iPon Hírek

Megint rekord negyedévet zárt az Apple

Dátum | 2013. 04. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A vállalat a 2013-as pénzügyi év második negyedévét 43,6 milliárd dolláros teljes árbevétellel zárta, ami az előző év azonos időszakához képest 4,4 milliárd dolláros növekedést jelent. Az eredmény az elemzők 42,3 milliárd dolláros várakozását is felülmúlta. Profit tekintetében már nem olyan rózsás a helyzet, hiszen az egy évvel ezelőtti 11,6 milliárd dolláros profit helyett ezúttal "csak" 9,5 milliárd dolláros profitot sikerült összelapátolni - de ez is igen szép eredmény.

Az Apple befektetői szintén meglepődtek, hiszen az iPhone és iPad eladási mutatók egyaránt felülmúlták a várakozásokat. A cég nagyjából 7%-kal több iPhone-t, és 65%-kal több iPad-et szállított le idén, mint a tavalyi év azonos időszakában. A Mac konfigurációk és az iPod-ok szállítási mutatói viszont alacsonyabbak lettek, mint egy évvel ezelőtt. Persze a Mac szállítási mutatók azért annyira nem rosszak, tekintve, hogy a PC piac nagy, kétszámjegyű csökkenést könyvelhetett el az elmúlt naptári negyedév során.

A pénzügyi konferencia alkalmával a vállalat első embere, Tim Cook örömmel beszélt a rekord teljes árbevételről, valamint arról, hogy az iPhone-ok és az iPad-ek rendkívül jól fogynak. Mr. Cook arról is említést tett, hogy a vállalat mérnökei új, elképesztő hardveren, szoftveren és szolgáltatásokon dolgoznak. A részvényesek nem csak emiatt, hanem amiatt is örülhetnek, mert az Apple 100 milliárd dollárt oszt vissza nekik különböző jogcímeken. A jelenlegi pénzügyi negyedév alkalmával az Apple pénzügyi szakemberei úgy látják, a teljes árbevétel a 33,5 és 35,5 milliárd dollár közötti sávban helyezkedhet el. Ennek fényében úgy tűnik, hogy az előző évhez képest szinten maradhat, esetleg kisebb mértékben csökkenhet a teljes árbevétel.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

36. maxpapa
2013.04.24. 19:35
Meg is érdemli , hisz minőséget gyárt.
A másik dolog ami bizony nem szimpi, hogy a gyártási költségek alacsonyabbak lesznek . de az árak maradnak a megszokott magaslatokban.
Nem csodálkozom rajta hogy mindenki a mobil szegmenst tolja, abba van a profit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. jozsefm
2013.04.24. 19:45
No de nézzünk a számok mögé:

Nem tudott kellemes meglepetéssel szolgálni az Apple a tegnapi gyorsjelentésben, a fő számok hiába nem maradtak el az elemzői várakozásoktól, a mögöttes trendek aggodalomra adnak okot. A profit további lemorzsolódása várható, miközben a növekedés katalizátorai egyre inkább megbicsaklanak, a kínai piacon megtorpant a cég előretörése. A menedzsment prognózisai is kijózanítóak, a trendek ismeretében pedig nem elképzelhetetlen, hogy az elemzői várakozások további csökkenése újabb lejtmenetbe kényszeríti az árfolyamot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. kajla_hun
2013.04.24. 19:45
A minőséget mára már megkérdőjelezném...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. _DiEGO_
2013.04.24. 19:46
A hír a China Business hasábjain tűnt fel, akik egy, a neve elhallgatását kérő dolgozótól származó információkra hivatkozva állítják, hogy hetek óta nem csak a Foxconntól az Apple felé utaznak milliós tételben az okostelefonok, hanem visszafelé is bejárják ezt az utat a gépek.
A készülékek nem egy bizonyos hiba miatt kerültek vissza a gyártópartnerhez, hanem több eltérő kifogással élt az Apple - mondta el az ismertetlen forrás, aki szerint mind a gyengébb minőségű külső, mind pedig a nem megfelelő működés rajta volt a kifogások listáján. Sajnos pontosabb képet nem kaptunk a hibák jellegével kapcsolatban, és valószínűleg a későbbiekben sem fogunk, hiszen hivatalosan egyik fél sem foglalt állást.
[Nyolc millió iPhone vissza a feladónak !]
Itt a minőségi válasz és 1re több a gond !
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. maxpapa
2013.04.24. 19:59
Kína nagy falat minden cégnek. Kína nem vásárolni akar, inkább csak eladni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. jozsefm maxpa...
2013.04.24. 20:19
A multkoriban volt ott valami vita, már nem emlékszem pontosan, de az Apple viszakozott és hivatalosan is elnézést kért, vagy meghátrált. Hiába no Kina nem hazai pálya, ott nem védik a kormányhivatal szakszolgálatai tűzzel-vassal az Apple érdekeit. Ráadásul ott csak veszthet, mert kinában aztán a retina kijelzőjére kenheti az amerikai jogvédelmet, lemásolják és jobbat csinálnak negyed áron, a hazai piacra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. malvoisen
2013.04.24. 20:40
józsef m.

