iPon Hírek

Mégis jár füles az Xbox One-hoz?

Dátum | 2013. 07. 05.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Microsoft újabb érdekes lépést tett, hogy még több játékost nyerjen meg új konzolához: bejelentették, hogy az Xbox One-hoz egy headset is jár. Korábban még az volt a felállás, hogy az amúgy sem olcsó konzolhoz külön kell majd ezt a kiegészítőt megvásárolnunk, ezt akkor azzal indokolták, hogy a Kinect mikrofonját is nyugodtan használhatjuk chateléshez. Azt is kijelentették korábban, hogy az Xbox One nem lesz kompatibilis az Xbox 360-as headsetekkel, de azóta ez is változott, annyiban, hogy köztes megoldásként valamiféle átalakítóval mégis használhatjuk majd régi hivatalos Xbox 360-as fülesünket az új konzolhoz. A hír egyelőre még nincs megerősítve, mivel nem maga a Microsoft jelentette, be, hanem szemfüles olvasók találtak rá a konzol hivatalos brit forgalmazójának, a Gemnek oldalán, az Xbox One hivatalos specifikációi között, melyeket nemrég frissítettek. Úgy látszik mostanában már ezek a 180 fokos fordulatok jellemzik a Microsoftot. Ezek után kíváncsian várjuk, mikor jelentik be, hogy az új konzol Kinect nélkül is kapható lesz. A legfrissebb információk szerint egyelőre a konzol a következő felállásban fog érkezni: Xbox One konzol 500 GB-os HD-vel és Blu-Ray lejátszóval, ehhez még jár a vadiúj Kinect, az új wireless kontroller, az említett headset és egy HDMI kábel is. A megjelenés 2013 novemberében várható, pontos dátum még nincs. Az ajánlott eladási ár a briteknél 429 Font.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. xilence
2013.07.05. 10:16
AHA, ez kellett máris a 160 ezres s*itbox minden vágyam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. skripton
2013.07.05. 10:44
xilence
+1!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Merwenus
2013.07.05. 11:06
Tök mind1 mit adnak hozzá, úgyis azt veszitek amit előbb feltörnek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. xXdoki88Xx
2013.07.05. 11:29
Merwenus tudod az a vicces hogy a legtöbb olyan ember aki fikázza ezerrel a konzolokat, azok nem is vesznek, 1 eszük ágában sincs venni, 2 sajnálják rá a pénzt (vagy nincs is rá nekik) és ezért ez a nagy fika.

Egyszerűen nem értem, a legtöbb fórumon a sok retard nyomatja hogy a pc még mindig jobb meg bla bla, de hát mondta valaki hogy kötelező megvenni a konzolt?

Boldogok a lelki szegények ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. nemlehet
2013.07.05. 11:48
Az a baj ezekkel az új konzolokkal, hogy 160k egyszerűen sok érte. elvesztették a legnagyobb előnyüket egy PC-vel szemben ami az olcsóság volt.
Amúgy szerintem sokkal jobb lett volna ha adnak mellé még egy joystickot. Amúgy is pl a tv-be is be lehet dugni a füles és tényleg ott van a kinect mikrofon. Anélkül meg úgy sem tudod megvenni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. Riddick77
2013.07.05. 12:13
A MS több marketing hibát is vétett. Drága a konzol,drágább ,mint a konkurencia. Főleg a kötelező kinect miatt. Gyengébb a hardver,kb 30%-al. És ott volt még a kötelező net is ,amit utólag vissza vontak úgy-ahogy. Nem is csodálom,hogy leépítették a xbox részleg vezetőjét,mert ennyi hibát összehozni már külön művészet. És mivel szinte egy a hardveres alap,még az sem lehet mondani ,hogy a nagy különbségek miatt más az ár. Akkor lesznek bajban,ha kijönnek az első tesztek,és a Ps4 en-jobban fognak futni a gamék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. xXdoki88Xx
2013.07.05. 12:30
Megmondták a kritikusok is meg az értelmesebb réteg, hogy az MS kezdeményezései teljesen jók voltak, az online ellenőrzés is meg a többi, de miután sírt mindenki hogy nem jó (többek közt én is) visszavonták és közölték hogy úgy néz ki a társadalom még nem érett meg erre a fejlődési szintre.

Hát nem tudom, én az állandó ellenőrzést nem hívnám fejlődési szintnek, meg azt sem hogy a játékokat csak annak adhattam volna el, akiket (boltokat) az MS kijelöl, ezek szerintem nem fejlődéssel kapcsolatos megoldások, hanem valami más, amit most inkább nem írnék le.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MrFox
2013.07.05. 12:31
nemlehet : PS2 160ezer volt, PS3 úgyszintén. Egy PS4 sebességű gépet 300ezer felett tudsz esetleg összerakni (és még abba sem tudsz gddr5 rendszer memóriát tenni, mert nincs ilyen a piacon), de még az is terhelve van az API-k által, pl. directx.

