iPon Hírek

Meghódítja az Android Weart az Outlook

Dátum | 2016. 06. 07.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Microsoft előszeretettel fejleszt más platformokra is alkalmazásokat. Ezek elsősorban azt a célt szolgálják, hogy megkönnyítsék a vállalat különböző szolgáltatásainak használatát. Ezúttal is egy ilyen újdonságról számolhatunk be. A redmondi alakulat most egy Android Wearre szabott Outlook órafelülettel jelentkezett.
Olvasóinknak minden bizonnyal megütheti a fülét a hír azon része, hogy nem egy mezei applikációról van szó, hanem konkrétan egy digitális számlapról. A Microsoft ezzel a lépéssel szó szerint az előtérbe helyezheti magát és a sokoldalú levelező kliensét. Az Android operációs rendszerű okosórák számára készített grafikus felület esetében nagyon fontos, hogy az üzenetek, illetve az egyéb Outlook számára elérhető adatok kapják a főszerepet, de persze az időt sem lehetett elhanyagolni.
A Microsoft órafelülete nagyon letisztult lett, a körszámlap az óráknál halvány vonallal van felosztva, és egy pont jelzi, hogy éppen hány óránál tartana a nagymutató. Alvó módban a számszerűsített pontos idő alatt azt lehet látni folyamatosan a kijelzőn, hogy van-e a felhasználónak olvasatlan vagy új levele. Az eszköz aktiválását követően az óra és az üzenetszámláló is marad a helyén a megjelenítőn, de újabb adatok is beúsznak a képbe. Ha van friss „olvasmány”, akkor lehet látni, hogy kitől érkezett az, ha pedig nincs, akkor egyéb figyelmeztetések tűnhetnek fel itt, például egy közelgő naptári bejegyzésre, vagy a következő napi teendőre vonatkozóan. Ezt a felületet megérintve felugrik az Outlook alkalmazás, ahonnan már kényelmesen lehet menedzselni a különböző dolgokat.
A Microsoft közleménye szerint az Outlook órafelülettel ötvözött szoftver gyakorlatilag mindenre képes, amire az Outlook for Android alkalmazás lehetőséget biztosít a leveleknél. Az üzeneteknek a szövegrészét átemeli a rendszer, és az olvasás után a felhasználó válaszolhat, archiválhatja azt, ütemezhet az alapján naptári eseményt és meg is jelölheti a levelet, ha esetleg még később is szükség lehet rá. A válaszolásra több lehetőség is van. Az Android Wearen akadnak már virtuális billentyűzetek, de Microsoft elsősorban azt emelte ki, hogy előre megírt válaszmintákból lehet válogatni, illetve egyedi, hosszabb válaszüzeneteket kényelmesen vihet be diktálva az ember – ez persze csak néhány nyelv esetében valós opció.
A színösszeállításokkal bátran el lehet játszani.
Az Outlook egyébként az okosórák tekintetében nem az Androidot hódította meg elsőként, hanem az Apple Watch-t. Az Apple készülékére már tavaly óta elérhető a levelezőkliens natív applikációja, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy az Androidra készített megoldás már komplexebb. Az Outlook for Apple Watch esetében még egyértelműen csak a funkcionalitás volt a főszerepben, itt pedig már arra törekedtek a Microsoft szakemberei, hogy megfelelően ötvözzék a grafikus felületet és az említett szolgáltatást.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. meridaboy
2016.06.10. 06:08
Most nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy nevessek!
Talán egyik szemem sír a másik nevet!
Androidra fejlesztenek a Redmondi mérnökök-fejlesztők komplex aplikációkat?!?!?!?
A saját platformjuk meg haldoklik, leginkább az alkalmazások szűkössége miatt!!!!!! Nem véleményezném a szituációt, mindenki tegye meg maga!

A cikk minden esetre olvasmányos és köszönöm, hogy olvashattam róla!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Bloodx merid...
2016.06.10. 14:58
Nem hulye a Microsoft hogy minden eroforrasat egy platformra tegye fel. Tul kockazatos lenne. Raadasul latjak Ok is, hogy gyengecske a Windows Phone.
Most kepzeld el ha pl nem csinalnanak Androidra es iOS-re alkalmazasokat... Szerinted ez lenne a jo dontes?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim Blood...
2016.06.10. 15:26
Szerintem az lenne a jó döntés, ha elsősorban a saját platformjukkal foglalkoznának. Azért gyenge a WP, mert a Microsoft 50 dolgot akar egyszerre csinálni, ahelyett, hogy először befejeznék normálisan a termékfejlesztést, kiadnák a normálisan átgondolt programot a saját rendszerükre, utána meg másokra.

Egyelőre teljesen mindegy melyik mobil platformról van szó, teljességgel minősíthetetlen minden szoftverük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!