iPon Hírek

Meghackelték a Sony Pictures hálózatát

Dátum | 2014. 11. 25.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Nem a szokásos képernyőt látták ma a Sony Pictures irodáinak dolgozói világszerte, amikor reggel bejelentkeztek gépeikre. Az alábbi csontvázas képpel kellett farkasszemet nézniük, amely egy fenyegető üzenetet és számos webcímet tartalmazott a magát #GOP-ként (Guardians of Peace) azonosító hackercsapat aláírásával egyetemben. A céges gépeken kívül számos Sony Twitter fiókot is feltörtek, és hasonló üzeneteket tweeteltek rajtuk. A Sony hamar visszaszerezte a Twitter fiókok feletti irányítást, de az irodai gépekért folyó küzdelem már tovább tartott. Úgy tűnik a támadásnak komoly kihatása volt a napi munkára is, sok dolgozó nem fért hozzá a számítógépéhez, voltak akik nem tudtak emailt küldeni, és a telefonhálózattal is problémák voltak. Az egyik dolgozó így nyilatkozott erről: "Kész vagyunk, teljesen megbénultunk."
Úgy tűnik, hogy a hackercsapat nem kevés belső dokumentumhoz is hozzáfért, melyekből néhányat a csontvázas képen látható webcímeken közzé is tettek zip fájlokba csomagolva. A csapat azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza a teljes megszerzett anyagot, ha nem teljesítik követeléseit, bár az nem egészen világos, hogy mit is akarnak elérni valójában. A dokumentumok tartalma arra utal, hogy a hackerek legalább egy szerver teljes tartalmát megszerezték: podcastokat tartalmazó mp3 fájlok, jelszavak és vállalati dokumentumok is találhatóak az anyagok között, Redditen már létezik egy téma, amely ezek elemzésével foglalkozik. A Sony már nyomozásba kezdett, hivatalos nyilatkozatukban szűkszavúan csak ennyit mondtak: "Egy IT ügyet vizsgálunk."
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. mikej95
2014.11.25. 21:11
Van egy olyan érzésem, hogy nem a crackerek fogják feltörni az új Denuvo védelmet sem, hanem hackerek égetik majd porig a szervereiket és nyúlják le az adatokat a csodavédelemről. Nem semmi hogyan potyognak a nagy cégek minden évben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.25. 22:37
Nem baj a sony tette tönkre a Star Wars Galaxiest is remélem az EA is sorra kerül.Meg a többi nagyképű szemétláda is akik az internet szabadságát szeretnék korlátozni hát most gondolkodhatnak.Szerintem meg csak hozzák nyilvánosságra azt mit megszereztek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. F2Face
2014.11.26. 07:20
Na, látom ideje lesz feltelepíteni a Skynetet, hogy egy kis "rendet" tegyen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!