PS1 idejében még csak PC sem volt, ami képes lett volna olyan szintű 3D-re, utána kezdtek csak jönni az első Voodoo 1 3DFX kártyák arany árban. (Egy időben jött ki a konzol és alapították meg a céget.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mataczadri...
2013.07.05. 12:32
Most már minden jár hozzá, csak ne legyen olyan röhejes a ps4hez képest.
Rájött az MS hogy erőltettek a windows8al és akkorát bukott amekkorát tudott?
Jogos ez a PS4 imádat, csak nehogy hardveres szériahiba legyen náluk a startnál, meg a directxboxnál se.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. mikej95
2013.07.05. 12:51
Őszintén megvallva én nagy PC-s vagyok, konzolokkal sohasem foglalkoztam max PS2 emu formájában találkoztam velük, de év elején komolyan elgondolkoztam egy nextgen Box-on, de hamar kedvemet szegte ez a sok Orwell-i mutyi. Az x86-x64-es alapok pedig reményt ébresztettek bennem, hogy talán több játékot portolnak PC-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. nemlehet
2013.07.05. 12:53
Mr Fox:

Igen lehet, hogy azok is drágák voltak, de azóta változtak kicsit a dolgok. A PS2 korában közel sem volt minden háztartásban PC, még a PS3 megjelenésekor meg messze nem voltak ilyen fejlettségűek a PC-k. (pl nekünk is volt több gép is, de retek grafikus kártyával vagy akár a nélkül) Ma már egy közepes nem túl drága konfigon/laptopon is vígan eljátszogat az ember. Emellé megvenni egy ilyen drága konzolt sokkal kevesebb embernek éri meg mint 8-10-15 évvel ezelőtt.
Igen lehet, hogy nem éri el egy mai közepes PC a PS4 szintjét de jó pár évig nem is fogják kihasználni ezt a kapacitás, tehát mire odaér grafikus motor, fizikai modellezés, AI stb, hogy a mai PC nem lenne rá elég addigra a PC-k nyers erőből lenyomják a konzolokat a gyors fejlődés miatt. Persze ígérgetik az új fifában, hogy ilyen meg olyan izomszimuláció meg fizikai modellezés lesz és erre nem alkalmas a PC, de tudjuk, hogy az ilyen hangzatos marketing igéretekből ritkán valósul meg akár csak 10% is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. morgyi
2013.07.05. 14:02
nemlehet:

Pont azért játszol el vígan egy középkategóriás pc-n mivel a játékok nagy része konzolport és arra jobban megéri fejleszteni, ez a konzolok gyengesége miatt korlátozza jó pár éve a fejlesztést. Anno a Crysis azért tudott olyan szép lenni, mivel csak PC-re készült.
Az új konzolok fellendíthetik a grafika fejlesztését, vagyis csak fellendítenék, mert egy ideig majd pont PC-n nem elérhetők azok a technológiák a vékony API és az egységes RAM hiánya miatt ami fejlesztené a grafikát, valamint a megatextúrázás még mindig harmat gyenge pc-n és a GPGPU-s dolgok sincs még annyira támogatva. Ezért kell majd a konzolos game-k nagy részét visszabutítani PC-re.
A konzol 160-ért meg nem drága, 160-ból nem nagyon raksz össze olyan pc-t ami az AAA játékokat fullHD-ban viszi teljes részletességgel úgy, hogy 5-6 évig hozzá sem kell nyúlnod.
Ha úgy nézzük hogy ezt a pénzt meg is kell keresni akkor már sok a 160k, nem mi vagyunk a célpiac, meg szarabbul is élünk mint pár éve, de ez már nagyon OFF
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. MrFox
2013.07.05. 15:07
nemlehet : igen, a fix konzol hardvert valamikor beérik a moduláris PC-k, ez teljesen igaz. Én biztos veszek PS4-et amint hozzájutok, így voltam a PS1-2-3 esetén is. Emellett van egy húzott HD7850 pécém is, ami remélem elég lesz még 1 évig minimum, mire elkezdenek kijönni a konzol hardvert jobban kihasználó címek. Addig valószínűleg kb. egy minőségben lesz a kettő 1080P-ig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. thedevelop...
2013.07.05. 21:40
Riddick77:"Akkor lesznek bajban,ha kijönnek az első tesztek,és a Ps4 en-jobban fognak futni a gamék."

