iPon Hírek

Megjelent a Thermaltake ujjlenyomat-olvasós egere

Dátum | 2016. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Thermaltake még januárban mutatta be különleges egerét, amely a Black V2 alapjaira épült, legnagyobb különlegessége pedig az volt, hogy oldalára egy ujjlenyomat-olvasó került, amivel sok szolgáltatásba megkönnyíthetjük a belépést. Akkoriban az új egér még csak prototípus formájában létezett, és nem is igazán lehetett tudni, mikorra készül el a fejlesztőcsapat a kereskedelmi forgalomba szánt változattal.
Az első információk megjelenése óta nagyon sok víz lefolyt a Dunán, most pedig a termék hivatalos rajtjáról szóló sajtóközlemény is befutott, így a friss egér végre kereskedelmi forgalomban is megvásárolható. Az újdonság a TT eSports sorozatot erősíti, amelyben játékosoknak szánt termékek sorakoznak, neve pedig Black FP lett.
Az ujjlenyomat-olvasó a Synaptics műhelyéből érkezett, alapját pedig egy „Iron Veil” technológiára támaszkodó, gyorsan dolgozó biometrikus érzékelő adja. A 256-bites AES adattitkosítással működő rendszer mind a tíz ujjunk mintájának tárolására képes, az előzőleg leolvasott és elraktározott ujjlenyomatok pedig szükség esetén törölhetőek is.
A FIDO (Fast Identity Online) UAF kompatibilis eszköz könnyen használható, segítségével pedig egy érintéssel beléphetünk a Windows 10-es operációs rendszerünkbe, vagy éppen Facebook fiókunkba is. Az ujjlenyomat-olvasó segítségével Windows 10 alatt még fájlok és könyvtárak titkosítására, illetve egy érintéssel történő feloldásukra is lehetőség van, ami sok esetben jöhet jól.
Az ujjlenyomat-olvasó funkciót kezelő Security Center csak Windows 10 alatt működik, de a gamer szolgáltatásokat kezelő Command Center Windows 7 és Windows 8.1 alatt is használható. A Black FP egér nem csak az újfajta biztonsági megoldások kedvelőinek, hanem a játékosok számára is érdekes lehet, ugyanis alapját egy AVAGO 9500-as lézeres szenzor adja, ami 5700 DPI-s maximális felbontással dolgozik. Ez a szenzor másodpercenként 381 centiméternyi mozgás feldolgozására képes és akár 30 G-s gyorsulást is könnyedén, pontosan lekövet. A szenzor érzékenysége 100 DPI-s lépcsőnként állítható, a dedikált DPI gombhoz pedig négyféle érzékenységet rendelhetünk (alap esetben 400/800/1200/2000 DPI), így ezek játék közben is elérhetőek lesznek.
Az aktív profilról ledes visszajelző ad tájékoztatást. A 7 programozható gombbal ellátott egér fő gombjai OMRON kapcsolókat rejtenek, amelyek élettartamuk során legalább 5 millió lenyomást viselnek el. Az egyes gombokhoz rendelt funkciókat ötféle profilban tárolhatjuk, így összesen 35 makró fér el a fedélzeti memóriában. Az újdonság lekérdezési sebessége – vagy ha úgy tetszik, polling rátája – maximum 1000 Hz lehet.
Természetesen a ma oly divatos RGB LED alapú háttérvilágítás sem hiányzik a fedélzetről. A görgő és a hátlapi logó mögött elhelyezett RGB LED működése egymástól függetlenül módosítható, sőt, még világítási effektek is rendelkezésre állnak.
Az 1,8 méter hosszú kábellel rendelkező egér alján egy fiókban találjuk a súlyokat, amelyekből 5 darab 4,5 grammos példány jár – ezek tetszés szerint használhatóak. A 121 milliméter hosszú, 69 milliméter széles és 41 milliméter magas újdonság jobbkezesek számára készült, ahogy az a képeken is látszik.
A Thermaltake Tt eSports Black FP rövidesen megjelenik az üzletek polcain, hivatalos listaára pedig 59,99 dollár.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Capritain
2016.10.13. 13:32
Már bocs, de ez nagyon hülye ötlet, ha csak az az egy szenzor van rajta a hüvelykujjnál...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.13. 14:21
Mi a hülye ötlet?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Ch00ler
2016.10.13. 14:38
Maga az eger egy jo kis razer koppintas. Az eleje mindenkeppen.
Azt en sem ertem, hogy hogyan lehet mind a ket kezrol ujjlenyomatot hozzarendelni, amikor praktikusan csak a huvejkujj van ott a szenzornal.

Rakjak inkabb a billentyuzetre, mar annak is tobb ertelme van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. LGx
2016.10.13. 14:44
ez jutott eszembe róla

[LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. gabest
2016.10.14. 09:29
Nekem is van ujjlenyomatos telefonom, értem hogy több ujj kell, néha asztalon van, néha felveszi az ember, vagy másik kézben van. De egy egeret hogy lehet több pózban fogni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.14. 09:50
a belépés idejére más ujjal csak meg tudod fogni ott az egeret.... de lépj be a telefonodon másik ujjaddal úgy, hogy normálisan fogod....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.10.14. 13:13
Ők is tudják, hogy nem a legjobb megoldás, de ha máshova rakták volna, az jóval több kompromisszummal járna. Befolyásolná a gombok viselkedését, fogná a koszt, könnyebb lenne véletlenül aktiválni, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!