2011.05.04. 01:35
Bírom ezt a flame-elést Mac=PC Objektíven nézve semmiben sem különbözik egy Mac egy PC-től. ugyanis ha egy PC-re megveszi az ember a Windows 7-et akkor annyiban van a konfig mint a Mac. Aki nem hiszi számoljon utána...

Kicsi iMac: 383.680 HUF
Ugyanilyen konfig PC-ből eredeti szoftverrel: 367.244 HUF

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Lordhell Sturm...
2011.05.04. 05:31
Részleteznéd mi van a Pc-ben, mert nagyon kétlem, hogy ennyibe kerülne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Steadywarp
2011.05.04. 07:04
Prohlep : Win7-nel azt ruhellem, hogy 5-6 oras, es szinte folyamatos igen/nem szintu felugyeletet igenylo processzus feltenni Win7-et, +A BELOLE ALAPBOL HIANYZO mindenfele alkalmazoi programot, +FRISSITENI es beallitani.

Mien géped van neked pentium 2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. polarx
2011.05.04. 09:34
bagi1992: majdnem 3 hónapig, szóval lett volna időm megszeretni, ahhoz képest amekkora kíváncsisággal ültem először elötte, meg hogy mekkora jó is lesz ez, annyira undorottam tőle napról napra. (igen 3d-zek, múltkor egy hasonló cikknél beszéltük asszem)

Azt aláírom hogy van fent a gépemen egy win7, de azt napi szinten 1-2 óra szimulátorra használom, helyette ott az ubuntu, gyorsabb, megbízhatóbb, tud mindent amit kell.

Nem qwertly-t akarom védeni..
"iso-t melyik melyik win7 mountol alapból semmilyen telepített program nélkül?"
meddig tart feltenni egy ingyenes deamontools lite-ot? letöltéssel együtt maximum 5 perc (ebbe volt egy esetleges restart is.)

progi telepítésre ubuntut tudom felhozni mint esetleges ellenpélda, szoftverközpontba vagy synapticba beírod amit akarsz rákattintassz kétszer alkalmaz.. letölt, telepíti. lényegében ott se kell vele szopni.

driver-t win7-nél se kell vadászni támogatja a hardwarek 99%-át (némi túlzással) az újjakat egész biztos hogy vadászat nélkül támogatja."Átlag felhasználó vegye meg a win-t a maga 50-80 ezrével.."
Vagy ne vegye meg egyiket se, letölt egy ingyenes ubuntut amibe benne van a libreoffice ami tökéletesen kezel minden formátumot, vírusírtó nem kell, 3dsmaxra se adsz ki 3-400e-t. Ott a blender, 30mb saját játék engine-je is van.

De az a lényeg hogy a köv géped nem biztos hogy mac lesz mert neked is sok az a 3-400 a semmiért de hackintos lesz rajta nagy valószínűséggel amin meg már futottál olyan hibába amit az elöbb írtál hogy mac-en nincs

"Kernel pánik? életembe nem találkoztam még a mac-emmel kernel pánikkal, csak hackintosh-on"

Szerintem tegyél fel egy ubuntut és ne legyél "beszűkült agyú". Te is tanulhatsz a külföldiektől, szerver téren a legjobb, asztali téren a win-t is fogja egy ideje, ha pedig azt fogja, akkor az osx-et is mert winből ugye még több van akár mekkora szar is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. natloz
2011.05.04. 09:42
@Lordhell

Alaplap 40k
i5 proc 40k
videókártya 40k
IPS monitor 50k
merevlemez 20k
memória 15k
bill+egér 15k
gépház 15k
táp 10k
valami olcsó hangszóró 5k
wifi vevő 10k

és akkor most jönnek azok, amiket NEM szokott megvenni a júzer:
Oprendszer 30k
Office 50k

Ez így hasraütésre 330-340k, és akkor már tényleg nincs akkora különbség egy Mac és egy W7 PC között árban (10%), amit betudhatunk mondjuk az "exkluzivitásnak", és mondjuk az átlagos PC-nél sokkal kisebb helyigények.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. bagi1992
2011.05.04. 10:20
Intrepid: azthiszem senki sem mondta, hogy az apple találta fel az érintő képernyőt... kezdjük itt pl.
Aztmondtam, hogy az apple teremtette meg a tábla pc piacot, mivel hiába veszekszel így van, és emellett ök kb 10-szer annyit adnak el az ipadből mint az összes többi tábla pc gyártó az ő gépeiből. Én nem veszek ipad-et, mert számomra felesleges, mindent megtudok csinálni a laptopon. Egy asztali gép mellé jó... de akkor sem feltétlen kell.

