iPon Hírek

Megfenyegette Gabe Newellt, levették a játékát Steamről

Dátum | 2014. 10. 21.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Döbbenetes, hogy néhányan még nem jöttek rá, mekkora hatással lehet a Twitter a karrierjükre. Most a Paranautical Activity-t készítő Mike Maulbeck tapasztalta meg, hogy milyen gyorsan lehet elveszíteni azt, amiért dolgozott, ha némileg meggondolatlanul nyilatkozik a közösségi hálózaton. Először is, tény, hogy a Valve hibázott. A Paranautical Activity éppen kijött az Early Access fázisból, és a készítője meg akarta jelentetni végleges formában, ám azt hétvégén nem teheti meg a Steam szabályzata szerint. Maulbeck már ettől frusztrált lett, idegességét pedig fokozta, hogy amikor végre felkerült a végleges játék, és a Steam elkezdte azt hirdetni egy halloweeni akció keretében, akkor a rendszer még mindig Early Accessként jelezte a játékot. Maulbecknél itt pattant el a cérna, és olyan tweeteket kezdett el írni, mint például ez, vagy ez, melyekben nagybetűkkel, káromkodásokkal tarkítva ekézi a Steam inkompetenciáját. Ez még valószínűleg nem lett volna akkora baj, ha ezután nem írja a következőt: "Meg fogom ölni Gabe Newellt. Meg fog halni". Az üzenetet persze azóta törölte, de mivel az internetről beszélünk, nincs olyan dolog, amit valaki ne fényképezne le még időben. A Valve ezt követően egy levélben tájékoztatta az úriembert, hogy a szolgáltatással kapcsolatos kritikát ugyan szívesen fogadják, de a halálos fenyegetéseket nem szeretik, így megszakítanak vele minden üzleti kapcsolatot, a játékot pedig eltávolítják a Steamről. Habár a "fenyegetés" nyilvánvalóan egy frusztrált, ideges ember üres beszéde volt csupán, Maulbeck elmondása szerint ezt követően kevés esélyt lát rá, hogy a Paranautical Activity visszakerülhet a Steamre még akkor is, ha bocsánatot kér. És mivel szerinte a PC-s játékpiacon a Steam nélkül lehetetlen megélni, az egyben azt is jelenti, hogy - jelen állás szerint - örökre elbúcsúzik a játékfejlesztéstől.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

22. noPublicFG
2014.10.21. 11:00
Erre csak azt tudom mondani: haha!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Kerty
2014.10.21. 11:16
Meg is érdemli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. shard746
2014.10.21. 11:26
Hogyan lehet valaki ennyire debil?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. vivanto
2014.10.21. 11:35
Humble store, GoG vagy hasonlók smafu? Még akár MS store is szóba jöhetne, a Valve úgyis pont attól fosott még anno (hogy minek azt én se értem).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Joga73 vivan...
2014.10.21. 11:44
Nagymama nevén bejegyez egy új fejlesztőt, és el van intézve, mehet tovább a munka.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. djgeg vivan...
2014.10.21. 11:44
Eltörpül az összes a Steam-hez képest!
Kb 95% kos részesedése van a felsoroltakhoz képest a steamnek....
Amúgy pofátlannak tartom a $TEAM et is... Azért mert hülyék vagyunk és felhúzunk egy embert többször is, (mert a háttér story az az, hogy több dologban is szarakodtak a csávóval nem csak pont ezzel most) majd oké hülye debilisként viselkedett, attól még nem kell hülye durcis debilis gyerekként reagálni, főleg, hogy a kiváltó ok a STEAM volt.
Amúgy is... Kedved GABE inkább azzal törődne, hogy már többször felszólították, a szoftver szabad kereskedelméért felelős törvény megsértéséért....(Mivel steamen nem lehet eladni a használt szoftvert!) Utolsó sorban meg adják ki a HL3 mat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Spakli djgeg
2014.10.21. 12:02
Szerinted mit kellett volna tenniük? Hagyni, hogy egy velük szerződésben álló partner nyilvánosan lefikázza őket? Esetleg még bocsánatot is kérhetnének, mert ennyire felhúzták, és vége?
Nem mondom, hogy a legjobb megoldást hozták, de erre azért illik valamit reagálni, mert "ahol eszünk, oda nem sz@runk" elvet mindenkinek meg kell tanulni. Szerződtek valamire, amit először az egyik fél elrontott, utána a másik nekiállt nyilvánosan savazni. Mindketten választottak egy alapjaiban tök rossz üzenetet közvetítő "probléma megoldást". Mindkét felet lehet érteni, mit és miért tették, de a végeredmény pont nem a játékosoknak kedvez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. AusWolf
2014.10.21. 12:04
Megesik, hogy az ember meggondolatlanul elszúrja a dolgait, de ez az egyik legdurvább eset, amit eddig hallottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Phantomstr...
2014.10.21. 12:06
Minek kell egyből közösségi oldalakra menni hisztizni. Én is úgy kivágtam volna, hogy a lába ne érje a földet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Riddick77
2014.10.21. 12:07
A fejlesztő idióta volt! Ne kezd el halálosan fenyegetni azt,akitől a jövedelmed függ! Az ,meg hogy nem lehet használt játékokat a STEAM-en eladni nem hiszem,hogy probléma lenne,mivel ott amúgy is sok olcsó,akciós játék van folyamatosan digitális formában. Sőt még ingyenes is szokott lenni gyakran...
Aki így akar venni játékot magának olcsón,akárcsak a Microsoft XBOX Live rendszerében, az ne akarja utána tovább adni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. djgeg Spakl...
2014.10.21. 12:08
"Hagyni, hogy egy velük szerződésben álló partner nyilvánosan lefikázza őket?"