Olvass rendes forrásokat. Bírom az ilyen retard cikkeket, amik addig buherálnak valamit, amíg valami teljesen rossz konklúziót hoznak ki. Az általad idézett cikkben Kína relatív súlya van az iPhone szeletében. Az, hogy kb. 10-12%-on megáll a kínai szelet növekvő eladások mellett, nem éppen rossz hír. Kína és India nagy piac, de a prémium szegmensben az EU és az USA a legfőbb mozgatóerő. Ráadásul az elmúlt negyedévben nem mutattak be új iPhone-t, a többi piac relatív súlya sem változott, ebben semmi meglepő nincs. Legközelebb az ilyen chartokat az új készülék bemutatása után érdemes publikálni.

Egyébként nevetséges, hogy mindenki olcsóbb termékeket vár el, aztán jön a rinya, ha kisebb a marzs. Nem lehet 10 dollárért telefont árulni és 50%-os kulccsal dolgozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. jozsefm malvo...
2013.04.24. 20:54
malvoisen

Onnan idéztem, csak nem rajongói szemmel nézve.

Akkor ugye azt is olvastad hogy pont az usa-ban fordultak a vevők a régebbi olcsóbb modellek felé a prémium árkategóriás termékek helyett? Abban meg ugye egyetértünk, hogy a kinai piac csupán azon szelete, aki kizárólag prémiumot venne, közel annyi ma már mint az EU azon része aki prémiumot vehet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. alfoldi
2013.04.24. 21:28
még mindig enyi hülye van világszerte? Hihetetlen...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. tixem
2013.04.24. 22:19
"Meg is érdemli , hisz minőséget gyárt."

vitatkoznék ezzel a kijelentéssel. Több apple user ismerősöm száját hagyja el egyre többször az, hogy a minőség minden új szériával csúszik lefelé.

Nem a minőség adja el őket, hanem az iszonyatos fanatikus táboruk, a hype, meg az istentelen nagy profit amit egy telefonon beszednek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. expander
2013.04.24. 22:23
Fanatikus a tábor, mert jók a termékek. A minőség pedig nem romlik egyáltalán, évek tapasztalata alapján...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. balazs630
2013.04.24. 23:28
Én nem találkoztam még olyan emberrel akinek bármi minőségi problémája lett volna alma termékkel. Ez a millió számra küldik vissza a telefonokat dolog nálam annyira hiteles minthogy elkezd melegedni majd felrobban a telefon valakinek a kezében... Ha mégis igaz lenne a híresztelés akkor se hiszem hogy ilyen arányban jönnének ki hibás termékek... Az hogy egy valag telefont összebarmoltak a gyártósorokon az nem a tervező hibája hanem a gyártóé.

"még mindig enyi hülye van világszerte? Hihetetlen...": azért gondolj bele hogy valamit mégis jól csinálhatnak... Ha csak a hirtelen fellángolás és hype lett volna az egész akkor az már baromi rég ellaposodott volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. balazs630
2013.04.24. 23:31
Egy érdekes adat amit még az Appleblogon olvastam:

"Röviden: a bevétel nőtt, a profit csökkent, ezzel együtt is elképesztő időszakot zárt az Apple nagyobb nyereséggel, mint amennyit a Google és a Microsoft együtt összekapart.

