iPon Hírek

Megjelent az ASUS O!Play TV Pro Smart TV

Dátum | 2012. 01. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Az ASUS O!Play névre keresztelt asztali médialejátszó-családja ismét új taggal bővült: megjelent az O!Play TV Pro Smart TV, ami igazi különlegességnek minősül.

Az új asztali médialejátszó egy set-top-box készüléknek fogható fel, amely képes a digitális földfelszíni televíziós adások (DVB-T) vételére és rögzítésére, de emellett a különböző 3D-s videófájl-formátumokkal is könnyedén megbirkózik, sőt, még 3,5 colos merevlemezt is fogad. A szokatlan dizájnnal érkező O!Play TV Pro Smart TV a népszerűbb fájlformátumokkal gond nélkül megbirkózik, csak úgy, mint elődei, de emellett néhány fontos újítást is kínál.


A digitális TV-tunernek köszönhetően - megfelelő lefedettség esetén - kedvenc televíziós adásainkat könnyedén rögzíthetjük HD minőségben. Természetesen rendelkezésünkre áll a TimeShift funkció is, így ha a műsor megtekintését valami miatt félbe kell szakítani, akkor az adást „megállítva” később ugyanonnan folytathatjuk. A rendszer a digitális műsorújságot is kezeli (EPG). A felvételeket 3,5 colos formátumú merevlemezre rögzíthetjük, ami nem tartozék. HDD-ből maximum 3 TB-os adattároló kapacitású példány helyezhető el az új O!Play-ben.

A támogatott tartalmak listája:
 


A másik érdekesség, hogy a rengeteg támogatott audió-, kép- és videó formátum mellett immár a 3D-s tartalmak támogatása is bekerült a repertoárba: a rendszer a H.264 MV (TS, M2TS és BD-ISO) formátumok kezelésével elérhetővé teszi a felhasználók számára a piac legmodernebb 3D-s tartalomtípusait is.


Az új O!Play az O!Easy technológiát alkalmazza, így a HD tartalmak közvetlen és hálózati lejátszása, illetve megosztása még egyszerűbb. A technológiáról címszavakban az alábbiakat kell tudni:
 


Az O!Play TV Pro nem csak Gigabites Ethernet porttal, hanem 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel is rendelkezik, így könnyedén kapcsolódhat a nagysebességű vezeték nélküli hálózatokhoz. A rendszer természetesen a különböző online tartalmakhoz is hozzáférést biztosít: az új O!Play-jel elérjük a Facebook, a YouTube Leanback, az Acetrax, a DailyMotion, a Flickr és a Picasa szolgáltatását is. A későbbiekben a támogatott online tartalmak listája a vállalat ígérete szerint bővülni fog és firmware frissítések is folyamatosan érkeznek majd a termékhez.


Az új asztali médialejátszó csatalakozói között mindent megtalálunk, amire csak szükség lehet. A sorban két USB 3.0-s portot találunk – egyik a PC csatlakoztatására, másik pedig az USB 3.0-s eszközök fogadására használható –, de rajtuk kívül két USB 2.0-s port, egy Gigabites Ethernet port és egy négy az egyben memóriakártya-olvasó is a kínálat részét képezi (SD/MMC/MS/xD). A rendszer komponens videó kimenettel és kompozit A/V kimenettel egyaránt rendelkezik, sőt, a sorban optikai- és koaxiális audió kimenetet is találunk. A termék a felsoroltakon kívül 1.4-es HDMI videó kimenettel és a DVB-T tunerhez tartozó csatlakozókkal is rendelkezik.


Az 1100 grammos újdonság 30 x 24 x 4 centiméteres mérettel érkezik és természetesen egy távirányító is jár hozzá. A jelenlegi információk alapján várhatóan február második felében tűnhet fel az üzletek polcain az O!Play TV Pro Smart TV, ajánlott végfelhasználói ára pedig 59 900 forint lesz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. zvigh
2012.01.25. 16:37
Az első médialejátszó amit talán még meg is vennék. Persze csak ha szükségem lenne rá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. ZG
2012.01.25. 16:38
Ha már valami ilyesmi, akkor: Popcorn Hour C-300
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. elnokur
2012.01.25. 16:49
az én TVm meg alapból kezeli az USB külső HDDmről az 1080p-s mkv-kat!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. johnny
2012.01.25. 18:32
Torrent kliens futtatható rajta?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. akela91
2012.01.25. 19:17
Amúgy aki ilyet vesz, felteszem van HD TV-je... Akinek van annak a 99%-nak van USB csatlakozója ami kezel külső vinyót, pendrivot stb.-t. DVB-T jelet is fogják maguktól. Kinek jó ez? (komolyan kérdezem) Eddig a Tv-m mindennel elboldogult...(Középkategóriás Samu)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tibaimp
2012.01.25. 19:39
akela91: az árából ítélve Sigma Designs gyártotta SoC van benne, ami nagyon jó képminőséget ad, a tv-d tuti nem azzal szerelt, ez az egyik. A másik, ez tudja, végre, a TreHD MA hangzást, amit a tv-d valszeg megint nem tud, csak ennyi. Ha mondjuk nem láttál még egy jó minőségű filmet (és itt felejtős a 4-8GB-ra tömörített mkv moslék), akkor nem tudod mi a különbség a sigma meg az olcsó realtek csipes cuccok között!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. akela91
2012.01.25. 19:50
Tökéletesen meg voltam elégedve a 40GB-os 1080p filmekkel, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy szebb lenne ennél is. (Samsung 40" 6100S)
Hangzásban lehet igazad van, de ahhoz kéne egy jó minőségű 5.1 is, ami jelenleg úgy sincs. Amúgy igencsak igényes vagyok a képminőségre, de még nem láttam az általad említett nem gagyi chipeset, szóval nincs viszonyítási alapom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. szasza11
2012.01.25. 20:28
utanna neztem, nem tudom milyen chip van benne.
szerintem a realtek 1186 lehet ami mar kezeli a 3d-t(hdmi 1.4)
a Sigma Designs 3d-s valtozata tudtommal meg nem jott ki,vagy ez lenne az elso peldany?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zz7
2012.01.26. 11:49
Szép, meg mindenfélét tud.
A szoftverje is készen lesz amikor az első darabok a boltokba kerülnek, vagy mint a többinél, a nem működő, hibásan működő funkciókat, meg a néha lefagyást bizonyos adat fajtáktól majd későbbi frissítésekkel javítják?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!