iPon Hírek

Megfilmesíti a felhasználók „emlékeit” a Facebook

Dátum | 2016. 06. 29.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Facebook mobilos alkalmazása egy praktikus, multimédiás funkcióval bővült. A felhasználóknak mostantól lehetőségük van a kiválasztott képeiket, videóikat egyetlen mozgófelvétellé konvertálni. A Slideshow néven futó újítás remek lehet a kirándulások, utazások vagy egyéb események videós összefoglalására. A Slideshow közbenjárásával automatikusan képes lesz szinkronizálni a Facebook alkalmazás a különböző eszközökön található képeket, és magától meg tudja majd állapítani, hogy mely napokat lehet érdemes videós összefoglalóval ellátni. Az applikáció azt figyeli, hogy mikor csinált egy nap alatt ötnél több fotót vagy videót a felhasználó. Az elkészült „diavetítéseket” rögtön a hírfolyam tetején fogja mutatni a Facebook. A vállalat által közzétett videóból pedig az is kiderül, hogy az alkalmazáson belül automatikusan elindul majd ezeknek a lejátszása, mikor a képernyőre kerülnek böngészés közben.
A Slideshow több előre beállított témát fog nyújtani az embereknek. Összesen 10 sémából (különböző hátterek és zenék kompozíciója) választhatják majd ki a felhasználók, hogy szerintük az adott képekhez, eseményekhez melyik passzol a legjobban. A témák között olyanok akadnak jelenleg, mint például a nosztalgikus, köszönetmondó, bulis, ünnepies, játékos vagy epikus – ez utóbbi mondjuk biztosan jó választás lenne egy vadvízi evezéshez, vagy egy komoly teljesítménytúrához. Ezeknek a sémáknak a száma a jövőben biztosan bővülni fog, ugyanis ezt a Facebook már most jelezte. Újdonság vagy sem a Slideshow? Talán sokaknak nem mondunk már újat azzal, hogy a Slideshow által nyújt lehetőség egyáltalán nem páratlanok. Nem is kell messzire menni a példák keresésekor, hiszen mások mellett az Apple és a Google is kínál már hasonló opciót. A cupertinói alakulatnak ott a Memories, ami az iOS részét képezi, a keresőóriás pedig a Movie Assistant funkció révén tud létrehozni ilyen jellegű emlékvideókat, ami a Google Photo applikációban érhető el. Mindazonáltal nem lehet azt mondani, hogy a Facebook ne indulna jó esélyekkel a népszerűség felé vezető úton, sőt mi több, egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Slideshow rövid idő alatt az egyik legfelkapottabb ilyen lehetőséggé válna. A Facebookot meglovagolva igazán kézenfekvő lesz a használata, és mivel a fejlesztők sokat dolgoztak az automatizáláson, valószínűleg könnyen ki lehet majd aknázni a benne rejlő lehetőségeket.
A Facebook Slideshow most még nem mindenkinek érhető el, egyelőre csak azok vehetik igénybe a szolgálatait, akik iOS-t futtató készülékkel rendelkeznek. Arról eddig még sajnos egyetlen szó sem esett, hogy az Android rendszerrel ellátott eszközök tulajdonosai mikor örülhetnek a Slideshow érkezésesnek, de valószínűleg nem kell már erre sem sokat várni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. LGx
2016.06.29. 12:16
én a rohadék "emlékek"-től tudok falra mászni...
be van állítva, hogy minél kevesebbet akarom látni, erre minden napra bead valami szart. ha ezt is automatizálják, akkor végleg elbúcsúzom az arckönyvtől.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. mainframe
2016.06.29. 14:51
A Facebook megint sikeresen feltalálta a meleg vizet. A Google Photos (meg gondolom, ezer más szolgáltatás) ezt már jó ideje tudja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. thestock
2016.06.29. 19:40
Jaj de jó! Majd a zarcoskönyv összemixeli a képeimet, rak alá egy szintetizált szignált, és végignézve olyan jót lehet majd nosztalgiázni, újrra át lehet élni a sok szép élményt! Köszönjük cukkerberg!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!