iPon Hírek

Megfizethető áron érkezik az Archos 50d Oxygen

Dátum | 2016. 02. 25.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az Archos az új Diamond modellek mellett egy költséghatékonyabb okostelefont is bemutatott Barcelonában. A Mobile World Congressre ellátogatók az Archos 50d Oxygennel is közelebbről megismerkedhetnek, ami a középkategória egy igen jó ajánlatnak számító résztvevője lehet.
Az Oxygen szériát gyarapító mobil nevéből rögtön ki fog derülni, hogy egy 5 hüvelykes megjelenítő eleveníti meg az előlapját. A bevetésre küldött panel remek képminőséggel szolgál majd, széles betekintési szögek, magas fényerő és jó színek fogják jellemezni, továbbá a legapróbb részletek is tisztán kivehetőek lesznek rajta (441 PPI), hála az 1920 x 1080 képpontos felbontásnak. A trendeknek megfelelően a készülék előlapjára egy szelfikamera került, ami persze mindössze annyit jelent, hogy az 5 megapixeles felbontás révén jó minőségű önarcképeket lehet vele készíteni. A videócsevegések akár Full HD-ben is bonyolíthatóak, amennyiben ehhez megfelelő a sávszélesség. Az 50d Oxygen főkamerája 13 MPixeles fényképek megörökítésére szolgál, és akár rosszabb fényviszonyok mellett is igába fogható lesz, köszönhetően a LED-es villanó meglétének. Ez az egység is 1080p-s videók megörökítésére alkalmas. A szerkezet megfelelő teljesítménnyel szolgál majd szinte minden vásárlónak, azok viszont, akik szeretik a legújabb játékokat nyúzni, jobban teszik, ha másik modell után néznek. Az Archos a MediaTek MT6753 bevetése mellett döntött, ami a nyolc magjával szinte minden feladatot pörgősen fog megoldani, viszont a benne foglalt IGP nagyon kevés lesz a Full HD megjelenítő mellett. A rendszermemóriát és a háttértárat tekintve optimálisnak ígérkezik az 50d Oxygen felszereltsége. Az előbbi 2 GB-os méretet öltött, ami az átlagfelhasználók számára biztosan elegendő lesz, az utóbbi pedig 16 GB. Az okostelefon tárhelyét lehet bővíteni, így az sem jelent gondot, ha valaki ezt a kapacitást szűkösnek találja. Az Archos legtöbb mobilja két SIM-et kezel már, és ez a modell sem jelent kivételt ez alól – emiatt még több érdeklődő figyelmét vonhatja magára. A kapcsolati képességei átlagosak, de azért említést érdemel a négyes kategóriájú 4G LTE hálózati modem, és valószínűleg annak is sokan örülnek majd, hogy van a fedélzetén FM rádió.
Eddig viszonylag jó képet fest az 50d Oxygen, de sajnos kevésbé pozitív dolgokra is ki kell térnünk. Az Archos ezt az okostelefont még az Android 5.1-gyel indítja útnak, szóval legfeljebb frissítés útján érkezhet meg rá a Marshmallow. A korosodó Androidot persze valamelyes még ellensúlyozni fogják a hasznos előre telepített appok és szolgáltatások, de van olyan pontja is a mobilnak, amin semmi nem segít, ez pedig az akkumulátor. A 8,2 milliméteres 50d Oxygen hátlapja mögött egy nagyon sovány, 2100 mAh-s telep lapul. A vállalat nem szolgált mérési adattal az üzemidőre vonatkozóan, de vélhetően bőven elmarad majd a kategóriájában elvárhatótól a produkciója. Az Archos 50d Oxygen májusban kerül majd a boltok kirakatába, és 130 fontos árcédula kíséri majd az útján. Az árat elnézve bizony elég sok érdeklődőre számíthat az Archos, és bizony nagy kár az akkumulátornál történ megbicsaklásért, az a pont ugyanis sokaknak kedvét szegheti.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!