iPon Hírek

Megindult a kétmagos Atomok szállítása

Dátum | 2008. 09. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az Intel D945GCLF2-es asztali számítógépekbe való alaplapja nagyjából egy hónappal ezelőtt mutatkozott be először. Az alaplapra forrasztva helyezkedik el az Atom 330-as típusjelzésű processzor, a terméket néhány tesztben már viszont láthattuk, ám az egységgel felszerelt lapok még mindig nem jelentek meg az egyes webáruházak kínálatában.

Nettop alaplap Atom 330-as processzorral, ECS-módra.
A gyártó által kiadott legfrissebb közlemény szerint a napokban megindult az Atom 330-as, kétmagos processzor szállítása. Az Intel újdonsága a hivatalos közlemény szerint is 1,6 GHz-es órajelen üzemel 1 MB másodszintű gyorsítótár és 8W-os TDP mellett. Az új processzort a tervek szerint kifejezetten nettop konfigurációkban használják majd fel. A nettop szó nem noteszgépeket, hanem olcsó, főleg internetezésre szánt asztali számítógépeket takar. Az újdonság teljesítményét egyébként nemrégiben egy teszt keretein belül már megvizsgálták.

A DigiTimes információi szerint az új, kétmagos Atom 330-as processzor ára 1000 darabos rendelés esetén 40 dollár körül fog elhelyezkedni, ez az ár pedig mintegy 11 dollárral magasabb, mint az Atom 260-as egységé, amely hasonlóan nagy tételben már 29 dollárért is megvásárolható. A várakozások szerint az Atom 330-as processzorral ellátott alaplapok ára 70 dollár körül fog mozogni, míg az újdonsággal felszerelt nettopokért 299 dollárt fognak elkérni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások