iPon Hírek

Megfizethető okostelefonok hármasa a ZTE-től

Dátum | 2014. 09. 05.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az IFA-n a legtöbb gyártó a csúcsmodelljeit vonultatja fel, azonban a ZTE csak megfizethető modellekkel rukkolt elő mostanáig. A vállalt részéről ez egyáltalán nem meglepő egyébként, ugyanis már tudjuk, hogy szeptember 16-án egy nagyszabású rendezvényt fog tartani, ahol egy kiemelkedő teljesítményű készülék érkezésére kell számítani. Berlinben a Blade széria két új tagjával ismerkedhetnek meg a látogatók, és a Kis család egy új modellje is kiállításra került. ZTE Blade Vec 4G A ZTE Blade Vec 4G és a ZTE Blade Vec 3G a megjelenését tekintve nagyon hasonlítani fog egymásra, ám a bennük lévő hardver nem csak a nevükben kiemelt tulajdonságban fog eltérést mutatni. A Vec 4G előlapját egy 5 colos panel uralja, ami a 720p-s felbontása révén 294 PPI-s pixelsűrűségről tesz tanúbizonyságot. A kijelző felett előreláthatólag egy 2 megapixeles kamerával szembesülhetnek a felhasználók, így a videóhívások kellemes minőségben bonyolíthatóak majd vele. A főkamerája már 13 MPixeles fényképek készítésére nyújt majd lehetőséget, a LED-es villanónak hála akár rosszabb fényviszonyok mellett is. (Régiótól függően készül olyan modell is ezzel a névvel, aminél a kamerarendszert már csak egy 1 és egy 8 megapixeles egység alkotja.) A telefon sebességéért egy MSM8926 fog felelni, ami a Qualcomm Snapdragon 400 szériájának tagja. Az 1,2 GHz-es chip mellett 1 GB-os méretet öltött a rendszermemória, a tárhely pedig 16 GB-os lesz.
A készülék egészen vékony testet öltött, ugyanis mindössze 7,8 milliméteres. Az operációs rendszer szerepében az Android 4.4 KitKat teszi tiszteletét, így a frissességére egyáltalán nem lehet panasz. A kapcsolati képességei között kiemelendő a 150 Mbps-os 4G LTE, továbbá van még benne 802.11 a/b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 modul és A-GPS vevő is. Az üzemidőért felelős akkumulátor mindössze 2300 mAh-s kapacitással szolgál, ami egy kicsit már kevésnek érződik ekkora képátló mellett. Gyári mérési adattal nem szolgált a ZTE, így azt egyelőre nem tudni, hogy mégis mit bír majd egy feltöltéssel a gép. A ZTE Blade Vec 4G 230 euróért vásárolható meg és Törökország, Franciaország, Románia, Szlovákia, Belgium, Norvégia és Svédország már meg is kapta az újdonságot. Arról nem esett szó, hogy hazánkba ellátogat-e, de minden bizonnyal lenne rá igény a felhasználók részéről. ZTE Blade Vec 3G A Blade Vec 3G esetében az első és legfontosabb dolog, hogy lecserélték a központi processzort, ami más változásokat is eredményez. Az egyikre a telefon neve is azonnal rámutat, itt ugyanis a 4G LTE modem helyét egy egyszerűbb, 3G HSDPA támogatást nyújtó mobil kommunikációs egység vette át. A Vec 3G esetében a vásárlók egy MediaTek MT6582 chippel kerülhetnek majd közelebbi kapcsolatba. A rendszer ezúttal is 1 GB-nyi memóriával gazdálkodhat majd, azonban a tárhelynél már ismételten változás figyelhető meg. A háttértár 8 GB-ra zsugorodott, de bővíthető lesz a kapacitása microSD-vel, így ez nem jelent komolyabb problémát. A kapcsolati lehetőségei a mobilinternet elérés szempontjából romlottak, viszont plusz dolog is került a készülékbe. A 802.11 a/b/g/n szabványoknak megfelelő Wi-Fi, a Bluetooth 4.0 modul, valamint a GPS mellett feltűnt egy FM rádió vevő is a telefon kelléktárában.
Ez a Blade modell is az Android 4.4 rendszert futtatja már, tehát ilyen tekintetben egyezik a két okostelefon. A hasonlóságok sora pedig folytatódik a megjelenítőnél is, hiszen egy 5 colos, 1280 x 720 képpontos felbontású panellel került bevetésre a Vec 3G. Ez az eszköz alkalmas lesz jobb minőségű önarcképek készítésére is, ugyanis az előlapjára egy 5 MPixeles kamerát szereltek a gyártás során. A főkamera ezzel szemben 8 megapixeles állóképek és HD videók készítésére lesz alkalmas, a munkáját pedig a lehetőségeihez mérten egy LED-es vaku is segíteni fogja. A 139,3 x 69,8 x 7,8 milliméteres térfogatú házba egy 2300 mAh-s akkumulátor került. A telep kapacitása tehát megegyezik azzal, amit a Vec 4G esetében is használtak, így az üzemidő tekintetében is közelíteni fognak egymáshoz. ZTE Blade Vec 3G-ért már csak 180 eurót kell majd leszurkolni. Ez kezdetben csak Németországban lesz megvásárolható, a későbbiekben viszont más régiókba is el fog jutni. ZTE Kis 3 Max
A felhozatal legszerényebb tagjának a Kis 3 Max ígérkezik. Ez a telefon még mindig az Android 4.4 KitKat operációs rendszert veszi használatba, viszont a környezete sokkal szerényebb testet öltött. A mobil kijelzője 4,5 hüvelykes, TN+Film technológiával dolgozik és FWVGA (854 x 480) felbontású. Két kamera van a fedélzetén: előre egy 2, hátra pedig egy 5 megapixeles megoldás került – ez utóbbi egy segédfény támogatását is élvezi, így rosszabb fényviszonyok mellett is használható maradhat. A szerkezet szívében egy kétmagos MediaTek MT6572 teljesít szolgálatot. A rendszermemória mindössze 512 MB lett, a háttértár pedig alapból mindössze 4 GB-os. Lesz bővítési lehetőség microSD kártyával, így a háttértárat egy szempillantás alatt – és persze némi plusz kiadásért cserébe – lehet majd bővíteni. A telefon kapcsolati képességeinek tárházában van 802.11n szabványú Wi-Fi, Bluetooth 3.0 modul, FM rádió és GPS vevő is. A készülék térfogata 132 x 66 x 9,1 milliméteres, a ház pedig a fekete mellett fehér árnyalatban is elérhetővé válik majd. Az apróságot egy 1850 mAh-s akkumulátor látja el a működéshez szükséges energiával, ami a specifikáció tükrében átlagos üzemidőt garantálhat. A ZTE Kis 3 Max egyértelműen a legolcsóbb a trió tagjai közül. Ezért a modellért mindössze 100 eurót fognak elkérni a rajt pillanatában. Jelen állás szerint az Egyesült Királyság, Németország, Görögország és Bulgária nevezhet be rá első körben, később viszont remélhetőleg Magyarországon is fel fog tűnni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Kerty
2014.09.05. 15:18
a kis 3 max tetszős, de elég az az 512 mega ram?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Bibike_ATW
2014.09.05. 16:35
"A ZTE Blade Vec 4G 230 euróért vásárolható meg" Ez lehet,hogy tévedés!
Youtube-os videón (mobilegeeks.de) azt modták,hogy 430 euró lesz!
Nem mindegy!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani Bibik...
2014.09.05. 17:42
Hát szerintem ott mondták rosszul. Elég megnézni mit tud. Ez biztosan nem lesz 430 euró, hiszen középkategóriás teljes mértékig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. meridaboy
2014.09.06. 10:09
Részemről a 3G-s várós, mert annak a konfigja untig elég lenne 2. telnek a céges számhoz, de az aksi itt is nagyon karcsú!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Leeroy
2014.09.08. 10:12
Megkapó, de ZTE-t többet nem. Alig várom, mikor tudok megszabadulni a Grand X In-emtől... Sajnos az update-ek és a főzött romok hiánya nálam sokat nyom a latban, support nélkül nem kívánatos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!