iPon Hírek

Megjelent az átnevezett újdonság, a 9600 GSO

Dátum | 2008. 04. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

Az Nvidia a mai naptól hivatalosan is útjára indította régi új kártyáját, amely most már 9600 GSO típusjelzéssel próbál szerencsét a videokártya piacon. A termék tulajdonképpen nem más, mint az GeForce 8800 GS átnevezett változata, amely specifikációit tekintve teljesen megegyezik a most megjelent termékkel, mindössze csak nevükben különböznek. Az Nvidia nem titkolt célja az átnevezéssel az, hogy ha a kártyát a GeForce 9-es család tagjaként vezeti be a piacra, akkor a vásárlók más szemmel tekintenek majd rá, így megnő a kártya iránti kereslet.


Az "új" kártya G92-es GPu-val van ellátva, amely jelen esetben 96 darab stream processzorral van felvértezve. A kártya magjának órajele 550 MHz, a stream processzorok 1375 MHz-en üzemelnek. A termék 384 MB memóriával van ellátva, amelynek órajele 1600 MHz, a memória és a GPU között 192 bit széles memória interfész húzódik. Ezek a specifikációk a referencia kártya értékeit tükrözik, ám egyes gyártók kínálatában túlhajtott, illetve több memóriával ellátott modellek is megjelenhetnek majd. Az egzotikus változatok között található az MSI egyik megoldása is, amely a gyári 384 MB helyett kétszer annyi, azaz 768 MB memóriát hordoz magán.

A gyári specifikációkkal rendelkező kártyák ára valamivel 100 euró alatt fog elhelyezkedni, a kártyák várhatóan a jövő hónaptól kezdve indulnak hódító útjukra, azaz innentől kezdve találkozhatunk velük az üzletek polcain.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!