iPon Hírek

Megjelent az ASUS Maximus II Formula

Dátum | 2008. 06. 11.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS Maximus családjának legújabb tagja végre megjelent kereskedelmi forgalomban. A Maximus Formula II-es újdonság az Intel nemrégiben debütált P45-ös lapkakészletére épül, az alaplap természetesen tagja az ASUS ROG (Republic of Gamers) sorozatának is.Az ASUS Maximus Formula II Intel P45-ös északi híddal és ICH10-es déli híddal érkezik, a chipek hűtéséről passzív, hőcsövekből és bordákból álló hűtőrendszer gondoskodik, amely mellesleg még dizájnos is. Az új ROG alaplap rendelkezik 1600 MHz-es FSB támogatással, az újdonság fogadja az Intel Core 2 Duo/Quad és Extreme processzorait is. Az alaplap DDR2-es memóriatámogatással érkezik, a Maximus Formula II-esben akár 1200 MHz-en üzemelő DDR2-es modulokat is elhelyezhetünk. Az alaplap két darab PCI Express 2.0 x16-os csatolófelülettel és így Crossfire X támogatással egyaránt bír. A gyártó a deszkán nyolc darab SATA 3Gbps-os és egy darab eSata portot, valamint két darab gigabites ethernet csatlakozót helyezett el. A termék 3 darab PCI Express x1-es és két darab hagyományos PCI slottal is el van látva. A Maximus Formula II két darab FireWire portot tartalmaz.


A különlegességek sorának itt még egyáltalán nincs vége: a termék mellé a gyártó egy SupremeFX X-Fi hangkártyát is csomagolt (nyolccsatornás ADI200B, EAX 4.0-s támogatással), és az alaplapot ellátta három mikrokapcsolóval, amelyek a bekapcsolást,  valamint a RESET és CMOS Clear funkciók kezelését könnyítik meg. Az ASUS Maximus Formula II már feltűnt egy-két helyen Európában, a termék ára 200 euró körül helyezkedik el.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. J.o.k.e.r
2008.06.11. 14:24
vissza a hírhez

Betyár egy deszka, már csak le kéne tesztelni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske
2008.06.11. 14:58
(Vendég_Zedas_* @ 2008 Jun 11, 13:34) Hát igen, tök jó rajta a h?tés. Nekem a GX2 alatt van pont az északi(?) híd a Rampage Formulán, és még az is melegít mindent. Jól ki is fagyott párszor a grafikus kártya. De aztán némi kartonpapír légterel?vel megoldottam a dolgot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.06.11. 20:38
Hát 16 fázis CPU fronton...De azt írták máshol, h analóg PWM-es feszszabályzók vannak rajta, igazán tehettek volna rá digitálisat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!