iPon Hírek

Mégis jöhet a Facebook Phone?

Dátum | 2012. 04. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Érdekes pletykák kaptak szárnyra, miszerint a legnagyobb közösségi oldal és a HTC újra nekifut a közös okostelefon fejlesztésnek. A két vállalatnak ilyen szempontból már komoly múltja van, hiszen egyszer már napvilágot láttak ilyen hírek, sőt még piacra is kerültek ennek jegyében különböző telefonok, ám ezek mögül a Facebook végül kihátrált.


Az HTC Chach és a HTC Salsa a két leghíresebb "Facebook mobil", ezeknek például dedikált gombja van a közösségi site elérésére, de szoftveresen is komolyabb az integrációja az oldalnak, mint a hagyományos androidos telefonokban. Persze akadtak független próbálkozások is, ilyen volt az INQ készüléke, vagy a Vodafone színeiben induló 555, melyet az Alcatel gyártott. Ezek mindegyike különböző árkategóriában indult, de valahogy igazi sikere egyiknek sem lett. Ennek fényében nem biztos, hogy logikus döntés lenne a Facebooknak komoly összegeket fektetni egy saját modellbe, és a taiwani gyártónak sem túl sok szép emléke lehet az említett két eszközzel kapcsolatban. Ha az információk mégis igaznak bizonyulnak, akkor valamikor az ősz folyamán számíthatunk a közös munka eredményére. Az új okostelefon pedig minden eddiginél komolyabban integrálná a Facebookot. Ennek eredményeként pedig, nem csak hogy minden létező funkciót elérhetővé tennének, de még exkluzív képességekkel is fel lenne ruházva.

Érdekességként érdemes megjegyezni, hogy a Facebooknak jelenleg a puszta hírek is rendkívül kedveznek, ugyanis hamarosan szeretnének a tőzsdére lépni. Ám a legutóbbi negyedév zárása nem túl kedvező számokat hozott néhány napja, mely elbizonytalaníthatja a befektetőket, és halasztásokra kényszerítheti a céget. Így most minden pozitív sugallatú kiszivárgásnak komoly hatása lehet. Sokak feltételezése szerint tehát nem kell meglepődni, ha kiderül, hogy a Digitimes által közölt dolgoknak téves alapjai voltak.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. meszes
2012.04.27. 16:58
Erre csak ennyit tudok reagálni!
UGYAN MÁR!!!!4444
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. norberth20
2012.04.27. 17:05
Egy kis korrekció: HTC ChaCha!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95
2012.04.27. 17:40
Gondolom előre lesz telepítve minden 'véletlen' bug, hogy kémkedhessenek a vásárlók után.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. HUFEUR
2012.04.27. 18:06
Még ha olcsó lenne sikeres és lehetne, de ha HTC akkor ez már lehetetlen.
Főleg a tizen/huszonéves csajoknak megy extrém mód a facebook mánia, ők meg azért ritkán vesznek 100+ ezres telefont.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kajla_hun
2012.04.27. 20:26
jól néz ki
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. zord01
2012.04.27. 23:51
Kémphone...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. freyr
2012.04.27. 23:52
A jelenlegi integrálhatóságnál már csak az lenne mélyebb, ha mindent automatikusan és kikapcsolhatatlanul szinkronizálna a Facebookkal, valamint a játékok helyét is a Facebook játékok vennék át. Ugyanis szinte mindenbe beletették már a Facebookot valamilyen formában. De erre kinek lenne mégis szüksége? Úgy értem a Facebook-függőségben szenvedőkön kívül. Nekik is pszichiáter kellene inkább, nem Facebook mobil.
Megjegyzem vicces, hogy a Firefox helyesírás-ellenőrzője még mindig hibás szóként kezeli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. fillesy
2012.04.28. 07:27
Nem tudom mennyire tartozik ide de a FB legfrissebb Android-os kliense valami iszonyat szar. Zabálja az aksit, szép kis forgalmat generál folyamatosan (tudom, lehet valamennyire állítgatni meg le is lehet tiltani de akkor jelentőségét veszti az egész alkalmazás) de ami a legjobban idegesít:
Az App Drawer-be kitett két kurva kibaszott ikont, egy "Camera" nevűt és egy "Messenger"-t. Értitek, nem "Facebook Camera" csak simán "Camera". Az ANdroid beépített kamera appjának is ez a neve így most két "Camera" van az ikonok között. Mindez egy olyan apphoz amit soha a k. életbe nem fogok használni és egyébként a fő FB alkalmazásból is simán elérhető.
Ahogy nézem a Market-en a visszajelzéseket, nem csak az én csőrömet bassza ez a hozzáállás és remélem a Google lép valamit az ügyben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DemonDani
2012.04.28. 10:01
fillesy

nekem is feltűnt bár adatforgalmat nem néztem de egyedül képfeltöltésre használom, minden másra vagy opera mini m.facebook vagy facebook messenger ha üzenni akarok. javaslom neked is hogy töröld a fenébe, mert még lassú is. opera miniből 100szor gyorsabb az elérése a facebook messengerről nem is beszélve.

amúgy elsőre még az ikon is csak egy sima objektiv volt de az uj frissitésben már odatettek egy facebook logót a sarokba, szóval szerintem ez lett a megoldás, és ez már így marad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2012.04.28. 13:30

Facebook generation informatikabol erettsegizik:

tessek mondani, mikor kotottek ra a vilaghalot a facebookra?

hogyan fejlodott ki az informatika a facebook-bol? (amugy a helyes valasz: sehogy)

Tortenelem: beszeljen a facebook elotti gyujtogeto, halaszo, vadaszo oskozossegekrol!

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!