iPon Hírek

Meghosszabbította kapcsolatát a Nokia és a Zeiss

Dátum | 2012. 05. 10.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A finnek, ha valamit, akkor a fotós telefonokat jól formálják. Az elmúlt évek során szinte folyamatosan az élmezőnyt képviselték, ha fotózásról volt szó. A Nokia-Zeiss együttműködés legfrissebb gyümölcse például házon belül veszi majd át a trónt a fotózás jelenlegi koronázatlan királyától az N8-tól.

A PureView 808 hatalmas port kavart mikor a Nokia bejelentette néhány héttel korábban. A mobilos fényképezést alapjaiban változtathatja majd meg a készülék, hiszen az elképesztő méretű képérzékelője minden eddiginél több részlet megörökítését teszi majd lehetővé. Az objektíven keresztül olyan adatmennyiség kerül rögzítésre, hogy egy külön grafikus feldolgozó egység figyel csak erre. A Nokia 808 41 megapixeles felvételeiből akár a teljes falunkat beterítő posztereket készíthetünk.


A Nokia és a Carl Zeiss kapcsolata 2005-ben kezdődött, és most visszatekintve úgy néz ki, hogy az akkori céljaik bizony meg is valósultak. Michael Kaschke-nek, a Carl Zeiss AG vezérigazgatójának elmondása szerint szerették volna alapjaiban megváltoztatni a mobiltelefonos fényképezés világát, és kitolni a készülékek ilyen jellegű határait. Most, hét év után egy minden eddiginél kiemelkedőbb képességekkel rendelkező okostelefon megalkotását követően büszkén hosszabbíthatják meg a két cég közötti együttműködést, így a finnek következő hónapokban és években is folyatni fogják a fényképezésre alkalmas okostelefonok tervezését. Mindezt úgy, hogy a koronát senkinek sem akarják átadni, így a saját megoldásaikkal szeretnének versenyre kelni.

