iPon Hírek

Mégis lehetnek nagyobb városok a SimCityben

Dátum | 2014. 08. 27.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A SimCityvel elég sok ponton sikerült megbántania a Maxisnak a sorozat eredeti rajongóit. Egyrészt a játék kizárólag online működött, aminek következtében napokig gyakorlatilag játszhatatlan volt, amikor pedig végre be lehetett jutni a szerverekre, szomorúan kellett tapasztalnunk, hogy a pályák annyira kicsik, hogy a felépített "városaink" legfeljebb egy kerületnek felelnek meg. Szerencsére a játék körül azért kialakult egy egészséges modder közösség, akik szépen-lassan kezelésbe vették a problémákat. Egyrészt, még a hivatalos, Maxis-féle megoldás előtt elérhetővé tették az offline módot, most pedig találtak megoldást arra is, hogyan lehet nagyobb városokat építeni. Az egyelőre Project Orion néven futó, még viszonylag korai fázisban leledző mod segítségével kitolhatjuk a városunk határait, így egy 3x3km-es területre építkezhetünk, ami körülbelül négyszer nagyobb, mint az alap. A dolog remekül működik, de néhány kisebb hiba azért akadhat, például ha a környező területekre akarunk új városokat építeni, és néhány kezdőérték (például a szennyezettség) is összekavarodhat, de vélhetően ezek megoldásán már dolgoznak a készítők. A SimCity megjelenése után a Maxis közölte, hogy a játék elképzelhetetlen online jelenlét nélkül, hiszen az Origin szerverei számolnak egy rakás olyan adatot, melyeket nem lehetne átvinni a felhasználó számítógépére. Később persze kiderült, hogy ez marhaság. Nem sokkal később a Maxis azt is mondta, hogy a nagyobb városok komoly terhelést rónának a PC-inkre, és hogy több hónapnyi tesztelés előzte meg a döntést a mostani területek méretéről. Úgy látszik, ez sem igaz.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. McGregor
2014.08.27. 13:47
Akkor lassan talán meg is veszem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Asagrim
2014.08.27. 14:12
Megoldotta vele együtt azt a masszív forgalmi dugót is, ami ezzel jár? Ugyanis a forgalom miatt volt szándékosan kicsire véve a városméret.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 2rok
2014.08.27. 14:56
A "gépigény csökkentése miatt" volt kicsire korlátozva. Forgalmi dugó meg csak akkor van ha rossz az úthálózatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. ChoSimba
2014.08.27. 15:04
És most, hogy végre használható lesz a játék, senki nem fogja nyomni, mert már rég megunta, hype over
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim 2rok
2014.08.27. 15:05
Nem, forgalmi dugó mindenképpen van, akárhogyan alakítja bárki az úthálózatot. Még azoknak is be-beficcen egy-egy piros útszakasz, akik youtube-on oktatják hogyan kell ilyen úthálózatot építeni.

Ha kerülöd a négyes kereszteződéseket és helyettük hármast csinálsz, akkor hosszabb lesz az útvonal, az a baj.

Ha kereszteződés helyett híddal valósítod meg a közlekedést, akkor meg túl gyorsan érnek az autók az olyan csomópontokhoz, ahol mindenképpen kereszteződés kell, és emiatt torlódás alakul ki.

Nincs tökéletes úthálózat, pláne nem ilyen felskálázott méretben..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. 2rok
2014.08.27. 15:22
A lokális dugók nekem nem okoztak nagy gondot sose, ott kis átszervezéssel lehet orvosolni a problémát, és szerintem nagyobb méretben ez még jobban orvosolható, mert nem kell mindent egymás hegyére hátára pakolni. Ha a megnövekedett népsűrűséget nézzük a map miatt akkor inkább a városba bejövű autópályánál lehet itt choke point, amit már a mod nélküli verzióban is trükkösen kell megoldani hogy ne legyen fennakadás. Ahogy nézegetem ezt a modot, még eléggé pre alfa stádiumban van, kvázi haználhatatlan még.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim 2rok
2014.08.27. 15:30
Nézd, nekem egyedül az oldotta meg az állandó torlaszokat, hogy sugárút T kereszteződés mellé is raktam rendes utat, és így gyakorlatilag egy hármas T útkereszteződéssel csúcsidőben - tehát mikor munkába mennek, vagy onnan haza - még mindig előfordul a már-már pirosas narancssárga torlasz.

