iPon Hírek

Megindult az XO laptop sorozatgyártása

Dátum | 2007. 11. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az OLPC alapítvány XO laptopjával kapcsolatban már számos információt olvashattunk, ám most a vállalat egy jó hírrel szolgál: az XO laptop sorozatgyártása megindult, így az előrendeléseket várhatóan gond nélkül teljesíteni tudják majd, emellett az "adj egyet, tarts meg egyet" (Give1 get1) akciót is sikeresen útjára tudják indítani, ami november 12-től november 26-ig tart.


Az OLPC az XO notebook fejlesztését korábban 100 dolláros laptop néven kezdte meg, ám a tervezés előrehaladtával kiderült, hogy a 100 dolláros álomhatárt nem fogja tudni tartani az XO laptop. A tervezés és a fejlesztés végeztével az XO notebook 188 dolláros áron kerülhet forgalomba. A kis újdonságból Uruguay 100.000 darabot rendelt, ezt az igényt várhatóan ki tudja majd elégíteni az OLPC foundation. Az XO laptopot a Quanta gyárban készítik Changshu-ban, Kínában.

"A mai nap egy hatalmas mérföldkőnek számít a One Laptop Per Child projekt történelmében." - mondta a BBC-nek adott nyilatkozatában Nicholas Negroponte, az OLPC alapítója.

Az OLPC előtt még hatalmas feladatok állnak: a vállalatnak le kell szállítania a 100.000 darab XO laptopot Uruguay számára, majd november 12. és november 26. között biztosítania kell a laptopokat a Give 1 Get 1 akció sikeres lebonyolításához.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.08. 16:32
vissza a hírhez

Az OLPC alapítvány XO laptopjával kapcsolatban már számos információt olvashattunk, ám most a vállalat egy jó hírrel szolgál: az XO laptop sorozatgyártása megindult, így az ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!