A Nokia az eddig eltelt idő alatt megalkotta az első öt megapixeles fotók alkotására képes telefont az N95 képében, a 28 mm-es, nagy látószög, és a többszörös blend érték (F2,4 és F4,8) pedig az N86-hoz köthető. Az N93i-vel létrehoztak egy háromszoros optikai zoomot kínáló modellt, majd bezsebelték az első 1/1,83 colos szenzorral ellátott telefonnak járó képzeletbeli díjat az N8-cal. Most pedig a Nokia 808 PureView-val elsőként lépték át a 20 megapixeles határt, és meg sem álltak 41 MPixelig.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. asr27
2012.05.10. 13:44
Ez mind szép és jó, csak a windows phone rendszert hanyagolják már! Attól még a symbian is ezerszer jobb,de csináljanak inkább Meego-s telefonokat a windows phone helyett mert a winfos egy nagyon fapados rendszer!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. 5hR3kY
2012.05.10. 14:15
Ha profin akarok fotózni akkor egy profi fényképezőgépet veszek nem pedig egy mobiltelefont! Parasztvakítás az egész!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. jozsefm
2012.05.10. 14:50
Manapság ezzel elég nehéz eladni, egy telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. robipinker asr27
2012.05.10. 14:53
Megkérdezhetem, hogy mi a gondod a Windows Phone-al? Esetleg használtad is már?
(amúgy nem a témához illik)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. asr27
2012.05.10. 15:12
robipinker: Sorolhatom? 1. Nem lehet küldeni bluetoothon keresztül semmit a névjegyeken kívül! Tehát képeket, zenéket és egyéb fájlokat nem tudsz küldeni.
2. nem tudod a telefont pendrive-ként használni-nem tudsz rá fájlokat másolni! zenéket és videókat is csak a zune program segítségével lehet ami egy átlagfelhasználónak bonyolult! 3. mp3 csengőhangot csak akkor tudsz kirakni, ha nem nagyobb mint 1mb és nem hosszabb 39mp-nél! csengőhangot is csak a zune programmal tudsz kirakni mivel elötte a műfaját át kell nevezni "ringtone"-ra! Ez is bonyolult egy átlagfelhasználónak! 4. alkalmazásokat csak a piactérről lehet rá telepíteni, az ingyenesek semmit sem érnek, a jobbak pedig igencsak drágák! Tömören ennyi! Hadd ne soroljam tovább...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Trevize198...
2012.05.10. 15:53
asr27, ezek elég apró hibák és a konkurens termékekre is jellemző jópár dolog belőlük (pl. iPhone). Na meg gondolom idő után javítják egy frissítéssel a nagyrészét. Sajnos még nem volt lehetőségem megfogdosni egy WP-s telefont, de már nagyon szeretnék, főleg egy Lumia 800-900-at. A videók alapján tetszik az op.rendszer, bár sokan leszólták. Az meg, hogy fapados rendszer... Láttál már iPhone-t ha nulla forintot költ valaki a programokra? Szar az egész. Ezért van jailbreak, gondolom Windows-hoz is lesz valami. A cikkhez pedig hááát... Nem vagyok lenyűgözve, bár szeretem a Nokiát, de ez a 41 MPixel, hm, kissé bolondságnak hangzik egy telefontól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. robipinker
2012.05.10. 15:55
Nem értek veled eggyet. Szerintem egy átlagfelhasználó-nak sem bonyolult dolgokat soroltál fel. 1.) Tudommal a droidból is hamarosan ez kifog kerülni. 2.) megoldom a SkyDrive segítségével(tény ez kicsit bosszantó) 3.) LAssan mindegyiknél így van. 4.) nem csak piactérről tehető fel rá alkalmazás(tapasztalat)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. standoff
2012.05.10. 16:05
asr27: Minek legyen egy csengőhang 40mp-nél hosszabb? 30 mp-nél kb kapcsol az üzenetrögzítő... De ha nem kapcsolna, akkor megnézem én azt, hogy te valakit 3 perc 46 másodpercig csörgetsz, mert addig tart az illető kedvenc hangja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Nightfury
2012.05.10. 16:08
vagy talán nem az a lényeg, hogy miután megveszek egy windóz fónt,hogyan kell kikalkulálnom mit mivel hogy rakok rá, vagy egyáltalán hogy tudok.nem úgy kellene,hogy minimum az ezelötti (szimbiján) képességeit birtokolja?megvettem egy 5800át, nem találkoztam még dologgal amit ne tudtam volna vele csinálni régebben. most meg nem tudok blútúszon küldeni 1 számot mert minden szirszart fel kell még hozzá rakni?elég gagyi.. konkurensekről meg annyit hogy azért nem kell olyat se venni és probléma megoldva. még mindig inkább vennék egy c7et mint egy windóz fónt.... (amúgy egyáltalán kit érdekel a konkurens miért foghíjas vagy miért nem.. a nokia ne legyen az ha már tudott valamit aztán meg igy kell kínlódni vele)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. asr27
2012.05.10. 16:23
Erről beszélek én is, hogy a konkurens gyártók szoftverében ezek a dolgok mind sokkal egyszerűbben végrehajthatók! Más rendszereknél nem kell egy mp3 csengőhang kirakásnál 15-20 percet szenvedni! A windows phone egy gagyi bonyolult rendszer!
"nem csak piactérről tehető fel rá alkalmazás(tapasztalat)" Én is tapasztaltam, egy ismerősöm windows phone készülékén, hogy DE IGEN, CSAK A PIACTÉRRŐL LEHET RÁ ALKALMAZÁSOKAT TENNI!! MIvel nem tudod pendrivenak használni a készüléket így nem is tudsz rá más alkalmazásokat telepíteni. Még a Symbian is ezerszer jobb ettől a visszamaradott rendszertől!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. robipinker
2012.05.10. 16:28
Ebben az esetben ajánlom az ismerősödnek, hogy kicsit olvgasson a dolog után. Nem értem miért kell kiabálni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. asr27
2012.05.10. 17:02
Természetesen, ha ki van"unlockolva" a telefon akkor lehet a piactéren kívül is telepíteni, de az garanciavesztéssel jár.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. NeoX
2012.05.10. 19:33
robipinker - 2012-05-10 Szerintem egy átlagfelhasználó-nak sem bonyolult dolgokat soroltál fel. 1.) Tudommal a droidból is hamarosan ez kifog kerülni. 2.) megoldom a SkyDrive segítségével(tény ez kicsit bosszantó) 3.) LAssan mindegyiknél így van. 4.) nem csak piactérről tehető fel rá alkalmazás(tapasztalat)
ROBIPIKER: egy ANDRIOD-hoz, I-PHONE hoz képest IGENIS BONYOLULT. 1-es pont: HAZUDSZ! Egyébként link? 2. Nekem 1 katt. Neked hány a SkyDriveon keresztül? 3. mindegyiknél? Ismét HAZUDSZ. 4. CSAK PIACTÉRRŐL. Az UNLOCK-olás az átlagfelhasználók részére még ingyen is ILLEGÁLIS.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. asr27
2012.05.10. 21:16
Egyébként a legtöbben nagy lelkesedéssel mennek az üzletekbe megvenni a lumiákat, de pár hét múlva rájönnek, hogy szinte semmit sem tud a 80-100000 forintos telefonjuk és eladják. tele vannak a használt telefonos üzletek lumiákkal, sőt már a Nokia Facebook oldalán is hírdetik a 2 hetes lumia 800-at 60 ezerért! Ez sem véletlen! A Nokiának szerintem ez lesz a csődje, hogy a Microsoftal szövetkezett!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NeoX
2012.05.10. 21:48
Igen,Igen. Elsőként vennék Lumiát ha vki végre ráerőltetne egy Android 2.3-at vagy ICS-t. A hardver adott csak programozói munka..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Sturmtiger
2012.05.11. 08:09
Nem tudom mi bajotok a Lumiával, én már hónapok óta használom (Lumia 800-ast), és ha nem buherálni akarjátok, hanem úgy akarjátok használni ahogy ki van találva arra tökéletes.
Jöttök itt olyan lényegtelen dolgokkal, mint hogy nem lehet moddolni, meg jailbreak-elni, kérdezem én minek? Megint csak a tört szoftveresek meg a buherátorok savaznak, holott el kellene ezt már végre felejteni. Rengeteg olyan alkalmazás, és játék van a Piactéren, ami ingyenes, és jó is. És amelyik fizetős az sem olyan horror összeg. Például Angry Birds, amiért annyira odavan a nép kemény 238 HUF, a személyes kedvenc Puzzle Quest 2 pedig valami borzasztó 763 HUF-ba került. Azt aláírom hogy a csengőhang az problémás, de ahogy a Microsoft-ot ismerem előbb utóbb javítani fogják, és elérhető lesz egy frissítés keretében.