Ezt nem egészen értem. Ha jól tudom, a konzolgépek célgépek. Nincs olyan, hogy rosszul fut rajta valami, mert csak úgy adhatnak ki rá játékot, ha pl. minimum 60FPS-t produkál folyamatosan.
Ennek fényében hogy érted, hogy egyik konzolon 'jobban' fut majd valami, mint a másikon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. KatonaKM
2013.07.06. 07:18
Manapság a leggyakoribb szavak az MS-től: mégse, mégis
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. nferi1 morgy...
2013.07.06. 15:51
morgyi:
Csak azt felejtetted el megemlíteni, hogy a konzolgyártók fő profitja nem a hardver eladásából származik. A 160000 Ft-hoz add hozzá szépen a konzolos játékok magasabb árából származó többletköltséget. Így már nincs is „pénzbeli” előnye.
2 évig nem fog megjelenni olyan játék amit ténylegesen az új konzolokra fejlesztettek volna. Addigra nem lesz nagy költség/kihívás hardverileg erősebb konfigurációt összehozni. Amire kijönne a konzolok sebességbeli előnye, addigra a pc-k felépítéséből adódó hátrányból származó negatív hatásokat akár már nyers erővel is ki tudják küszöbölni pc-s fronton. Az előző konzol generáció megjelenésekor, sokkal nagyobb előnyben voltak a pc-hez képest, de mégis már 2 éve lassítják, fogják vissza az általános grafikai fejlődést.
És azt se felejtsd el, hogy a pc-k fejlesztésekor a fölösleges alkatrészeket nem a kukába dobod ki, hanem el lehet adni, így minimalizálható a költség. Kb.4- 5-év alatt "használsz" el 1 videokártya árát fejlesztésre, de cserébe minden évben „friss” a konfigod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. nemlehet
2013.07.06. 16:09
Én is ezt akartam írni, csak talán nem sikerült ilyen jól összefoglalni elsőre. Persze, most jön az, hogy "De a konzoljátékokat el lehet adni", de egyrészt ugye sokáig úgy volt, hogy az X1 játékoknál nem lehet vagy csak úgy, hogy nem éri meg, másrészt meg ki tudja meddig lesz ez a jelenlegi állás szerint. Láthattuk, hogy az MS-nél ami "kőbe van vésve" sem egészen úgy van. A Sony meg lapít, de ha mégis meglépi majd az MS az használt játékok kinyírását 1-2 év múlva ő is be fog csatlakozni. Meg amúgy is az ember nem azért vesz játékokat, hogy eladja....

Lehet, te elég jól keresel, de 160k az bizony elég sok pénz. Nem életmegváltoztatóan sok, de egy még egy KSH szerinti átlagos magyar fizetésnek is a kb 3/4-e. És leszarom, hogy máshol többet keresnek és nekik nem drága, mert nekünk itthon kell megvenni, itthoni fizetésből, itthoni árazással.

Amúgy meg pont a konzolportok nem szoktak normálisan futni. Az irányításról meg nem is beszélve. Érdekes a Witcher 2-nél PC az elsődleges platform és baromi jól skálázható. Vagy Sogun 2 Total War. Ezer+1 példát lehet sorolni.

Addig konzolon nem fog jelentős előrelépés történné amíg az előző generációra is kiadják a játékokat (kb fél-1 év). Az pedig a PC fejlődésében sok idő. Jön az új AMD APU hasonló felépítéssel mint a konzolokban, új videókártya generáció stb.
Én biztos 2-3 éven belül nem veszek új konzolt. Majd ha olyan 50-60 körül lehet kapni használtan akkor talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. mikej95
2013.07.06. 17:15
A konzol időszakosan van a PC alatt fölött, kezdetben a legjobb CryEngine még lenyomja(első kiadott játékok alatt, első 1-3 hónap), azután a PC-t oda-vissza alázza 2-4 éven át, ezt követően 2 éven át 30fps 30 fős BF multival büntetik a konzolosokat.
Legnagyobb hátránya: warez nincs a kezdetektől és lehet kell egy origi lemez(bár ami jó azt általában megveszi az ember), hogy fusson egy másik tört.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. morgyi
2013.07.07. 00:42
A konzol játék és a pc-s játékok közt úgy 3-5 ezer forint az árdifi ez nem eget rengető, és igen el lehet adni ha nem tetszik vagy meguntad. A PS4 úgy 130 körül előrendelhető most is. Abból milyen gamer pc-t kapsz most? kb semilyet... Jó tudom az is érv hogy kell egy jó tv is, de azt megint csak nem évül el és több dologra használható. Egy konzol meg egy gamer pc ára ugyan úgy sok pénz, de a ps4 és az xbox masszívan GPGPU-ra lett kihegyezve, amihez hasonlót majd csak a Kaveri fog tudni. Egy pc-s cég egy szem terméke. Ott van még a többi amit támogatni kell, ellenben a konzoloknál ahol az egységes ram címtér kihasználható, valamint nincs DX általi limit. Több rajzolási parancs adható ki, a fizikai számítások visszaírhatók így az AI is tud vele mit kezdeni stb... Ezt pc-re mind le kell majd butítani és ez nem is fog sajna sokáig változni. Az Intelnek nincs GCN szintű GPU-ja, az Nvidiának meg nincs x86 licence. A konzolportok minősége meg valószínűleg javulni fog köszönhetően annak hogy mindkét új konzol lényegében egy PC.

