iPon Hírek

Megfizethető áron nyújt LTE-t az Xperia E3

Dátum | 2014. 09. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Sony Berlinben egyértelműen a csúcskategóriát öregbítő Xperia Z termékcsaládra helyezte a hangsúlyt, de ez egyáltalán nem meglepő, hiszen általában ezek kerülnek legkönnyebben az érdeklődés középpontjába. Emellett viszont nagyon fontos az Xperia E3 érkezése is, mert ez kedvező árért cserébe fog LTE támogatással szolgálni. A költséghatékony 4G-s telefonok pedig fontos szerepet játszanak a szolgáltatók kínálatában, akik már erre a hálózatra helyezik a hangsúlyt.
A Sony tehát az Xperia E széria legújabb tagját is a hármas számmal illette, mint minden újdonságát, amiről az IFA ideje alatt rántotta le a leplet. Mostantól valószínűleg egységesebb modellszámozást fognak alkalmazni, ami kihat majd a komplett palettára, független attól, hogy az adott szériánál éppen mi következne a sorban. Az újdonság egy mezei 4,5 hüvelykes kijelzővel lett ellátva, mely 218 PPI-s pixelsűrűséggel dolgozik a FWVGA (854 x 480) felbontásból fakadóan. A bekapcsolást követően a megjelenítőn az Android 4.4 rajzolódik majd ki, ami a Sony letisztult felhasználói felületét öltötte magára. A KitKat szállít jó néhány előre telepített programot is, amiknek a java valamilyen sonys szolgáltatáshoz kapcsolódik, ezekből ugyanis szép számmal akad mostanra. A telefont két kamerával látták el a mérnökök. Az előre figyelő egység a videóhívások felelőse lesz, és mindössze VGA felbontású, míg a főkamerával már 5 megapixeles fényképek és Full HD (!) videók rögzíthetőek majd. Ez utóbbi igazán meglepő a központi chipet figyelembe véve, így kellemes pozitívumként könyvelendő el.
A gépezet belsejében egy Snapdragon 400 besorolású lapka tevékenykedik. A Qualcomm MSM8926-2 SoC került itt elő, ami mindössze 1,2 GHz-es frekvencián tevékenykedő Cortex-A7 processzormagokkal, valamint egy Adreno 305 IGP-vel van ellátva. A rendszernek ezúttal 1 GB-nyi memóriával kell ügyesen gazdálkodnia, ami már elegendő az alapvetően jó felhasználói élményhez, viszont a rengeteg applikációt használó, rutinosabb felhasználóknak valószínűleg kisebb kompromisszumot kell majd kötnie. Az Xperia E3 esetében – ahogy arról már volt szó fentebb – az LTE támogatás megléte az egyik legfontosabb dolog. A készülékben egy négyes kategóriájú 4G LTE modem van jelen, ennek megfelelően akár 150 Mbps-os letöltési sebesség is elérhető vele megfelelő infrastruktúra mellett. A kapcsolati képességei között ezen túlmenően van még Bluetooth 4.0 modul, ANT+ technológia, FM rádió RDS-sel, A-GPS vevő GLONASS-szal, valamint 802.11 a/b/g/n/ac előírásoknak megfelelő, kétsávos WLAN is, ami támogatja a Wi-Fi Directet és a DLNA-t.
Az eszköz tervezésekor sajnos a kompaktság a jelek szerint nem volt elvárás. A 4,5 colos kijelzőt rendkívül vastag keretek határolják minden irányból, ennek megfelelően 137,7 x 69,4 milliméteres a telefon előlapjának a felülete, csak a vastagsága van rendben, mert az 8,5 mm-es. A tágas házba egy 2330 mAh-s akkumulátort sikerült bepréselnie a tervezőknek, ami az átlagosnál valamelyest jobb üzemidővel fogja felruházni az Xperia E3-at. A készülék megvásárolható majd citromsárga és réz árnyalatba bújtatva, de a hagyományosabb színvilágot kedvelők sem maradnak hoppon, mert fekete és fehér is szerepel a palettán.
A Sony Xperia E3 világszerte megvásárolható lesz, még szeptemberben kereskedelmi forgalomba kerül majd. Készül belőle egy dupla SIM-es kivitel is a későbbiekben, ezt Xperia E3 Dual néven kell majd keresnie az érdeklődőknek. A pontos árszabását egyelőre nem hozták nyilvánosságra, de bőven az Xperia M2 180 eurós ára alatt fog kezdeni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. j.panzer
2014.09.08. 15:14
Brutális méret, hozzá még pluszban egy brutális káva, ratyi felbontás, gagyi kamera. 30 rugóért ok, annál többet nem ér szerintem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. tixem
2014.09.08. 16:29
**** már a sony-nak is a szájába, hogy nem tudnak értelmes telefont kiadni az alsóbb kategóriákban. Hogy néz ez ki?

Ekkora kávákat 4 éve nem láttam, vagy ha láttam is arra az volt írva, hogy akai és hasonlók.
Ekkora házba egy 5 colos képernyő is lazán befért volna, a felbontás meg csak hab a tortán. 2014-et írunk, úgy nézem a Sony más időszámítást használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szefmester
2014.09.08. 19:55
A káva valóban érdekes, de nekem ettől még szimpatikus. Bár a telefonjaim telefonálásra hagsználom, meg vésznetes gépnél vihar idején wifi router mellett
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!