Az erős gépeken való osx futtatás félig igaz, félig nem. Az apple mindig a friss gépeire tervezi az oprendszert és a programokat, amin gyönyörűen fut minden. Régebbi gépeken lassabb, de a korában azok a gépek is gyorsak voltak az akkori oprendszerrel, programokkal. Hackintosh-ra meg nem tervez az apple...

Szervízről amit meg beszélsz az egy nagy marhaság, mert teljes mértékben szervízelhető, minden alkatrésze cserélhető, ha betudod szerezni, vagy ha nem te akarod, egy hivatalos szervíz megcsinálja egy vagyonért.

polarx: én ahogy használtam, úgy szerettem meg. Ízlések és pofonok. Előtte használtam ubuntu-t is, az is tetszett, és elmondanám, hogy ha valaki a külső miatt akar osx-et, akkor már egy ubuntuból szinte teljesen ugyanolyat lehet csinálni.
Win7-et én hanyagolom, útálom a párbeszédet a géppel, a mac meg csinálja amit akarok, szintúgy mint a linux.

iso mountolás: miért telepítgessek progit, ha megcsinálja alapból? a win8-nak ez lehetne már alap funkciója, hogy zárkózzon ilyen téren fel.

Win-en az összes mac-es program szar, safari, itunes, quicktime, ugyanúgy mint a mac-en az összes microsoft program egy kalap fos. Ezen nem kell meglepődni.

Hackintosh-ról meg annyit, hogy aki még nem látott jól működő hackintosh, kernel pánik meg mindenféle fagyás nélkül, az kezdjen keresgélni youtube-on. Csak a hackintosh-t tudni kell telepíteni, nemcsak ok-ok-ok mint a win-en.... ha tudod mit kell felrakni akkor nemlesz semmiféle kernel pánik.

végezetül én ezzel a videóval fejezem be a beszélgetést, egy a mai naphoz képest már "elavult" jól megépített hackintosh-al:

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. fekszi
2011.05.04. 12:12
bagi1992: a youtube link egy kicsit fail.

A többire hozzászólásra inkább nem mondok semmit.

linux-win-os x fanok úgy se fognak kibékülni. Mindig a nekik tetsző rendszert fogják favorizálni.

Én a vitát lezárom azzal, hogy:

Aki csak netezésre, facebookozásra vagy csak játékra használja a gépét, az vásároljon vagy egy 80 ezres netbook-ot, vagy rakjon össze 100 ezerből egy pc-t, ami a mai játékokat elfuttatja és örül neki, mindenki boldog.
Aki komolyabb feladatokra használja gépét, vagy szüksége van a mac élményére, megbízhatóságára, akkor használjon azt.
A többiek mégegyszer mondom NE VEGYENEK apple gépet.

Kb. ennyit szerettem volna hozzászólni.Intrepid-nek:

Tudok a Pradáról, beelőzte az iphone-t, de nem volt használható az érintő kijelző, elég kezdetleges volt.

iMac- helytakarékosság.

iPad-tábla pc-k? A jövő. Már csökken a hordozható gépek részesedése a piacon miattuk.

apple programokat ne winen tesztelj, ahogy már előttem írták.

A gépek belsejére: még1x kérdezem, láttál már mac-et? mert tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy nem lehet belőle semmit kiszedni, vagy csak nagy nehézségek árán. Attól, hogy nincsenek kis szerelő nyílások, mint másik laptopoknál, itt egyben veszed le a hátlapod kiszeded amit ki akarsz és ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. bagi1992
2011.05.04. 13:22
Sorry, nemtudom miért nem rakta be normálisan. Akit érdekel, annak ittvan csak szimplán:

http://www.youtube.com/watch?v=rzAL_bwOo
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. bagi1992
2011.05.04. 13:23
na jó, hagyjuk, nemakarja az igazságot.... kulcsszó a youtube-on: hackintosh ssd

Első kidobott video-t kell megnézni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. prohlep
2011.05.04. 22:42
"Amit mondasz többnyire megalapozatlan marhaság...közel 4éves már haldokló laptopra is tudotam dobni a win7-et kevesebb mint 1 óra alatt minden beállítás mellett és minden frissítéssel..."

Erdekes! Nekem 3.4 GHz negy valodi mag + 16 GB memoria + 2x 2TB gyors wincsi eseten ... "win7-et kevesebb mint 1 óra alatt minden beállítás mellett és minden frissítéssel..." ...

... szoval ez finoman szolva irrealis. Talan az iker paradoxont hasznalod hozza?

Rengeteg ido, mig win7 + office alapszinten felrakom es felfrissitem, ... ehhez jon hozza a szoftver raid-bibelodes, ... es utana egy csomo apro program, ami hianyzik: OpenOffice hogy ne csak az MS-Office dokumentukokat lehessen kezzelni, GIMP hogy legyen rendes kep-szerkeszto, VLC medialejatszo hogy a windows lejatszoja ne szoljon a legtrivibb mediak eseten hogy sajnos nem tudom lejatszani codec hianyaban, ... aztan PDF-Creator mert a microsoftos vilag nem tud kapasbol PDF-et csinalni ahhoz is kulon virtualis printer kell neki,

... es sorolhatnam azt a repulogep-pilota felszallasi check-listat, amin vegigmegyek egy Win7 install eseten, hogy minden hianyzo de sima irodai hasznalathoz celszeru eszkoz meglegyen.

No persze sok beallogatas is kell: kikapcsolni a mindenfele dogos animaciot, attetszoseget (allitolag valami Aero a fantazianeve), ... kikapcsolni a szemetesladatol kezdve a tavoli asztalig mindent, ... kikapcsolni a rendszer visszaallitasi funkciot hogy ne fekezze a frissiteseket es telepiteseket, ... ugyanigy errol is van egy kis listam.

Sok ido, mire egy Win7 valami emberi arcot kezd olteni.

Es eppen most mentem le ezt a Win7 gepet, hogy a microsoft szoftver-raid hiba miatt ujrainstallaljam ugy, hogy ne legyen TOBB raid particio, mert akkor nem fog elojonni ez a konkret sulyos hiba.

Nagyfoku elvakultsag kell ahhoz, hogy valaki a win3.0, win3.1, win95, win98, XP es Win7 termekvonalat nagy megbecsulessel szeresse es dicserje.

En a felsoroltakat mind kiprobaltam, win3.* eseten szoftver es device driver fejlesztest is kiprobaltam (total teljes eredeti szoftver es gerincvastagsagban mintegy masfel meter dokumentacio hozza), a kesobbieknel sajnos szivessegi alapon rendszergazdaskodnom kellett, ...

... szoval nagyon sok hibat, szivast es ido-elpocsekolast ismerek a microsoft ezen termekvonalaval kapcsolatban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Sturmtiger
2011.05.04. 23:58
A gépet aminek az árára mondtam hogy ugyan annyi mint egy iMac, azt pont abból raktam össze (az iPonos gépösszerakóval) mint amiből az iMac van. Alaplap az valami komoly már nem emlékszem de 1155-ös volt az biztos, proci i5 4x2,5 GHz már nem tom mi a neve, 4GB DDR3 Kingston kit, 500GB Samsung vinyó, HD5770 videókártya mert 6770M az ugye nem van, kamera valami billentyűzet egér és Windows 7, ja meg egy TN paneles LG Monitor. Ha összeadod 5-10%-kal drágábban kapod meg a kicsi iMac-et, ami csak 21,5" monitorral bír.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Sturmtiger
2011.05.05. 00:00
Mielőtt bárki félreértene, nem vagyok se vele se ellene! csak kíváncsi voltam mennyibe jönne ki egy iMac szerű konfig iOS nélkül.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. noss
2011.05.05. 13:41
lefelejtették az usb 3-at az ultramodern gépekről...
(van helyette a jelenleg használhatatlan tándörbolt)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. noss
2011.05.05. 13:44
további 10-20%-ot lehet spórolni AMD procis konfigokon

és máris jóval messzebb kerültünk a bővíthetetlen mekegéstől
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. NTibor77
2011.05.05. 14:21
Kedves Sturmtiger!

És milyen hűtést, házat, tápot, WiFi kártyát, Bluetooth adapter, infra portot, SD-kártyaolvasót és hangfalakat választottál a konfighoz? Nem felejtetted el a winchester rögzítéséhez szükséges gumi távtartókat (melyek a rezgés, ezáltal pedig a zaj kiszűrésére szolgálnak az iMac-ben, ugyanis ezek a szerkezetek teljesen hangtalanul működnek)? Ugye a "valami egér és billentyűzet" Bluetooth-os? Mert az iMac-hez ilyet kapsz! Arról nem is beszélve, hogy érintés érzékeny egérről van szó, mely létezik PC-hez is, ugyanis a Microsoft lekoppintotta, s kb. ugyanannyiért is adja mint az Apple az övét.
A probléma ott van, hogy az iMac hűtése, tápellátása és alaplapja egyedi (mint minden Apple gépé), tehát ennek egy az egyben megfelelő PC-s alkatrészt nem lehet találni. Innentől kezdve viszont nagy a szórás, mert vehet tápot és alaplapot tízen ezer Frontért is, de vehetek ötven-hatvan ezerért is...

Tibor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. noss
2011.05.05. 14:27
ki ne haggyuk a felsorolásokból a 2 év alatt kötelezően bedöglő optikai meghajtót!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. NTibor77
2011.05.05. 14:31
Kedves Noss!

Én is AMD párti vagyok, de ha összehasonlítgatunk, akkor ugyanolyan tudású és teljesítményű konfigokkal tegyük, s bármennyire is sajnálatos, de jelenleg a Intel i-sorozata gyorsabb az AMD prociknál.
"bővíthetetlen mekegéstől", ez az egybegépek és nem az Apple sajátossága. Egyébként memóriát minden további nélkül lehet benne bővíteni és a winyó csere is megoldható házilag, ha már nem garós a gép.

Tibor
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. NTibor77
2011.05.05. 14:33
"ki ne haggyuk a felsorolásokból a 2 év alatt kötelezően bedöglő optikai meghajtót!", amit nem Apple "termék", ugyan úgy megvehető PC-hez is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. fekszi
2011.05.05. 14:43
Ha már itt tartunk, a ház sem egy elhanyagolható dolog, amúgy nézzétek már meg, hogy egy cinema display mennyibe kerül. (999 dollár)itt megkapod mellé a másik ezer dollárért az egész gépet. Most majd jön ugye az a szöveg, hogy a cinema display is túl van árazva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. noss
2011.05.05. 14:46
NTibor77:
cpu: tudtommal nem a legizmosabb intel procikat pakolják az imac-ekbe, így hasonló teljesítményű amd-vel kiváltható (ha eltekintünk az utasításkészletbeli különbségektől, amik miatt feledős az összehasonlítás).
bővíthetetlen: videókártya feledős, mai modern háttértármegoldás szerintem az ssd+hdd kombó (sebesség+tárhely), ami egybegép mivolta miatt nem műxik. memóból ki kell fizetned szépen az epl-árszorzót, ha ugye fontos a gari.
mekegés = indokolatlan ragaszkodás a mac-ekhez
egybegép: nyilván megvan az előnye és hátránya a felépítésnek, de "hagyományos" pc-khez te választhatod ki a márkás, megbízható optikai meghajtót, ami tisztességgel bírja a strapát min. 5-8 évig! epl termékek esetében viszont évek óta ezen spórolnak.

hagyományos pc is felépíthető hangtalan, rezgéscsillapítós kivitelben, egy kis kreativitás pedig több10ezres megtakarítást jelenthet. nem célom földbedöngölni az epl termékeket, de vegyük már észre hogy azért még bőven messze vannak a tökélytől!
mind árban, szolgáltatásban, minőségben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. fekszi
2011.05.05. 14:47
(ha a monitor túlárazást valaki meg akarja említeni, keressen először rá, hogy 27 colos 2560 x 1440 felbontású ips monitor hangszórók, kamera nélkül mennyibe kerül. Pl: nec: 370 ezer Ft.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. noss
2011.05.05. 14:53
fekszi: a színtér lefedettségével mi a helyzet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. franc0 feksz...
2011.05.05. 14:56
Jajj istenem, ezt mindig felhozza valamelyik okostojás.


ad1: Dell U2711h 160K. UGYANAZ az LG panel van benne. Na, erre mit lépsz?