Arra meg rá kellene végre jönni, hogy a konzol céleszköz, játszani van kitalálva, ergo arra szerintem mindig is jobb lesz mint egy PC, funkcionalitásban viszont nem éri el egy pc szintjét, viszont értelmes felhasználói felülettel, egér+bill támogatással kiválthatja a facebookos+youtubeos+filmes felhasználóknál a pc-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. nferi1 morgy...
2013.07.07. 11:59
morgyi:
Úgy látom hogy vagy nem olvastad el amit írtam, vagy direkt nem értelmezted.
-Mire az új konzolokra írt játékok megjelennek 2 év. (addig nem fogsz tapasztalni túl sok előnyt). Addigra a PC-s részleg szerinted mennyit fog fejlődni? Mennyit fognak a mostani hardverek ára zuhanni? Most egy két éves csúcs konfigot mennyiért lehet megvenni? Évente hány játékkal szoktál játszani? Akárhogy számolod 2x veszed meg a konzolt. Szerintem ez nem elhanyagolható tényező, főleg mert az egyik fő érved az „olcsóbb mint a pc”. Játékok eladását ugyanúgy meg lehet tenni pc-k esetében is, maximum külön fiókba regisztrálod.
Lehet jönni a GPGPU-val, ami részben jogos is, csak itt is elfelejtetted megemlíteni, hogy sok dolgot nem lehet párhuzamosítani, ezekben a számításokban nem mész vele sokra.
„játszani van kitalálva, ergo arra szerintem mindig is jobb lesz mint egy PC” Mond ezt azoknak akik jelenleg szívnak. Elmagyarázhatnád, hogy miért jobb pl. most BF3-al multizni a jelenlegi konzolokon mint PC-n? lol
Egy normális TV tudja net+facebook+youtub+film kombinációt, tehát erre felesleges a konzol.
De a lényeg: Ha az előző konzol generáció vs pc-t vesszük figyelembe, akkor az új konzoloknak legalább 2x erősebb hardverrel kellene kijönni ezen az áron (ekkor szerintem is megérné), mint ahogy kijönnek. Ezen nem változtat egy érved sem, mert azok nagy részét rá lehet húzni az előző konzol generációra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nemlehet
2013.07.07. 12:44
Nem mellesleg a legtöbb ember úgy mondja a gamer PC-t, mintha nem lenne otthon eleve már egy gép. Azért nem mindegy, hogy mindent meg kell venni a géphez, vagy elég egy videókártya vagy processzor csere. Ok, lehet a procihoz alaplapot is kell cserélni, de azoknak akik sokat játszanak azoknak pl a RAM, ház, HDD/SSD, ODD egy az egyben átrakható. Perifériák szintén megvannak. Így a 300k inkább már csak 250-220 vagy még kevesebb. De legtöbbször nem is kell full gépcsere, csak egy jobb videókártya. 130-160k-ból elég ütős kártyát lehet venni. De nem is kell olyan drága. Én is tök jól elvagyok egy GTX580-al.

A játékok áráról meg: 3-5 ezer Ft igenis sok pénz. Én napokig eszek belőle. De ok nézzük arányaiban: 12k-nak (egy drágább PC-s játék) a 3k 25%-a az 5k meg kb 35%-a. Ez azért nagy különbség. 10 játéknál már 30k-50k, 20 játéknál 60-100k egy évben. És akkor még nem is vettél sokat. (kevesebb mint havi 1 vagy havi 1,6) Ha ezt mellécsapod a 130k-s konzolárnak akkor egy éven belül meg van a a gamer PC ugyan annyi játék mellett.