Ebből következik, hogy tovább nőtt a készpénzállomány, most már 145 milliárd dolláron ücsörög a cég, és Tim Cook elmondta azt is, mihez kezdenek ezzel az összeggel: 2015-ig százmilliárd dollár értékben fektetnek a részvénypiacba, a pénz legnagyobb részéből saját részvényt vásárolnak, így az Apple legnagyobb tulajdonosa az Apple lesz (az összeg másik részét meg osztalékként fizetik ki). Ez nem feltétlenül jelent jót, mindössze csak annyit, hogy a vállalat jelenleg nem lát jobb befektetést saját magánál, amiből legalábbis következik, hogy meglehetősen bízik a saját termékparkjában."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. HUFEUR
2013.04.24. 23:48
expander:

Bár szerintem is jó az iPhone, de a tömeg egyáltalán nem azért fanatikus, mert tényleg minőségi cucc meg hasznos, szimplán csak mert menő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. mythbuster
2013.04.25. 01:51
Sokan annyira idióták, hogy az már rendesen fáj!!! Nem az Applenek ment vissza a 8 millió iPhone, hanem az Apple küldte vissza a nyomorék foxconnosoknak! Felfogásotokkal nagy baj van emberek, a hozzászólás jogát IQ szinthez kéne kötni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. mythbuster
2013.04.25. 02:29
Amúgy én mint Apple termékeket jó ideje aktívan használó állítom, hogy minőségben jelenleg verhetetlenek a piacon! Volt már Sonym, HTC -m(2 napig nem bírtam), Samsungtól is f@sza TV-k a kanapé hátamögött a garanciapapírral együtt. Az emberek nem azért szeretik az Apple termékeket mert feszíteni lehet vele a körúton, hanem azért mert:
1. megengedhetik maguknak
2. a pénzükért minőséget kapnak

Én az élet kis játékosa vagyok aki sok mindent nem engedhet meg magának, így az Apple termékek után is mindíg a használt cuccok(expressz, zsibvasar) oldalán kutakodtam, és hoszabb idő után mídíg is találtam nekem megfelelő, árban elfogadható terméket. Mindezt azért tettem, mert a windóz lassan használhatatlan, teljesen megbízhatatlan és a gyártók álltal árult hardver minőségben a béka segge alatt van.

Én szeretem a szép, igényes, megbízható termékeket, és mindezt eddig csak az Apple tudta megadni a számomra. 2008 -óta van iPhonom, és nincs az a pénz amiért lecserélném bármire. Nem hiányoznak a widgetek és a szoftverhibák sem, az inkompatibbilitás, akadás és lassúság pedig a halálom. Sima letisztult rendszerre van szükségem, ami egyszerűen csak műkodik. Egyszerűen atomstabil oprendszer fut rajta, ami megfagyaszthatatlan és nem lassul be ha megnyitok 10 alkalmazást rajta. Valamint ami a jelenlegi iPhone 4 -n megy az ugyanúgy fut a 6 éves iPhone -n is, és teszi mindezt úgy hogy nem merül csutkára az akkuja 3 óra 3G -n töltött szörfözés után. Jelenleg a piacon nincs az a termék amely az iPhoneba integrált kohéziót überelni tudná. Számomra fontos, az hogy bármilyen körülmények között kibírja a telefonom az 1 napot teljes töltéssel, akkor is ha folyamatosan alkalmazások húzzák a 3G -t a háttérben. Bármi történik ne merüljön le, mindíg legyen gyors és megbízható. Szeretem ha azonnal megkapom a maileket, bármikor elküldök egy iMessaget az tutkóra célba ér és ne laggoljanak az alkalmazások, tiszta szép képet adjon, hogy ne kelljen egy monitorral a fejemen sétálnom, ha egy nagy felbontású scannelt pdfet olvasok.