ad2: nem mindenkinek van szüksége ilyen kvalitású panelra, de nem tudsz mit csinálni, mert egybe van a gép, mással nem kérheted.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noss
2011.05.05. 15:09
tényleg, honnan lehet (megbízható) infót szerezni a imac-ekben lévő (monitor)panelekkel kapcsolatban?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. NTibor77
2011.05.05. 15:35
Nem mondtam, hogy az Apple gépek tökéletesek, az is tény, hogy drágábbak mint az alkatrészekként összevásárolt PC. Én csak azt szeretném, hogy ha már összehasonlítunk, akkor az legyen korrekt és minden részletre kiterjedő. S akkor talán nem írnak emberek olyanokat, hogy „én harmad annyiért összerakom ugyanazt PC-ből”.

A VGA és a háttértárt bővítésének korlátai, mint említettem ennek a kategóriának a sajátosságai, azaz evvel akkor is számolnia kell az embernek, ha nem Apple gyártmányú egybegépet vesz. Egyébként, ha valaki nem játszik, vagy 3D-vel foglalkozik, akkor azon kívül, hogy akadásmentesen lejátssza a FullHD filmeket milyen igénye lehet, amely miatt cserélnie kellene a VGA-t?

Én bővítettem iMac-ben memóriát és előtte megkérdeztem a kereskedőt, hogy lesz e gond a garanciával, ha én veszem meg és teszem be a modult mire azt válaszolta, hogy csináljam nyugodtan. Egyébként ez más gyárilag összeállított konfigra is igaz. A garanciális idő alatt egyikben sem barkácsolhatsz házilag.

A winchester és azáltal az optikai meghajtó cseréje is megoldható házilag, nem bonyolultabb mint alkatrészekből összerakni egy PC-t. Annál a kis tervező irodánál, hol rendszergazdáskodom 2009-ben cseréltük le a gépparkot az azóta eltelt két évben az öt új gépből háromban kellett garanciálisan cserélni a DVD írót...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NTibor77
2011.05.05. 15:45
A félreértések elkerülése végett, a tervező irodában PC-ket használunk... :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. asdsa
2011.05.05. 17:32
Milyen dzsunka összeállított gépekről beszélnek itt, meg hogy 3 havonta újra kell telepíteni a gépet?
Különben is különféle gyártókól ugyanezt a konfigot készen is megkapod olcsóbban.(mintha egy kocka honlapra csak olyanok járnának akik nem tudnak összeszerelni egy gépet) Iskolába meg olyan fölösleges szerintem imac..minek? nem ugyanazt tudja?Aki el tud működtetni egy szar májkroszoft win 7 et az el tud húzni egy szuper osx-et is.Akinek lesz rá lehetősége később úgyis könnyen beletanulhat.
Ha valakinek megéri az 500ezer ft-ot vegye
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. NTibor77
2011.05.05. 17:37
LG LM215FW3 panel van benne.
Info: http://www.flatcontrol.com/sitedesign/shop_allg/set_all.htm?/trade/productview/495/267/1?Lang=en&trade/navi/

Bár nem tudom, hogy pontosan ugyan az e. Ja és Sony DVD írója van!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sturmtiger
2011.05.05. 21:05
Kedves Tibor!

Nem azért írtam hogy kötözködjek, illetve hogy állást foglaljak bármelyik termék mellett, illetve ellen. Csak azt írtam, hogy körülbelül egy árban vannak. Amúgy meg mindenki azt használ amit akar, különben sem vagyok én ahhoz senki, hogy beleszóljak mások szokásaiba, csak megjegyeztem, hogy árban mindegy mit vesz az ember. Mellesleg szubjektív véleményem hogy a Mac gépek designja szép, viszont az iOS nem nyerte el a tetszésemet, kicsit eye-candy dolognak éreztem. (Nem mintha a Windows jobb volna, de minden vállalati szoftverünk Windowsra van írva és fel sem vetem hogy csinálják meg bármi más operációs rendszerre, bizonyos anyagi okokra hivatkozva úgysem lenne belőle semmi)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noss
2011.05.05. 23:15
Sony sajna elég gyér optikai meghajtókat gyárt, saját tapasztalat alapján is állíthatom (régi cd-író). Akkor már inkább Plextor, esetleg NEC.

A #69-es hsz linkje szmájli nélkül: http://lnk.bz/O2d
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!