iPon Hírek

Megjelent az első Android okostelefon, a HTC G1

Dátum | 2008. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

Hivatalosan is bejelentésre került az első, Android okostelefon, a HTC G1. Az új készülék 480 x 320 pixeles natív felbontással büszkélkedő érintőkijelzőt tartalmaz, amely felfelé eltolható, így hozzáférhetünk a beépített QWERTY billentyűzethez. A telefon GSM, EDGE, valamint 3G támogatással egyaránt el van látva, sőt, a gyártó még egy 3.1 Megapixeles kamerával is felvértezte az újdonságot.


A HTC G1-es okostelefon beépített GPS-szel és gyorsulásmérővel egyaránt bír, az eszköz ezen kívül beépített Bluetooth adapterrel, WiFi adapterrel és 1 GB-os adattároló kapacitással áll a felhasználók rendelkezésére. A telefon egy microSD slotot is tartalmaz. Az Androind platformnak köszönhetően a G1-es telefon számos Google alkalmazás használatát teszi lehetővé, amelyek között megtaláljuk a Google Maps Street View, a GMail és a YouTube szoftvereket, sőt, hozzáférést kapunk az Android Market és az Amazon MP3 zeneáruházának tartalmához is.

A HTC G1-es Android alapokon nyugvó okostelefonja elsőként az Amerikai Egyesült Államok területén lesz elérhető október 22-től kezdve, a készülék a megjelenés napján 179 dollárba fog kerülni két éves T-Mobile USA hűségnyilatkozat aláírása esetén. A G1-es újdonság novemberben érkezik meg az Egyesült Királyságba, ám az egyes európai országokban, azaz Németországban, Ausztriában, Csehországban és Hollandiában majd csak 2009. első negyedévében debütál az Android platformot használó okostelefon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások