iPon Hírek

Megjelent az ASUS 900 Mbps-os Ethernet adaptere

Dátum | 2012. 04. 18.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | HÁLÓZAT

Az ASUS EA-N66-os Ethernet adaptere egy három az egyben megoldás, ugyanis AccessPoint, Repeater és Ethernet adapter módot egyaránt támogat. Az újdonság kiváló kiegészítője lehet a nemrégiben bemutatott RT-N66U routernek.


Az EA-N66-os Ethernet adapter egy kétsávos, vezetékes és vezeték nélküli támogatást egyaránt kínáló megoldás, amellyel hatékonyan bővíthetjük otthoni WiFi hálózatunk hatótávolságát, ugyanakkor Ethernet porttal ellátott eszközeinket is könnyedén hozzákapcsolhatjuk a vezeték nélküli hálózathoz. A különleges dizájnnal érkező újdonság 122 x 111 x 62 milliméteres mérettel, illetve 110 grammos súllyal kerül  boltok polcaira. A gyártó mérnökei a kétsávos WiFi támogatás hatékony biztosításához 3 antennát használnak, amelyek rendhagyó, szabadalmaztatott elrendezésben foglalnak helyet a termékben annak érdekében, hogy a biztosított jelerősség a lehető legjobb lehessen.

Az újdonság 802.11 a/b/g/n típusú kétsávos WiFi támogatást kínál – 450 Mbps-os sávszélesség áll rendelkezésre a 2,4 GHz-es tartományban, valamint ugyancsak 450 Mbsps-os sávszélességgel gazdálkodhatunk a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciatartományon belül. Az eszköz segítségével a 2,4 GHz-es tartományhoz rendelhetjük az általános hálózati forgalmat, az 5 GHz-es tartományt pedig exkluzív módon HD Filmek és egyéb tartalmak továbbításához tarthatjuk fenn, így a vezeték nélküli hálózat optimálisan kihasználható.


Ethernet adapter módban a szerkezet segítségével vezetékes hálózati kapcsolatot használó készüléket ültethetünk meglévő vezeték nélküli hálózatunkra. Jelismétlő módban a szerkezet meglévő WiFi hálózatunk hatótávolságát tudja bővíteni, ami ideális lehet nagyobb területek, például egy emeletes ház emeleteinek WiFi kapcsolattal történő lefedésére. A hatékony jelismétlés érdekében a rendelkezésre álló vezeték nélküli hálózati kapcsolatok közül a legjobb jelerőséget kínáló hálózathoz kell SSID alapján hozzárendelni az EA-N66-os modellt, majd azonnal élvezhetjük az eszköz áldásos hatását. AccessPoint – hozzáférési pont – módban a szerkezet vezetékes modemekkel és útválasztókkal együttműködve biztosít hozzáférést a már kiépített hálózathoz. A felsorolt üzemmódok a router letisztult felhasználói kezelőfelületén keresztül könnyedén és egyszerűen aktiválhatóak attól függően, hogy éppen melyik üzemmódra van szükség.


A vezeték nélküli hálózati kapcsolatot természetesen a szokásos lehetőségekkel – 64-bit WEP, 128-bit WEP, WPA-pSK, WPA2-PSK, WPA-Enterprise, WPA2-Enterprise, Radius 802.1x – védhetjük, sőt, még WPS támogatás is rendelkezésre áll.

Az EA-N66-os Ethernet adapter várhatóan májusban jelenik meg a hazai üzletek polcain, ajánlott végfelhasználói ára pedig 24900 forint lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. twollah
2012.04.19. 06:32
A vilagitas kikapcsolhato benne?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. atti2010 twoll...
2012.04.19. 08:04
Kis kalapáccsal forrasztópákával biztos, valószínű hogy igen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mythbuster
2012.04.19. 12:45
"Az újdonság 802.11 a/b/g/n típusú kétsávos WiFi támogatást kínál – 450 Mbps-os sávszélesség áll rendelkezésre a 2,4 GHz-es tartományban, valamint ugyancsak 450 Mbsps-os sávszélességgel gazdálkodhatunk a kevésbé zsúfolt 5 GHz-es frekvenciatartományon belül."

Ezt nem értem, nekem egy sima TP-LINK TL-1043ND routerem van, 2,4Ghz -n is kivállóan steameli a FullHD tartalmakat, úgy merevlemezről mint a youtuberól... Azért ezt a marketing szöveget talán nem kéne erőltetni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!