iPon Hírek

Megjelent az ASUS Striker II Formula

Dátum | 2008. 01. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS új taggal bővítette ROG (Republic of Gamers) alaplapjainak kínálatát: ma hivatalosan is útjára indult az Nvidia 780i SLI lapkakészlettel felvértezett ASUS Striker II Forumla névre hallgató termék.

Az újdonság az Nvidia 780i SLI lapkakészletének köszönhetően támogatja a háromutas SLI technológiát, a deszka Intel Core 2 Duo processzorok fogadására képes, természetesen a 45nm-es csíkszélességgel büszkélkedő újdonságokkal is könnyedén megbirkózik, valamint 1600 MHz-es FSB támogatással is bír. Az alaplap a gyártótól már megszokott minőséget és felszereltséget képviseli, az Asus állítása szerint az újdonság egyedülálló tuningképességekkel van felvértezve, így az overclockerek számára ideális választás lehet. A termék PCIE 2.0-ás csatolófelületekkel érkezik, összesen három darab videokártya SLI módban történő használatát is lehetővé teszi. Az alaplap DDR2-1066-os memória modulok fogadására és kezelésére képes


A tuning terén ismét rendelkezésre áll a már jól ismert Extreme Tweaker eljárás, amelynek segítségével minden szükséges beállítást elvégezhetünk a sikeres tuning érdekében: 0,02V-os lépésekben emelhetjük az északi híd, a déli híd és a memória modulok feszültségét egyaránt. Az alaplap ún. Voltiminder LED-del is fel van vértezve, amely a feszültségek értékének megfelelően változtatja a színét, így túl magas feszültség esetén piros fénnyel jelzi, hogy veszélyes magasságokba léptünk. Sikertelen tuning esetén az alaplap egy újraindítást követően visszaállítja a korábbi stabil beállításokat, így nincs szükség a CMOS gomb vagy jumper használatára.

Az ASUS újdonsága rendelkezik az EPU technológiával is, amely a processzorhasználatnak megfelelően látja el a CPU-t árammal, így körülbelül 7%-kal növelhető a rendszer energiafelhasználásának hatékonysága. Az AI Gear 3 eljárással együttműködve a rendszer még hatékonyabban használja fel az energiát, így akár 60%-os megtakarításra is lehetőség nyílik.
Az ASUS Striker II Formula SupremeFX II-es audió vezérlővel érkezik, de a gyártó egy DX10-es játékot is mellékel az újdonsághoz, amely nem más, mint a Company of Heroes: Opposing Fronts.

A Striker II Forumla szállítása a mai napon kezdődött meg, a termék várhatóan rövid időn belül megtalálható lesz a boltok polcain is. Egyes külföldi webáruházakban már megjelent a termék: a webáruházak 245 eurós áron adják a Striker II Formulát.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások