iPon Hírek

Mégis megvédi a nethez való jogot az EU

Dátum | 2009. 11. 06.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Bárhogyan is végződik majd a Dél-Koreai konspiráció, az Európai Parlament úgy döntött, hogy különleges jogi védelem illeti meg mindazokat, akiket az új kalózellenes szabályozások következtében a netkapcsolatuk elvesztésének réme fenyeget.

A Telekommunikációs Reformcsomag új rendelkezései szerint ugyanis a nethozzáférés "alapvető" jog, így az EU valamennyi tagországának kutya kötelessége "méltányos és pártatlan" eljárást lefolytatni minden olyan esetben, amikor az esetlegesen érvényben lévő kalózellenes törvényeik révén valakinek a nethozzáférését veszélyeztetik.

A rendelet nem titkolt célja a túlkapások elleni védelem, ami nagyon is indokolt, mivel az eleddig meghozott kalózellenes törvények a nethasználatot nem tekintik alapvető jognak, a méltányosság és pártatlanság pedig eleve nagymértékben kétes olyan törvények esetében, amelyeket nyíltan vállaltan a zenekiadók és filmstúdiók "hozattak", és amelyekhez konkrét bizonyíték sem kell, mert már csak maga a gyanú is elég.

Mindemellett a csomag hozott még egy fogyasztóbarát és egy fejlődést elősegítő rendelkezést is: egyrészt azt, hogy a mobilszolgáltatók egy napon belül intézzék el a számhordozást, ha valaki szolgáltatót vált, másrészt pedig elősegíti a használaton kívüli analóg TV-spektrum befogását jövőbeli 3G és 4G mobil adatszolgáltatásokra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. axe
2009.11.06. 15:17
rájött hogy ezt lehetetlen megvalósítani és inkább kiszáll mint hogy fellázadjon a warez társadalm (szerintem nem kell ragozni mennyien vannak p2p használók)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. petyus76
2009.11.06. 16:31
Köszönjük néked E.U.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Szerzetes
2009.11.06. 17:44
Helyes! Védjenek meg minket mindenféle pénzéhes vágott szeműtől (elég nekünk a saját pénzéheseink)
Hogy tudna fellázadni a Warez társadalom?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. TescoZsomi
2009.11.07. 11:28
Én azt nem értem, hogy egyáltalán ilyen törvényt (3-csapás) hogy fogadhattak el Angliában. Tudtommal a választott képviselőtestületnek a nép érdekeit kell védeni, nem a nagyvállalatokét.

És -szintén tudtommal- a nagyvállalatoknak nem lehet(ne) beleszólása a törvényhozásba, mert a tisztelt képviselőtestületet nem a nagyvállalat választja, és nem a nagyvállalat pénzeli. (Ezutóbbi azért sántít egy kicsit, de feltételezzük, hogy a korrupciónak a leghalványabb sugara sem merül fel egy ilyen nagy összeget érintő ügyben)...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.11.07. 21:39
szerzetes majd meglátod. 1 példa: keresnek más lehetőségeket és még annyit sem vesznek eredeti cuccokat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2009.11.07. 23:25
Más lehetőség? Egy idő után szerintem elfogynak a szolgáltatók, ahova átmehet egy warezos. Aztán vagy hallgatja azt amit eddig leszedett v. megveszi.
Nem lehetne valahogy, hogy szervezett összefogásra ösztönözni a torrent-warez társadalmat (ha egyáltalán van ilyen) és egységesen fellépni a vállalatok ellen?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!