iPon Hírek

Mégis lesz Apple PDA?

Dátum | 2007. 09. 27.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az AppleInsider megbízható forrásai szerint Apple mérnökök egy csoportja visszatért a tervezőasztalhoz, hogy újraalkossanak egy Apple PDA-t, amihez ezúttal egy új, többérintéses (multi-touch) technológiát használnak kiindulópontként.

Sorban ez már a második alkalom lenne arra, hogy az Apple nekiveselkedik a PDA-piacnak is; a '90-es évek végén is volt már egy elképzelésük egy bizonyos Apple New MessagePad-ról, de ez aztán soha nem került ténylegesen legyártásra.

Steve Jobs tehát láthatólag újfent bevetette magát - bár az Apple iPhone határidőre való megjelenítésére tett nagy igyekezet láthatólag okozott némi folytonossági hiányt a PDA-tervezetben.

Most azonban, hogy az iPhone már régóta piacon van és viszik is rendesen, immár újra koncentrálhatnak az Apple PDA fejlesztésére, ami vélhetőleg - és természetszerűleg - Max OS X-el fog működni. Külsőre a források úgy írták le, mint egy vékony és karcsú, az iPhone-hoz hasonló, bár annál kb. másfélszer nagyobb darabot, 720 x 480-as felbontással, ami ebben a kategóriában valóban szép teljesítménynek számít. Plusz, amint már említve lett, az Apple többérintéses technikáját is továbbviszi, és így összetettebb parancsokat is tesz lehetővé.

Az egyelőre még be nem jelentett eszköz megjelenése állítólag 2008 első felére várható, Jobs januári hangadó Macworld-beszédével egybeesően
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.09.27. 17:30
Az AppleInsider megbízható forrásai szerint Apple mérnökök egy csoportja visszatért a tervezőasztalhoz, hogy újraalkossanak egy Apple PDA-t, amihez ezúttal egy új, többérintéses ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!