Erre csak akkor lehet radikálisan reagálni HA NINCS IGAZA... De többször is szarakodott ilyenekkel a steam, és több helyről érte már őket kritika, hogy egyszerüen inkopetens a fejlesztőket támogató(velük szerződésben álló) steam support. A Csávónak se az első szívatása volt.... Gabe geci meg leszarja, számolgassuk a pénzt, és üzemeltessük a a legkevesebb emberrel a céget.... Mert az olyan jó.

Kedves Gabet, én is néha forrásban lévő vízbe tudnám mártogatni, amikor nem megy a steam, vagy support témában leszarják az embert, vagy nem lehet eladni használt szoftvert(amit az USA és EU törvények engedélyeznek, sőt kötelező a gyártóknak engedélyezni, hogy a használt szoftvert eladhasd , kivéve OEM eszközhöz tartozó licencek) Vagy amikor a k jó netem ellenére 200 kb al szedi az updatet, vagy amikor lusta nyomik módjára nem képesek kihozni a HL3 mat)vagy más gamet), mert mások játékát értékesítve könnyebb a pénzkeresés, vagy amikor elkorcsosult nyomorult pénzhajhász módón alakították át a Dotát és a Counter Strike ot (mikrotranzakciók)

Steam háza táján több a fekete folt mint, hogy egy ilyenen így ki kéne akadni!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. 5hR3kY djgeg
2014.10.21. 12:17
Gondolom ez a több dologban való szarakodás az Early Access szabályzat lehetett, amit elfogadott amikor aláírta a szerződést a Steam-mel.

Amúgy meg tényleg most nem a Steam-mel volt a baj hanem simán ez a Mike Maulbeck a balf@sz! Múltkorában a Groupees-t anyázta szintén twitteren mint állat mert egy bundle-ban árulták ugyanezen Paranautical Activity játékukat, amihez nem adtak Steam kulcsot: [LINK] Csak utána meg kiderült hogy azért nem volt Steam kulcs mert ez az állatkert idióta 7500 kulcsot küldött a 34666 helyett: [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. gombabacsi
2014.10.21. 12:20
nem kellett volna megragadni a 12 éves dedósgyerek szinten
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Spakli djgeg
2014.10.21. 12:30
Szerintem egymás mellett beszélünk el.
"Nem mondom, hogy a legjobb megoldást hozták, de erre azért illik valamit reagálni", valamint "a végeredmény pont nem a játékosoknak kedvez." - idézet Tőlem .
A Steam üzemeltetését pedig kár belehozni a témába, mert feleslegesen szít indulatokat. Főleg, hogy kapásból tudok Neked rosszabb szolgáltató(ka)t mutatni itthon, aki még annyit sem tesz.
A Dota rendszerével mi a gond, de tényleg? Vehetsz a játékmenetet tökre nem befolyásoló ruházatokat/tárgyakat. Lehetőség. Ha akarod, használod, ha nem, nem.
Ja bocs, azt kifelejtettem, hogy egy full ingyenes játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Szefmester djgeg
2014.10.21. 12:57
Most akkor én is kezdjem el halálos fenyegetésekkel szórakoztatni a Sony dolgozóit, amiért a használtan vásárolt játékban online kód van ami nélkül a multi nem működik?
Nem mellesleg ha elolvasnád a steam szabályzatát akkor rádöbbennél hogy te nem veszed meg azokat a játékokat, pusztán bérled őket. Ha meg rosszalkodsz akkor simán elvehetik tőled a jogot hogy használd.

