iPon Hírek

Megérkeztek a legújabb mobil Intel CPU-k is

Dátum | 2013. 01. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel kínálata új mobil processzorokkal bővült, amelyek a korábbi pletykákból már ismerősek lehetnek

Tegnap számoltunk be az Intel legújabb asztali processzorainak érkezéséről, amelyek között számos igen kedvező árú modell lapult. A Celeron és Pentium sorozatú asztali processzorok mellett néhány friss mobil processzor is érkezett, amelyek között Celeron, illetve Core i sorozatú példányokat egyaránt találunk.

Kezdjük a sort a mobil Celeronokkal. Ezek az újdonságok természetesen Ivy Bridge architektúra köré épülnek, ám elődeiktől tulajdonságok tekintetében nem sokban különböznek. A friss központi egységek most is két processzormaggal és 2 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral érkeznek, és ezúttal is szerény tulajdonságokkal bírnak. Hyper-Threading, Turbo Boost és AVX támogatás nincs a repertoárjukban, valamint az Intel HD Graphics 2500-as sorozatú IGP-t is karcsúsította a gyártó, így az az asztali Celeronokhoz hasonlóan több hasznos technológia támogatást is elvesztette. Nincs QuickSync 2.0 motor, nincs Wireless Display támogatás és a Clear Video HD technológia használatáról is le kell mondanunk.

Ennek fényében lássuk, mit kínálnak az újdonságok:


Az Ivy Bridge alapú mobil Celeronok nagyjából 6%-kal gyorsabbak Sanyd Bridge alapú elődeikhez képest, listaáruk pedig modelltől függetlenül egyformán 86 dollár. 

Megjöttek a legfrissebb mobil Core i sorozatú processzorok is

A mobil Celeron processzorok mellett ötféle új, Core i sorozatú mobil központi egység is érkezett. Ezek a modellek Hyper-Threading, Turbo Boost és AVX támogatást egyaránt kaptak, és teljes értékű Intel HD Graphics 4000-es teljesít bennük szolgálatot.

A friss jövevények tulajdonságairól és listaárairól az alábbi táblázat rántja le a leplet:


Az új mobil processzorokkal hamarosan találkozhatunk a különböző gyártók noteszgépeiben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!