iPon Hírek

Megerősítve: készül az Android Eee netbook

Dátum | 2009. 02. 24.
Szerző | Gabriel
Csoport | NOTEBOOK

Meglehetősen érdekes a helyzet az ASUS háza táján, mivel Samson Hu Eee PC csapatvezető elmondása szerint valóban egy sor mérnökük dolgozik ugyan az Android-alapú netbookok fejlesztésén, ám hivatalos döntés arról még nem született, hogy ténylegesen piacra dobnak-e majd egy ilyen gépet.


Ezt a felállást tehát leginkább úgy lehet értelmezni - miután Hu bővebben nem fejtette ki a kérdést -, hogy jelenleg vizsgálják a lehetőségeit annak, hogy az Android, mint többféle készüléken is futtatható, "áthidaló" platform hogyan és miként válthatná le a meglévő Linux OS-t.

Mindenesetre így már érdekesebbnek tűnik az a korábbi kijelentésük is, miszerint még az idén előállnak majd egy Android-alapú okostelefonnal, amely egyben más ASUS-termékek távirányítójaként is szolgál majd. Egy Androidos mobil és egy Androidos netbook valóban hatékony kis párost alkothat.

Abból a Google sem csinált titkot soha, hogy az Androidot nem csupán okostelefon-platformnak szánják, hanem gyakorlatilag minden téren bátorítják a felhasználását, ahol csak lehet, az ultrahordozható készülékektől a set-top boxokon át minden egyéb fogyasztói elektronikáig. Nemrégiben pedig egy névtelenségben maradni kívánó Android-csapattag azt is elárulta, hogy az Intel is erősen támogatja az Android-alapú netbookokat, valamint hogy a kínai cégek is rendkívüli érdeklődést mutatnak a nyílt forráskódú OS iránt.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.24. 13:11
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!