2011 óta használom a MacBook termékcsaládot, az előtt (és még most is megvan) egy HP Pavilion DV7 -t használtam, először szép és csillivilli volt, de az illesztések gyatrák, és a windóz haldoklik egy SSD -vel a hátán. Napról napra roszabb állapotban van, egyre hangosabb és izzik mint a túlfesztültségtől vezérelt radiátor. Ha lerakom az ágyra kikapcsol. Ez ugyan így van ASUSéknál, DeLLéknél az ACERéket nem említeném, az nem luxuscikk kategória(több pénz megy el a javítására, mint amennyiből már kijön egy MacBook ára). Ami a MacBookal kaptam az számomra kánaán a windózos nyomor után, minőségben tökéletes mint az iPhone termékcsalád(nincsenek illesztések, minden egyetlen alutömből lett kimaratva, billentyúzetvilágítás, NEM porosodik, kussban van így 2 évesen is értsd egyáltalán nincs hangja pedig 2 venti is van benne), atomstabil oprendszer fut rajta. Ami külön tetszett, hogy mikor megvettem nem tudtam hogy kell rendszert rakni rajta, így csak rámentem az alapbeállításokra és minden infót törölt az előző tulajról, onnantól használatba vehettem a saját gépemet. 1 éve folyamatosan azt használom, még egyszer sem fagyott meg, nem is lassult be és nem is kell rendszert rakni rá, mert ez is egyszerűen csak működik és nincs vele semmi baj, nincs olyan apróság sem ami idegesítene. Gyors, pattan, stabil. Szerintem nem kell ennél jobb.

Szóval lehet itt írkálni, úgy hogy sokan nem is próbálták az Apple termékeket, csak valahova be kell járni heti rendszereséggel trollkodni, azoknak üzenem, hogy előbb próbálják már ki, és ha megtetszik nem a boltba kell menni, hanem olyan helyekre ahol olcsón be lehet szerezni, mert az EU mindenkit átb@sz.

Amit még a minőséggel kapsz a pénzedért:
- 3 év garantált szoftveres támogatás
- ha baja lesz nem javítják hanem CSERÉLIK
- nem lesz bajod vele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. jozsefm balaz...
2013.04.25. 08:14
Ez jo dolog,csakhogy ezt a trendet a piac mar bearazta. A mentocsomag hatasa egyenlore kisebbemelkedest hozott az arfolyamban es elmozdultak az utolso fontos tamasz fele mutato iranybol. Kerdes meddig tart ez ki?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. jamborka
2013.04.25. 08:35
Így igaz. Ha a tőzsdén kivégzik márpedig 45%-al esett a részvény, "leereszt a lufi."
A befektetők el fognak fordulni. ha vissza veszi a részvényeit, és a maradék lét kifizeti osztalékba. a részvények értéke még 1x megfeleződik mert jelenleg a cég piaci kapitalizációja a duplája a cég készpénz állományának. Nincs gyára nincs ingatlan nincs semmi ami érne valamit, csak a hype ami hajtja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. malvoisen
2013.04.25. 10:14
józsef m.

Nem rajongói szem kell a számok értelmezéséhez. Stagnáló viszonyszám, növekvő értékesítés: növekvő penetráció a piacokon, azonos arányban. Ennyi.

jamborka

Az Apple, a Google és a Microsoft értékét nem gyártósorokban mérjük.

ocsabi

Feltűnt a timestamp a linkeden?

tixem

"Nem a minőség adja el őket, hanem az iszonyatos fanatikus táboruk, a hype, meg az istentelen nagy profit amit egy telefonon beszednek."

A profit hogy is adja el a terméket a potenciális fogyasztónak?

--

Ez egyébként egy tőzsdei, gazdasági hír. Aki a hatet tudja nyomni és/vagy szimplán fogalma sincs, szerintem ne szóljon bele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. malvoisen
2013.04.25. 10:23
józsef m.

Kis segítség a mikiegér cikked értelmezéséhez:

"Az egyre lassuló értékesítésbővülés pedig úgy is visszaveti az Apple növekedését, hogy közben az átlagos értékesítési árakon nem látszik igazán markáns nyoma annak, hogy a felhasználók elsősorban a korábban piacra dobott, így ma már olcsóbban megvásárolható korábbi modelleket részesítenék előnyben a legfrissebbel szemben. Az Apple az elmúlt egy évben a bevételének több mint 50 százalékát szerezte az iPhone-ból, így a szegmens lassulása igazán húsba vágó a cég számára."

Nem fordulnak az olcsóbb modellek felé...

"A mostani környezet ugyanakkor lényegesen érettebb, mint korábban, és az okostelefon-piac növekedését nem elsősorban az iPhone és a prémiumszegmens adja már, hanem a középkategóriás készülékek, ráadásul főként a nagy feltörekvő piacokon."

