iPon Hírek

Megjelentek a mobil Core i7-es processzorok

Dátum | 2009. 09. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Az Intel végre hivatalosan is bejelentette a Nehalem alapokon nyugvó mobil újdonságait, azaz a noteszgépekbe szánt Core i7-es sorozatú processzorait. A termékek a nemrégiben megjelent Core i5-700-as és Core i7-800-as sorozatú négymagos Lynnfield processzorok mobil változatainak tekinthetőek, az egységek a Clarksfield kódnevet viselik.


Első körben a mobil négymagos újdonságokból is háromféle változat kerül forgalomba csak úgy, mint asztali társaikból, a termékek pontos specifikációit az alábbi táblázat tartalmazza:

Az újdonságok specifikációi.
A Lynnfield processzorokhoz hasonlóan a Clarksfield újdonságok és DDR3-1333 MHz-es memória támogatással ellátott beépített memória vezérlőt tartalmaznak. A termékek belsejében természetesen egy 16 PCI Express 2.0-s sávval rendelkező PCI Express vezérlő is helyet kapott. A processzorok ezúttal is egyetlen chipből álló lapkakészlettel működnek együtt, amely a P55M Express kódnevet viseli. További hasonlóság a mobil és asztali négymagosok között a Turbo Boost technológia jelenléte, amely lehetővé teszi, hogy a processzor órajelét egymagos módban / egy szálon futó program esetén jelentősen megnövelhesse a rendszer. Az új, Core i7-es sorozatú processzorok mindegyikénél rendelkezésre áll a HyperThreading támogatás, azaz a termékek nyolc szálon képesek dolgozni egy időben.A Core i7-es processzorral ellátott noteszgépek piacán rövidesen megjelennek az ASUS, a Dell, a HP és a Toshiba megoldásai: az Intel közleménye szerint a felsorolt gyártók már megkezdték saját mobil Core i7-es processzorral szerelt noteszgépeik szállítását. Az Eurocom szintén jelentkezik majd Clarksfield processzorral ellátott noteszgépekkel.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. pluto
2009.09.24. 19:39
VISSZA A HIRHEZ

Fura tűkkel látni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!