A gond az, hogy van ahol nem szabad fullra upgradelni az utakat, hogy a házak mellettük maradjanak low/mid szinten, még akkor is ha közben valami folytán - betegség, bűnözés, katasztrófa, akármi - elnéptelenednének. Lehet maxolni ezeket az utakat, és helyette játszani a parkokkal hogy maradjanak a szintjükön, de az egy nagyobb rémálom mint a forgalom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Zotya21
2014.08.27. 16:38
igazából erre a problémára jöttek a mega tornyok

de ez is tetszik de pl enél a pályánál is lessz lehetőséged hajóra repülőre pluszba meg vaútra ezért sokat elvesz az autópálya forgalmából
szóval a dugót szerintem lehet kezelni főleg mivel már van a megatornyokhoz légihíd meg légivasút is ha megvan a cities of tomorrow
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. matyi009
2014.08.27. 16:53
"hiszen az Origin szerverei számolnak egy rakás olyan adatot"
Fuj mekkora rizsa szar szöveg. Origin.... ezért nem BFezek mert ök csinálják. Nemtudom milyen játék ez de rettenetesen szánalmas 3x3km egy városnak. vagy ez vmi tablet játék? mert a Tap out Simpsonsba is lehetett ekkorát épiteni kb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. taktari
2014.08.27. 17:07
Moslek falvat mar nem menti meg semmi mod. Amugy is eleg bugos mod sajnos.
Offline mode? Sose volt. Eloszor lepj be ONLINE az origin fiokodba majd inditsd el a jatekot ONLINE az ott kivalaszthatod az offline funkciot, DE online kell maradnod! Hol itt az offline verzio?!
Nem is ertem, hogy csinalhattak SC4 utan egy ilyen SIMS city-t? Mindenki varta a flash-nel flash-ebb dolgokat amit a modderek megcsinaltak SC4-ben. Villamos (normalis nem ez a dublo vasut), autopalyak, csatornak, bonyolult uthalozat, jardak meg estig lehetne meg irni az emberek kreativitasat ebben a jatekban. Errre mit kapunk?!
160eurot koltottem erre a moslekra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. ChoSimba takta...
2014.08.27. 17:33
160 Eurót ? Azt hogy ? De hát így jár, aki nem olvas teszteket vásárlás előtt
Dio3 után megfogadtam, hogy teszt nélkül nem veszek még egyszer játékot, nem hiszek a mindenféle beígért királyságnak...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. mikej95
2014.08.27. 17:54
Látom nem csak a WD esetén történtek ilyen aljasságok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Csongor22
2014.08.27. 19:17
Sziasztok! Tudom nem ide tartozik,de lenne valaki akivel tudnék játszani?Mindenhol fogyatékosak vannak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. taktari ChoSi...
2014.08.27. 19:24
Digital deluxe edition elorendelesbe 2x80euro mert ugye a DRM miatt egy nem lett volna eleg

En ezek utan mar mindent torrentezek azt 4-5ora mulva is erdekes a jatek akkor veszem meg


 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Renhoek ChoSi...
2014.08.28. 12:52
Belőlem is D3 hozta ezt ki...
A piac magának generálja a torrentforgalmat ezekkel a szemétkedésekkel. Előtte vettem bolti játékokat... most és ezentúl fogva is csak indie játékokat fogok támogatni, akik baromira megérdemlik... és nem online mode-al, DRM-el meg hasonló genyáskodással, hanem a játék zsenialitásával vívják ki a támogatást...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!