Itt a már korábban említett lépés kérdése: beállni az olcsóbb termékek közé és nagyobb szeletet venni a tortából kisebb megtérüléssel, vagy kisebb árbevétel mellett nagyobb árréssel dolgozni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. djgeg
2013.04.25. 10:29
mythbuster

10 Éve dolgozom az IT-sként. Előbb belecsöppentem az Apple világába mint te.
Magyarországon elsőként volt iPhone om... bőven a Magyar megjelenés előtt ( épp Amerikába voltam a megjelenéskor 2G és 3 G nél is)
iPhoneomat imádom, mai napig megvan a kis 3GS, de már akkor se és most se tudom munkára használni. Egy átlag igényt kielégít, email, kis böngészés... Csak egy Windows/Linusos üzleti környezetben világban, java flash stb csodákkal tarkítva egy iPhone harmat gyenge. (Persze átlagembernek jó)
iPad el hasonló tapasztalataim vannak.

Macbook. Szép szép. Jó is. Csak véletlen ne csináld azt vele amit az apple nem gondolt. Saját programjain kívül ne merj mást használni mert szét akad rajta. ( i5 ös macbook pro 8gb rammal egy sokablakos Crome mellette Office és itunes kombótól megdöglik. Újratelepítés se segít. Egyszerűen szar.

Más valamivel nettezgetni, Facebook-ozni... Csak mire oda jutsz, hogy ténylegesen dolgoz vele,hogy kezdenéd kihasználni a teljesítményt a gyönyörű nagy-felbontású retina okosságot, hogy ne egy weblappal pakold tele, hanem hasznos programokkal... Akkor észreveszed majd, hogy egy Windows alapú rendszer sokkal tovább merészkedik mint az Apple csodamasinái.
(Érdekes infó, hogy az említett macen Win is van... Jobban bírja az adott hardverrel mint az OSX fos... Unix alapu szar...)

Windows... Sokkal töb odafigyelést igényel. Igaz Win 7 már jóval strapabírób mint elődjei. Azonban a Windows jelen elterjedési szintje mellet azt nyújtja, hogy kb mindent elérhető rá... X millió konfig X millió féle program X millió user aki mindent akar és szarakodika gépével.
Olyan csoda, hogy IT s ként egy kis odafigyeléssel Szinte sosincs... Sose volt gondom Windows os PC-kkel vagy laptopokkal. Nem akad, nem hal meg a Windows...
Ha valamihez nem értünk akkor nem kell panaszkodni ha nem megy...
azok mellet, hogy egy Mac et és iPhone és iPad et is lazán el lehet cseszni hozzá nem értéssel... Megszámolni nem tudom hány ismerős barát iCuccait csesztettem, javítottam meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. zodiac83
2013.04.25. 10:37
Ha jelentős mennyiségű saját részvényt akar venni, akkor minél olcsóbban tudja ezt megtenni, annál jobban jár. Ha valami nagy durranás jön 1-2 éven belül, akkor külön jó stratégia lehet, ha picit kifutnak a jelenlegi trendek, azután az olcsón visszavásárolt részvényekkel lehet nagyot kaszálni, ha újra nekilendül az árfolyam az újdonságok nyomán (kifutó Ipod-ok helyett az okosóra, TV, kitudja mi még). A sok készpénzt aligha lehetne jobban befektetni. Főleg ha előbb utóbb elszabadul az infláció az USA-ban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. jamborka
2013.04.25. 11:18
malvoisen

Márpedig egy cég alap értékének meghatározó tényezője, hogy mi az amit a készpénzen felül tud mutatni. A googlenek világszerte szerverfarmjai, irodái, fejlesztő egységei, vannak nem kis értékben, ez akár tetszik akár nem a likviditását pozitívan befolyásolja, a Microsoftnak is van rengeteg irodája ingatlan, ingóság stb. ami ugye megint a piaci likviditást hivatott biztosítani (megjegyzem egy bizonyos pontig) egy bizonyos ponton átfordul a befektetői bizalom, és onnan nincs vissza út sajnos, ez nem egyszer fordult elő a történelemben

(de az senki ne mondja és magyarázza be nekem hogy az Apple többet ér mint az Exxon Mobile) márpedig a piaci kapitalizációjuk szerint pariban vannak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. zodiac83
2013.04.25. 11:27
@jamborka: Az ingatlan fokozza a likviditást? Mert az ingatlan kifejezetten likvid ugyebár. A kp/értékpapír, na az fokozza.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. malvoisen
2013.04.25. 11:27
jamborka

Nézzél már körül... Szerverfarm, fejlesztő egység, iroda? Szerinted ez az Apple-nek nincsen? Ingatlan mint a piaci likviditás záloga? Úristen, ember, ne nyilatkozz üzleti ügyekben.

