iPon Hírek

Megint perelik a Facebookot

Dátum | 2009. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Láthatólag addig mondhatja magát igazán nagymenőnek és befutottnak az IT-világban egy-egy cég, amíg több-kevesebb rendszerességgel beperelik ilyen vagy olyan vélelmezett szabadalomsértések miatt. Ennek megfelelően a Facebook most egy újabb megerősítést kapott arról, hogy még mindig az élmezőnyben van.

Ezúttal ugyanis egy bizonyos WhoGlue nevezetű vállalat perelte be őket a Delaware-i körzeti bíróságon azzal az indokkal, hogy megsértették egy, még 2001-ben bejegyzett, majd hat évvel később, 2007-ben elfogadott szabadalmukat, amely egy internetes kapcsolati adatkezelő rendszert körvonalaz.

Az egyszerű és rövid távú céljuk természetesen ugyanaz, mint mindenki másnak is: anyagi kártérítés, lehetőleg minél nagyobb. Egyesekkel ellentétben ők azonban ezt nyíltan és őszintén elismerik és vállalják is. Mi több, hosszú távon még abban is reménykednek, hogy maradandó érvényű ítélet születik a Facebook ellen, ami nyilván további anyagi lehetőségeket jelentene számukra.

A Facebook a maga részéről mindössze annyit reagált, hogy - szintén természetesen, és teljességgel érthető módon - alaptalannak tartja az egész vádaskodást és hogy megtesznek minden tőlük telhetőt az ártatlanságuk bizonyítása érdekében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!