iPon Hírek

Meghív a filmre a stúdió, ha nem tudod letölteni?

Dátum | 2009. 04. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZÓRAKOZTATÓ

Meglepő, ötletes, és ki tudja, talán még hatékony is az új taktika, amit a Miramax filmstúdió alkalmaz a kalózok ellen - bár kissé talán veszélyes is, mivel könnyen rászoktathatja az érintetteket az ezzel való "visszaélésre".

Az új taktika ugyanis abból áll, hogy egyszerűen meghívják a leendő kalózokat egy, az általuk letölteni kívánt filmre szóló mozijegyre - amint ezt egy bizonyos Amanda is tapasztalhatta, amikor a Twitter-en arról panaszkodott, hogy még egy torrent-oldalon sincs fenn az Adventureland kamerás felvétele.

Ezt követően ugyanis perceken belül jelentkezett nála - a Twitteren - a Miramax, és kedvesen felkérték, hogy ugyan ne tegye már. Amanda pedig, miután letölteni a filmet valóban nem tudta, gondolta, már csak viccből is válaszol, és azt írta, hogy rendben, CSAK A TI KEDVETEKÉRT nem fogom.

A Miramax nagylelkűségének bizonyítéka
Azonban minden eddiginél jobban meglepődött akkor, amikor erre azt a választ kapta, hogy nagyon szépen köszönik, és hálájuk jeléül felkínáltak neki két ingyen mozijegyet az Adventureland-re - és állták is a szavukat, amikor jelentkezett értük; mindössze annyi csorba esett a dolgon, hogy a kettőből végül egy lett, de Amandát így is megvendégelte a Miramax a keresett filmre.

Valóban egy érdekes eljárás, azt meg kell adni. Egyfelől tényleg meglehet rá az esélye, hogy felébressze az emberek lelkiismeretét, és ha a kalózkodástól úgy általában nem is, de legalább annak az egy konkrét filmnek a letöltésétől visszatartsa és inkább annak megvételére buzdítsa őket, másfelől viszont ezzel könnyen vissza is élhet a nép. De tény, hogy ez mindenképp egy sokkal ötletesebb, frappánsabb és nem utolsósorban sokkal jobb PR-t biztosító lépés, mint a hajtóvadászat és a pereskedés. Gratula, Miramax!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.04.14. 17:12
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.04.14. 18:30
Namost hozzánk legközelebbi mozi úgy 70km-re lehet, ha helyben mehetnék moziba (minőségi moziba) még lehet hogy meg is tenném, jobb filmek esetén mindenképp ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. PainKiller
2009.04.14. 19:39
igazán frappáns lépés!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. djspill
2009.04.19. 12:27
menőőőő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. yanchi
2009.04.20. 09:09
Nem tudom... épp most voltam a családdal moziban, olyan mesét néztünk meg a gyerekekkel, amit egyébként már letöltöttem, és pont azért néztük meg moziban, mert tetszett.
A Miramax ötlete egyébként tetszik (sokkal inkább, mintha ráküldték volna Jeszenszky Zsoltot az érdeklődőre
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!