iPon Hírek

Megérkeztek az Intel SSD-i

Dátum | 2008. 09. 10.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Szép csendben megkezdte a cég az első saját tervezésű SSD-i kiszállítását, amely két különböző változatban és szintén két méretkategóriában is lesz elérhető. Elsőként a 80GB-os lát napvilágot, majd az év vége felé, vagy jövő év elején követi majd kétszer ekkora, 160GB-os testvére (mindkettő 1,8-as és 2,5-ös változatban, SATA interfésszel érkezik).

A Mainstream nevezetű változat, mint neve is mutatja, a széles közönséget célozza meg: olcsó laptopok és ultrahordozható gépek kedvence lesz ez, amely költségkímélő jellegét annak köszönheti, hogy az írási sebessége egy részétől megfosztották (ellentétben az Extreme-mel, amely így értelemszerűen a teljes tempójának tulajdoníthatja magasabb árát) - ám még így is 70MB/s-el dolgoznak, ami nagyjából a hagyományos laptop-merevlemezek sebességével vethető össze.

Az olvasási sebességük azonban ennek több, mint háromszorosa - 250MB/s -, mindössze 85 mikromásodperces várakozási idővel. A cég állítása szerint ez annyit tesz, hogy a meghajtók így akár kilencszer gyorsabb bootolásra - és bármi más egyéb, beolvasás-igényes feladatvégzésre - képesek, mint fent említett vetélytársaik némelyike.

Végül, de nem utolsósorban említésre érdemes az a tény is, hogy az Intel állítása szerint ezek a meghajtók mintegy 1,2 millió óra (kb. 137 év) folyamatos, aktív használatot képesek elviselni, mielőtt felmondanák a szolgálatot.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.09.10. 17:59
vissza a hírhez

Ja, akkor bír ennyit hogy ha telerakom, és onnantól fogva csak olvasok róla.Valószínűnek tartom ha naponta ráteszek ~30 GB-ot és le is törlök ennyit hamarabb tönkremegy mint egy HDD. Bár ez az én véleményem, de általában az SSD-k még ilyenek, bár már biztos vannak jobbak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Tyrel
2008.09.10. 18:02
pluto: Azért amiről te beszélsz az már múló állapot, ezek az új SSD-k beleértve Intelét is már elég jók, csak az áruk érdekelne...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. hartmy
2008.09.10. 18:13
Tyrel:

Számból vetted ki...remélem egyre olcsóbbak lesznek, bár még egy darabig tuti winchestert veszek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!