iPon Hírek

Megjött a Flash Player 11.2 és az AIR 3.2

Dátum | 2012. 03. 28.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Már várható volt, hogy az Adobe hamarosan elérhetővé teszi a Flash Player 11.2-es kiadását, amire ma végre sor is került. A friss Flash Player mellett az AIR 3.2-es változata is megjelent, így a gyártó megerősítette a webböngésző alapú játékokkal szembeni elkötelezettségét.


A Flash Player 11.2-es változatával elérhetővé válik a mouse-lock funkció (egér lezárás) támogatása, valamint a jobb- és a középső egérgomb kattintáshoz ezentúl különböző eseményeket is lehet rendelni. Újdonság a több szálon futó videó dekódolás támogatása is, ami szintén üdvözlendő. A szoftver a 2D-s és 3D-s grafikai megjelenítést 60 képkocka/másodperces sebességig támogatja és Windows alapú konfigurációkon automatikusan frissíti magát, természetesen teljesen észrevétlenül, a háttérben.
 


Az AIR 3.2 esetében a legnagyobb újítás az, hogy a Stage3D támogatást most már iOS és Android platformokon is el lehet érni, ami nem csak lenyűgöző látványvilágot, hanem szupergyors GPU alapú renderelést kínál. A Unity-vel kötött új partnerkapcsolatnak köszönhetően a fejlesztők – a prémium szolgáltatásokat kínáló csomag részeként – könnyedén kiadhatják 3D-s játékaikat Flash Playerre, így konzolszerű játékélményt és grafikai minőséget kínálhatnak a felhasználóknak. A fejlesztők ezeket a felsőkategóriás szolgáltatásokat ingyenesen használhatják, de csak addig, míg alkalmazásaik 50000 dollárnál kevesebb árbevételt termelnek. Amennyiben az 50000 dolláros határt átlépi az adott alkalmazás, úgy a megállapodás részeként az árbevétel 9%-át az Adobe kapja. Utóbbi feltételek csak augusztus elsejétől lépnek életbe és ezek alól az AIR 3.2-es alkalmazások kivételek lesznek.

A legfrissebb Flash Player innen, az AIR 3.2-es kiadása pedig innen tölthető le. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!