Tudod, a kapitalizáció egy dolog. Más dolog a SIC kód, ami szerint az Apple, a Google, a Microsoft stb, illetve az Exxon MÁS iparágban vannak. Más P/E ratio, más értékelési elvek, más piaci kitettség. Ne akarj már nekem tech vállalatokat nehéziparral vagy olajiparral hasonlítgatni. Kösz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Gyurkov
2013.04.25. 12:25
@mythbuster

Cserélik, de gondolom tisztában vagy azzal, hogy nem új készüléket kapsz helyette, hanem egy refurbished modellt (ill. minden Apple terméknél így van)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. malvoisen
2013.04.25. 13:07
Gyurkov

Attól függ. Egy hetes, várólistás RetinaMBP-t újra cseréltek. Egyébként a refurbished azt jelenti, hogy kicserélték az akksit és a komplett házat. Felhasználási értékben ekvivalens, csak nem kapsz szép fehér (iPhone esetén akár fekete) dobozt.

djgeg

"Macbook. Szép szép. Jó is. Csak véletlen ne csináld azt vele amit az apple nem gondolt. Saját programjain kívül ne merj mást használni mert szét akad rajta. ( i5 ös macbook pro 8gb rammal egy sokablakos Crome mellette Office és itunes kombótól megdöglik. Újratelepítés se segít. Egyszerűen szar."

Na ne röhögtess. Ebben a topikban eddig ez a legnagyobb flame.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. mythbuster
2013.04.25. 14:00
djgeg

"Macbook. Szép szép. Jó is. Csak véletlen ne csináld azt vele amit az apple nem gondolt. Saját programjain kívül ne merj mást használni mert szét akad rajta. ( i5 ös macbook pro 8gb rammal egy sokablakos Crome mellette Office és itunes kombótól megdöglik. Újratelepítés se segít. Egyszerűen szar."

Ezt azért nem kellett volna. Itt a felhasználó a ludas szerintem... Nekem egy MacBook Pro 2011 Early 15" -m van, és nem csak facebookozásra használom. 8 GB rammal, SSD nélkül pattan mint a bolha, tök mindegy hogy egy Opera fut rajta, vagy mellette az iTunes, xCode, PhotoShop, MsOffice vagy épp egy virtuális win7 a Visual Studio miatt. Ha újraindítom és elfelejtek elmenteni valamit, akkor ujraindul és minden ugyanúgy elindul, nem kell várni mint windóz esetén, ami mára SSD nélkül szemétnek minősül. Jelzem nem a legújabb OSX van rajta, ez még a régi 10.7.4 -s verzió, de soha nem éreztem hogy újra kéne telepítenem bármit is, nemhogy a rendszert. Mikor wifis nyomtatót akartam csatlakoztatni, egyből felismerte és fölnyomta a drivert is, nem mint a win7 hogy a wifis eszközökre szolgáló wizard cseszik működésre bírni a nyomtatót... Ja és az Apple termékeket nem kell 2 naponta újraindítani, mert jön egy frissítés vagy befagy valami rajta. Az iPhonom már 6 hónapja nem volt szerintem újraindítva, a MacBookomra utoljára 4 hónapja jött frissítés ami miatt újra kellett indítanom. Szerintem itt kezdődik a szoftveres kohézió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. djgeg
2013.04.25. 14:48
mythbuster
Minden egyes dolgot meg tudok és meg lehet csinálni Windowsos géppel is... Megfelelő hardverel és ha a Felhasználó nem "ludas". Wines Laptopom 3 hónapja nem volt kikapcsolva újraindítva. Legutóbb is csak frissítésre. Androidos telefonom iPhone mellet 1 éven belül 3 volt újraindítva...

Egy dolog lehet, hogy igaz... Egyszerűbben meg lehet ezt csinálni egy Apple ön... De csak azért mert a jó kis bekorlátozott keretrendszerben nem nehéz ezt kivitelezni.

