iPon Hírek

Megerősítve: szabadabb lesz a Win7 Starter

Dátum | 2009. 05. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Ugyan nem annyira, mint azt korábban sejtették egyesek, de a háromalkalmazásos limitet mindenképp eltávolítják, miután rájöttek, hogy ez valóban rendkívül hátrányos helyzetbe hozná a rendszert a piacon, az őket használó gépekkel együtt.

A Win7 Starter célterületét jelentő netbook-piacon elvégre az Android és a többi Linux-alapú rendszer továbbra is erőteljes konkurenciát jelent a rendkívüli olcsósága, vagy akár teljes és tényleges ingyenssége miatt - ha pedig megmaradt volna a háromalkalmazásos limit, akkor még szabadságfaktor terén is többet kínáltak volna. Némileg meglepő, hogy erre nem jöttek rá az illetékesek az MS-nél már korábban is, de persze jobb későn, mint soha.

Motiválta továbbá az enyhítést még az a tényező is, hogy a mobil internet-eszközök és más tábla-jellegű készülékek (köztük az iPod touch-csal) is éppen eléggé népszerűek és éppen eléggé jól terjednek ahhoz, hogy szintén lényegi konkurenciát jelentsenek a Win7 Starteres gépeknek. Mindeme tényezők együtt indokolnának olcsóságot is, de hogy az MS erre mennyire hajlandó, az majd csak valamikor júniusban derül majd ki.

Hogy a háromalkalmazásos limiten kívül más korlátozásokat is eltávolítanak-e az egyelőre még kérdéses - lehet például, hogy a háttér is változtathatatlan marad -, ám az MS legalábbis saját kijelentése szerint valamennyire mindenképp szeretné "rugalmasabbá tenni" a rendszert. Egy lépést már mindenképp tett a jó irányba - meglátjuk, még mennyit szándékozik a továbbiak során.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!