iPon Hírek

Megjelent a magyar fejlesztésű GFXBench 3.0-s kiadása

Dátum | 2014. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A GFXBench 3.0 egy ígéretes tesztalkalmazás, amit egy magyar cég, a Kishonti Informatics fejlesztőcsapata készített. A programmal a GPU teljesítménye mellett a renderelés minőségét és a fogyasztást is mérni lehet, méghozzá egyszerűen, kényelmesen, hála a remekül átlátható, letisztult, könnyen kezelhető felhasználói felületnek. A több platformon is működő tesztalkalmazás első körben még csak Androidon vált elérhetővé, de a fejlesztők már dolgoznak a program Windows 8-as, Windows RT-s, Windows Phone 8-as, Linux-os, iOS-es, Mac OS X-es és Kindle Fire platformokra szánt változatain is. Mivel keresztplatform-alkalmazásról van szó, így az egyes platformok alatt kapott teszteredmények várhatóan összehasonlíthatóak lesznek egymással.
A GFXBench 3.0 natív támogatást biztosít az OpenGL ES 2.0-s és 3.0-s kiadásához, valamint az asztali OpenGL kiadásokhoz, és a DirectX11-hez. A jelenlegi Androidos változat két fő tesztet tartalmaz: az egyik az OpenGL ES 2.0 alapú T-Rex, ami a GFXBench 2.7-es kiadásából már ismerős lehet, a másik pedig az OpenGL ES 3.0 alapú Manhattan.
A Manhattan egy éjszakai tesztjelenettel dolgozik, amely elég komplex terhelést ró a GPU-ra. A tesztjelenet a mélységélesség mellett számos egyéb effektet is bevet, a megvilágítás pedig hatvannál is több fényforrásból érkezik. A túlzás nélkül GPU intenzívnek nevezhető teszt többféle OpenGL 3.0 szolgáltatást, illetve képességet is kiaknáz futása során.
A T-Rex teszt egy OpenGL ES 2.0 alapú tesztjelenet, ami 1080p-s felbontásra lett optimalizálva. A T-Rex a GFXBench 2.5-ös motorjára támaszkodva mutatkozott be, majd továbbfejlesztett változata a GFXBench 2.7-ben is feltűnt – tulajdonképpen most ez utóbbi verzió teljesít szolgálatot a GFXBench 3.0-s kiadásában is. A teszt részletes textúrákkal, komplex geometriával és különböző effektekkel – például motion blurral – dolgozik, így alaposan megdolgoztatja a GPU-t. A GPU intenzív tesztek mellett egyéb tesztek is találhatóak az alkalmazásban, amelyek más és más aspektusból vizsgálják az adott rendszer teljesítményét. Az Alpha Blending teszt a renderelési minőséget helyezi górcső alá, az ALU teszt pedig az adott GPU számítási teljesítményéről rántja le a leplet. A repertoárban jelen van még a Fill teszt is, ami a texelkitöltési sebességet vizsgálja, valamint a Driver Overhead teszt is a kínálat részét képezi, ami a driver által a processzorra rótt extra terhelés mértékét vizsgálja.
Az alkalmazás a fentiek mellett akkumulátortesztet is kínál, valamint a teljesítmény stabilitását is vizsgálja. Aki Android alapú eszközén szeretné kipróbálni az alkalmazást, a Google Play Áruházból akár most azonnal le is töltheti azt. Az alkalmazás magáncélra ingyenesen használható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. R3LaX123
2014.01.25. 11:36
Letöltöttem, de szerintem van 1-2 érdekes eredmény.
Nekem HTC One telóm van és Manhattan teszten 301 pontot kaptam, míg más eredmények alapján pl a Z1 ennek a kétszeresét, amit erősen kétlek, mivel használtam azt a telót is és több helyen/játékban lassabb mint a One. Ja és az Iphone 5s itt 1305! pontot kapott, míg a Manhattan off screen-nél én a One 304 az 5s már csak 676!-ot. Pl az Alu tesztnel az 5S alig jobb a One-nál és még pár érdekes adat. Bár lehet ezek a valós értékek, de számomra elég furcsák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Casterke
2014.01.26. 13:50
A z1-ben Snapdragon 800 MSM8274, GPU: Adreno 330-van a HTC one-ban pedig Snapdragon™ 600 GPU: Adreno 320-van még jóhogy többet csinál a Z1 iPhone 5s-ben pedig sokkal jobb a grafikus hardver ennyi..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Casterke
2014.01.26. 13:52
http://m5.paperblog.com/i/66/660243/tests-show-iphone-5s-a7-chip-is-dual-core-sti-L-emjV5u.png pl itt de sok helyen többet csinál
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. R3LaX123
2014.01.26. 16:21
Casterke
Tudom milyen hardver van benne, de erősen kétlem, hogy az 2X erősebb lenne,főleg -mint ahogy már írtam- htc-n sok játék szebben fut mint z1-en.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!