Az említett eredményt én személy szerint produkáltam! Szervízben is volt, már mert nem normális amit művel a 500+ e Ft céleszköz... "Minden megfelelően működik"... Még a szervizes előtt megcsináltam újra az említett kiakasztást... Nem szólt semmit csak annyit, hogy Minden jó.
Jó ez jó ez... csak kicsit gáz, hogy lassan le kell cserélni a 500+ gépet egy vmware fusion re windowson...( kell az osx)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mythbuster
2013.04.25. 15:28
"Minden egyes dolgot meg tudok és meg lehet csinálni Windowsos géppel is..."

Én is, csak idegileg gajra megyek tőle!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jozsefm malvo...
2013.04.25. 17:30
Nem latszik az atlagos ertekesitesi arakon!! nem azt irja ,hogy nem fordultak..
A feltorekvo piacokrol azonosan nyilatkozik, de mutass olyan tomicicas elemzoi grafikonokat inkabb melyek a te optimista elemzoidet tamasztjak ala! Az alatalam hivatkozotton latni mi megy tavaly okt.ota, pedig azota volt nehany nagy +dobas+
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. nemlehet
2013.04.25. 17:41
Az Apple termékek túl vannak hypolva és jelenleg inkább a kultusz miatt tartják szinte tökéletesnek. Igen, JÓK a termékeik, de közel sem a legjobbak vagy a leginnovatívabbak. Nyílván mivel erősen kötött a platform, kötött hardverekkel stabilitásban és sok esetben működési gyorsaságban jobb mint más de ez nem is csoda, hiszen ez volt CÉL és az elsődleges szempont. A windowsnál és az androidnál meg inkább a kompatibilitás (legalábbis az egyszerű user felé ez jön le). Azért azt be kell ismerni, hogy kvázi mindent meg tudsz csinálni windows-os gépen amit mac-en, de ez fordítva már koránt sincs így, illetve azért a hardverkompatibilitás erősen hiányos macen. (persze aki IT-s szakember arra ez kevésbé igaz, de mondjuk vegyünk egy érdeklődő de szakmabeli felhasználót) Ez nem vita tárgya, ez TÉNY. Ennek ellenére abszolut értéken nem lesz jobb az egyik mint a másik, mindig a felhasználó egyéni igényei döntik el, hogy neki mi a jobb. Én inkább rászánok adott esetben +fél órát, hogy működjön valami a PC-men, mint hogy vegyek esetleg egy jóval drágább hardvert ami csak azért kerül többe, mert mac kompatibilis.

A cég jelenleg erősen túlértékelt és lassan erre azért rá fognak jönni a befektetők, hogy eltűnt Steve Jobs lendülete és karizmája amivel a tömegeket meg tudta fogni. Az android is már bőven felnőtt az iOS mellé, úgyhogy ha csak nem hoznak ki valami TÉNYLEG forradalmit (kisebb, nagyobb, gyorsabb, színesebb, szagosabb nem számít annak) akkor keményen kell majd küzdeniük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mythbuster
2013.04.25. 20:18
Mondja ezt egy androidos aki nem lát ki a zöld robotoktól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. malvoisen
2013.04.25. 23:32
józsef m.

Nekem nem kell elemző, köszi, de ez a szakmám.

Tessék egy tomicicás grafikon, ami átlagembernek is elérhető. A felhasználási szokásokat vizsgálja:

http://www.flickr.com/cameras
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. malvoisen
2013.04.25. 23:42
nemlehet

"kötött hardverekkel stabilitásban és sok esetben működési gyorsaságban jobb mint más de ez nem is csoda, hiszen ez volt CÉL" - akkor mi a meglepő? X pénzt fizetsz Y felhasználásért. Amúgy még mindig egy SZÁMÍTÓGÉPről beszélünk, amire lehet fejleszteni, alatta programozni, hello...

"azért a hardverkompatibilitás erősen hiányos macen" - na ez még nem tűnt fel, kösz!

"A cég jelenleg erősen túlértékelt és lassan erre azért rá fognak jönni a befektetők, hogy eltűnt Steve Jobs lendülete és karizmája amivel a tömegeket meg tudta fogni. "

Nézd meg, mikor húnyt el Steve Jobs és hogy mikor volt csúcson az AAPL.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jozsefm malvo...
2013.04.26. 17:25
Akkor bocs! Profikkal ezen a téren nem vitázom!
Egyébként [LINK] erről mi a véleményed?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!