Én nem azt mondom, hogy szar a konzol, mert nekem is van és azt a 35k-t Kinectel nagyon megérte De ne ringassuk magunkat abban a hitben, hogy jobb és még olcsóbb is mert nem az.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noPublicFG
2013.07.07. 12:53
nesze egy füles! csattt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. heckles04
2013.07.07. 17:36
csak nekem érdekes, hogy egy mono fülessel akarják kiszúrni az ember szemét?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. SzAdamAndy
2013.07.07. 22:40
@nemlehet - 2013-07-07 12:44:14

+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. morgyi
2013.07.08. 00:52
nemlehet

nem fogjuk tudni egymást meggyőzni amiket állítasz totál ellentmondanak egymásnak. Szerinted 130-160k-ból tök jó videókártyát lehet venni, de mellette meg fennakadsz a játékok közti árdifin amiből napokat elélsz. Ennyiből már az alap 10 ezres pc játék árából is elélsz 2 hétig, de most nem ez volt a kérdés.
Az hogy egy konzolhoz a termékciklusa végéig hozzá sem nyúlsz, míg a pc-dre egyszer, vagy inkább kétszer minimum 50-60 ezret rá kell hogy költs.
A next gen konzol szintű grafikához meg alsó hangok 200k-s gép kell.
Én még mindig úgy vagyok vele hogy olcsóbb...
Én meg pont hogy nem vagyok konzolpárti csak a tényeket nézem. Nem lesz konzolom, pc-m van arra is inkább már csak mint munkaeszköz tekintek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Riddick77
2013.07.08. 12:51
thedeveloper Úgy értem,hogy jobban futhat egy game két konzolon,hogy az egyiken belassulhat,jobbak a textúrák,nagyobb felbontást használ,több effekt van... stb. Szokták a mai generáción is tesztelgetni melyik konzolon ,hogy fut ugyanaz a játék. Szerintem mindenképp érdemes kivárni az első teszteket a két új nextgen konzolról. Különösen annak fényében,hogy az xbox 360 első generációja úgy leolvadt ,mint Csernobil. Nemrég olvastam egy különös hírt,külföldi újsáágokban,hogy állítólag az xbox one -ál a mérnökök 200mhz el vissza vették az APU-t ,mert féltek ,hogy kiolvad,mint a régiek. Remélem ez csak rémhír.
RUMOR: Xbox ONE to be underclocked by 200Mhz
>> Anonymous sources claim XB1 has 'heat issues'.

Microsoft engineers on fear of facing another RROD nightmare with their new XBOX ONE console, have decided to slow the system down by up to 200Mhz to resolve any possible problems with its launch.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nemlehet
2013.07.08. 17:12
morgyi: Értő olvasás ha kérhetem. Azt mondtad 3-5 ezer ár difi nem egetrengető. Én erre reagáltam, hogy mit is jelent hosszútávon. Az, hogy nekem sokat jelent 3-5 ezer forint és az hogy 130k-ból milyen videókártyát LEHET venni nem értem miért ellentmondásos.

Egyszerűen nem olcsóbb. Hülyék lennének a gyártók és kiadók pénzt spórolni nekünk. Lehet, hogy nem egyszerre kell kifizetned a nagy összeget mint a PC-nél, de szépen lassan a drágább játékokon és a fizetős multikon, a drágább perifériákon keresztül behajtják rajtad. Erre vonatkozott a számítás amit írtam.
De jól van akkor vigyük tovább csak elméleti síkon. Mind a két ember 0-ról indul. Tegyük fel, hogy a konzolosnak van egy HD TV-je már. Csak 10 játékot vesznek egy évben ami kevesebb mint havi 1.
X1:160k+10*18k+12*1250 (gold)=355k (első évben)
PC:300k+10*15 v 10*12k =450k v 420k (első évben) (jó drágán vette a gépet)
Második-harmadik évben nincs hardver költség csak játékokat meg a fizetős multit veszünk:
X1: 20*18k+24*1250=390k
PC: 20*15k v 20*12k= 300k v 240k
Eddig összesen boxra költöttünk 355+390=745k-t Míg PC-re 750 v 680k-t
Negyedik évben megint játék+hardver:
X1:10*18k+12*1250=195k
PC: 60k+10*15 v 10*12=210 v 180k
Tehát ezen a ponton hardverfrissétéssel együtt is olcsóbb már a PC ha 12k-ért vettük a játékokat. Tehát ha a teljes 8 éves kifutási időre nézzük akkor biza csúnyán elvérzik gazdaságosságban a konzol. Tovább nem számolom mert talán egyértelmű. És akkor nem vettem bele, hogy +1 joystick minimum, drágábbak a DLC-k is stb. Jah meg ugye box mellé így is úgy is kell egy PC ami + költséget jelent.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. SzAdamAndy
2013.07.09. 23:29
@nemlehet

+1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!