iPon Hírek

Megjelent az AIDA64 4.00-s kiadása

Dátum | 2013. 11. 20.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AIDA64 újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis elkészült a népszerű rendszerdiagnosztikai és rendszertesztelő alkalmazás legfrissebb, 4.00-s kiadása, ami számos fontos újítást vonultat fel.

A legfontosabb újdonság, hogy a 4.00-s verziótól kezdve OpenCL alapú GPGPU sebességmérő csomag is rendelkezésre áll, amellyel vizsgálhatóvá válik az adott rendszerben elhelyezkedő modern grafikus processzorok és APU egységek számítási teljesítménye. Az új modul, ami az "Eszközök" menüpontban található, lefut a rendszer összes OpenCL-képes komponensén, majd lehetőséget ad a végeredmény elmentésére is, sőt, korábbi eredményeinket is megtekinthetjük a "Results" gombra kattintva. Esetünkben csak egy AMD Trinity APU-val ellátott konfiguráció állt rendelkezésre, amelybe az alap teszt lefuttatása után a móka kedvéért egy Radeon HD 6570-es videokártyát is bepakoltunk, természetesen Dual Graphics üzemmódba kapcsolva. Íme a próbaverzió használata mellett kapott eredmények:
A fentiekhez további fontos adalék, hogy a GPGPU teszt a rendszer processzorán is lefut, ám a teszt CPU része már nem OpenCL alapú, hanem erősen optimalizált 64-bites algoritmusokat használ. Az új kiadás optimalizált sebességmérést kínál az Intel Bay Trail SoC egységeihez, plusz az AMD Kaveri és Bald Eagle APU egységeihez is. SoC fronton az Intel Atom C2000 "Avoton", illetve "Rangeley" egységek támogatása is megoldott, de ezek mellett az Intel Quark X1000-es sorozatú, Clanton kódnévre hallgató SoC egységekhez is kapunk előzetes támogatást. További fontos újítás, hogy az új szoftver immár VirtualBox v4.3 és VMWare Workstation 10 támogatást is kapott. Talán az sem meglepő, hogy az elmúlt időszakban megjelent összes AMD és Nvidia videokártya támogatása szerepel a kínálatban, sőt, a szoftver olyan videokártyákat is támogat, amelyek még csak a későbbiekben érkeznek. Az AIDA64 különböző kiadásai közötti legfontosabb különbségeket az alábbi táblázat összegzi.

A kép nagyítható!
Az AIDA64 4.00 már elérhető a hivatalos weboldalon, ahol a 30 napig működő próbaverzió letöltése mellett a szoftver különböző változatainak megvásárlására is van mód. Támogatott operációs rendszerek listája Az Aida 64 4.00 a jelenleg használatban lévő összes Windows kiadást támogatja a Windows 95-től egészen a nemrégiben megjelent Windows 8.1-ig, ahogy arról a fenti felsorolás is beszámol.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Mikeee
2013.11.20. 11:25
64 bites amúgy? Mert a 3.2 64 bites rendszeren még csak 32 biten fut.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Cannapeace
2013.11.20. 21:10
trial felirat nélkül jobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!