iPon Hírek

Megint vesztett az Alcatel-Lucent

Dátum | 2009. 10. 30.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Alcatel-Lucent pénteken nyilvánosságra hozott jelentése szerint az amerikai-francia telekommunikációs cég vesztesége 182 millió euróra nőtt a harmadik negyedévben. 2008 július-szeptembere között 40 millió volt a vállalat vesztesége - számolt be a MarketWatch.

Az amerikai Alcatel és a francia Lucent 2006-os egyesülését követően az új vállalat 2009 második negyedévét leszámítva minden negyedévét veszteséggel zárta.

A vállalat által előnyben részesített eredménymérce, a Lucent felvásárlásának költségeivel, a szerkezetátalakítási költségekkel és az értékvesztésből származó költségekkel korrigált működési veszteség, 11 millió euró volt. Az elemzők azonban 8 millió eurós nyereséget vártak.

Termékei iránti kereslet hanyatlása következtében az Alcatel-Lucent bevételei 9 százalékkal estek vissza, amit a kiadáscsökkentő intézkedésekkel nem sikerült ellensúlyozni.

A cég részvényei péntek délelőtt több, mint 5 százalékot estek, jóllehet év eleje óta Párizsban 75 százalékot, New Yorkban 94 százalékot emelkedtek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!