Erről ennyit, dobálhatjátok a köveket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.05.11. 09:17
asr27:

Azt ugye vagod,hogy amiket te itt felhoztal,az egy kisiskolas panaszkodasaval egyenerteku.Csupa fontos es potolhatatlan funkcio.meg szerencse,hogy a tobbszoros aron adott kinai csodak valamilyen szetkapott Androiddal felvertezve tudnak hosszabb csengohangot meg a tobbit.Megvaltas.
Az igazi gond a mangoval,hogy relative keves app van a boltjaban,marmint a ket masik vezeto op rendszerhez kepest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.05.11. 09:38
asr27:

Azt elfelejtettem,hogy mi az,hogy bonyolult a Zune az atlagfelhasznalonak?
Az itunes is bonyolult,sot barmely App bonyolult,ha vki nem ert hozza.
Ha anyamnak odaadok egy nepszeru Galaxy S2-t,hogy dobjon mar ra par filmet,nehany magazint,meg szedje le a fotokat,gyanitom csak lesne szegeny.
Nem az a baj,hogy a program nem egy faek,hanem az,hogy a felhasznalok le sem sz.rjak a manualt.Max megkerdez vkit,aki ugyanugy tok hulye hozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DogTheDog
2012.05.11. 09:42
Es vegul,amirol szinten megfeledkeztek a vad anti windows aktivistak,hogy a telko Belle-t hasznal
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!