iPon Hírek

Megjelent a Windows Phone 7.5 Mango

Dátum | 2011. 09. 30.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Microsoft elérhetővé tette Windows Phone 7-es platformjához készített frissítését. A Windows Phone 7.5 Mango – ami a Microsoft történelmének legnagyobb többfunkciós frissítésének számít a Windows Phone 7 megjelenése óta - rengeteg újítást hoz a Windows Phone platformhoz.


A Windows Phone 7.5 Mango segítségével jelentősen kibővül a platform funkcionalitása. Az egyik legfontosabb újítás az, hogy mostantól elérhető a multitask üzemmód, azaz egy időben több alkalmazás futtatására is módunk lesz. A következő fontos és lényeges újítás az Internet Explorer 9 mobil változatának elérhetősége, plusz az internetkapcsolat megosztásának lehetősége. További újítás a voice-to-text és a text-to-voice támogatás, valamint az egyes keresések alkalmával kapott lokáció alapú találati lista.
 

A Groups szolgáltatás segítségével kontaktjainkat csoportokba rendezhetjük, a névjegykártya szolgáltatásba pedig beépül mind a Twitter, mind pedig a LinkedIn. A Windows Phone 7.5 Mango érkezésével beépített Facebook chek-in (bejelentkezés) szolgáltatáshoz is jutunk, de emellett új arcfelismerő szoftver is rendelkezésre áll, sőt, a különböző e-mail fiókok leveleinek kezelése is egyszerűbbé válik. A vállalat közleménye szerint a 7.5-ös frissítésnek köszönhetően több, mint 500 új funkcióval bővül a Windows Phone 7 platform.


A hivatalos információk szerint tegnap óta a felhasználók 10%-a férhet hozzá a frissítéshez. Ez azért van így, mert a Microsoft illetékesei meg akarnak bizonyosodni róla, hogy minden készülék minden felhasználója problémamentesen tudja-e használni a Windows 7 Phone Mango-t, azaz vannak-e hibajelenségek vagy minőségbeli problémák. Amennyiben minden a terveknek megfelelően alakul, akkor hamarosan 25%-nyi Windows 7 Phone felhasználó számára teszik elérhetővé a frissítést és két-három hétig ismét figyelik az újdonság fogadtatását és működését. Amennyiben eben a körben is minden rendben megy, úgy már minden felhasználó számára elérhetővé teszik a szoftverfrissítést. Ezzel a gyakorlattal a vállalat illetékesei maximálisan biztosra akarnak menni: szeretnék, ha mindenki időben megkaphatná az új szoftvert és ezzel együtt azt is, hogy a frissítés alkalmazása után is elégedettek legyenek a Windows Phone tulajok. A 100%-os „lefedettséget” összességében négy héten belül szeretné elérni a cég.

A Windows Phone 7.5 Mango érkezése mellett egy másik örömteli hírt is bejelentett a cég. Mostantól az alkalmazások letöltéséhez, illetve megvásárlásához nem csak az okostelefont, hanem a Windows Phone Marketplace-nek köszönhetően bármilyen webböngészőt is használhatunk.

További információk a témában:

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Axekiller
2011.09.30. 10:48
Vajon szomorú smiley-s kékhalált tud majd?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. axe
2011.09.30. 11:35
Axekiller - +1
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. toMOne
2011.09.30. 16:58
Ha valaki esetleg turelmetlenul varna mar a frissitest, akkor tegye a kovetkezot:
Amikor Zune-ben rakattint a Frissites gombra es elkezdi a program azt keresni, gyorsan huzzuk ki a netet a gepbol ( esetleg kapcsoljuk ki a wifit ), varjunk egy kicsit mire a Zune boldogan kozli velunk, hogy talalt egy frissitest ) a Mangot, azaz a 7720as frissitest megelelozi 1-2 pre-update, ugyhogy lehet nem rogton azzal kezdi.
Frissites elott backupot fog kesziteni a telorol, szoval ez eleg idoigenyes. Nekem kb 1-1.5 oraig tartott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Endibácsi
2011.09.30. 19:26
Arra vagyok kiváncsi, hogy ezzel a frissítéssel készülő új telókban már lesz microsd foglalat, vagyis bövíthető lesz-e a memoriája az új win7-es okos telóknak vagy sem. Mert elég gáz, hogy nem lehet őket bővíteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Insignia
2011.09.30. 20:34
Endibácsi az összesben van microsd foglalat... csak a telefon szétszedése nélkül nem férsz hozzá kivétel ezalól a HTC HD2
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Zabalint
2011.10.01. 14:00
"Az egyik legfontosabb újítás az, hogy mostantól elérhető a multitask üzemmód, azaz egy időben több alkalmazás futtatására is módunk lesz."

Fasza, a Windows CE 1.0(és az összes utódja a Windows Mobile 6-ig) már tudta 96-ban, akkor ha jól számolom olyan 10 év, és olyan szinten lesz a Windows Phone, mint a Windows Mobile 6 volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. razorlight
2011.10.02. 14:57
Endibácsi Eddig is lehetett volna benne (és van is a Samsung Focus/Dell Venue Pro). Ez csak a gyártókon múlik/múlt. Azért azt meg kell jegyezni, hogy nem ok nélkül nem nagyon engedélyezték ezt a gyártok, mert nem mindegy, hogy milyen microsd kerül bele. Ha megfelel a WP-nak akkor amiben van azt bele lehet tenni. Ez azért kell, hogy kiszűrjek a dzsunka minőségű 20 ft kártyákat, mert azért egy tetű lassú kártya csak nem kéne már bele.

Insignia A Samsung Omnia 7/Focus LG Optimus 7/Quantum és a Dell Venue Pro-ban NAND chipek vannak. A HTC-kben van microsd (abból se a leggagyibb).

De tudom, Linux, meg Android (iOS) a legjobb, a többi szarrágónak mint amilyen én is vagyok meg kell elégedjek egy szar Winfos Phone-al (vagy symbianal. tudjátok mi agymosottak már csak ilyenek vagyunk
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Zabalint
2011.10.03. 11:52
@Insignia:
A HTC HD2 nem Windows Mobile 6.5-ös készülék? Vagy frissíthető Windows Phone 7-re?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. razorlight
2011.10.03. 14:53
ZabalintNem frissíthető, csak rá lehet hackelni egy buhera WP7-ROMot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!