Ez a fickó bármi is történt közöttük olyan volt mint egy hisztis qrva akibe beleszakadt a gumi, és megtudta hogy a fickó még beteg is volt mellé...

Régi bölcsesség, hogy csak azokat a hidakat égesd fel magad mögött amin már nem akarsz többet átkelni!

Ráadás: Nekem ilyen lassú update sebesség, inkompetens support még nem történt meg egyszer sem. Egy nem megjelenő játékért meg verem a seggem a földhöz... brühühü szegény játékosok nincs nekik hálflájfhárom brühühü...

Ez a fickó TÖKÉLETESEN MEGÉRDEMLI hogy kirakták!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. sola
2014.10.21. 13:06
A Valve-esek szerintem alapvetően arányos választ adtak.

Ha valaki ennyire ostoba, hogy ilyen üzeneteket írjon ki a Twitterre, akkor azzal én sem üzletelnék. Már csak méltóságból sem.

Nem veszített sokat a játékipar az emberrel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Kobest
2014.10.21. 13:53
Az még kimaradt, hogy a szerencsétlen hülye ezután írt egy bocsánatkérő levelet, amiben még mindig kritizálta a Valve-t, hogy gondolkozzanak már el a monopóliumukkal kapcsolatban. Hihetetlen...

Most Valve időnkénti hülyeségei ide vagy oda, de ha volt olyan hülye ez az ember, hogy halálosan megfenyegesse Newellt (ami marha könnyen járhat elég kellemetlen jogi következményekkel), akkor ezt érdemli. Szomorú, mert tényleg pénzt csinálhatott volna a hobbijából, és a játék is jó.

Tényleg nem hiszem el, hogy ahelyett, hogy a csávó hívja őket telefonon meg ír e-mailt, hogy javítsák ki az amúgy huszadrangú hibát, egy ilyet meglép...

Most meg, az állítása szerint a nem-Steam platformokon 12 példányt adott el egy nap alatt, míg a Steamen percenként (!!) fogyott el 12 darab. Mondom, szomorú, de sajnos csak magának kereste a bajt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ZephyrDavi...
2014.10.21. 15:33
Hát ha higgadt üzenetet írt volna nekik. -Hogy na, de srácok valamit rosszul csináltatok" és nem azonnal a Twitterrel habzó szájjal irkálni akkor lehet még meglenne a "betevője". De szépen elbafta magának Gratulálok neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2014.10.21. 16:50
Azt megértem, hogy elmondta őket mindennek, sőt a Valve ezt le is nyelte, mert igaza volt a fickónak, a modorától függetlenül, de ez a fenyegetés gyerekes. Ez az ember szimplán nem tud bírni magával, én csak kihívtam volna rá a S.W.A.T.-ot aztán joccakát.

Igazából az M$ (xB0ne ökörségeik), Ubisoft (Watch Doges, Unity 900p@30fps) és hasonszőrű társaik is megérdemelnének egy kiadós pofára esést. Mert azért az mégis irreális, hogy ezek után is pénzügyi rekordokat döntögetnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Avisto
2014.10.21. 17:31
Türelem csodákra képes.
Steam support meg mint olyan szinte nem is létezik. Egyszer volt velük dolgom, kb 3 hétig tartott mire reagáltak a ticketemre, ugyanez a Humble store-on 10 perc volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2014.10.21. 19:02
Pedig kb. tényleg early access az a játék, már uram bocsá!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. FRK
2014.10.23. 11:39
Ez is egy jó példa arra, hogy ideggyenge embernek nem való a közösségi média.
Először ő volt analfabéta, mert nem bírta értelmezni a szerződés/szabályzat azon pontját, miszerint hétvégén nincs játékkiadás. Ezen felhúzta magát, bár nem vágom miért tragédia ha egy-két nappal később jelenik meg, aztán egy hiba miatt őrjöngő idiótává változott.
Ilyen mással is történik, mégsem irkál halálos fenyegetéseket egy nyilvános oldalra. Ír egy normális hangvételű üzenetet, a Steam javítja a hibát és mindenki boldog, de nem, neki "NetRambot" kellett játszania, bukta a bulit, megérdemelten.
Hozzáteszem a Steamnek sem a minősíthetetlen hangvételű pocskondiázás volt a sok, mert azt még elnézték, hanem a jogsértő magatartást (életveszélyes fenyegetés) szankcionálták.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!